Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 27/3/23: Wat is het oudste kledingstuk dat je hebt en nog steeds draagt?


Sassenach

Sassenach

27-03-2023 om 06:37 Topicstarter

Ik heb een nauw aansluitend zomerjurkje die tot net boven de knie komt. Die jurk heb ik al zo’n 25 jaar. En omdat het een tijdloos model is, ik hem steeds op de hand heb gewassen en ik altijd hetzelfde gewicht heb gehad kan ik hem nog steeds aan. En ik vind het jurkje nog steeds leuk.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

27-03-2023 om 06:43

Dan heb je er goed voor gezorgd, 25 jaar is echt lang!

Ik heb mijn ochtendjas nu zo'n 15 jaar. In de tussentijd ben ik best veel aangekomen, dus al mijn andere kleding is te klein geworden. En sommige ondertussen ook weer te groot 

Ik heb een vest dat nu zo'n 15 jaar oud is. Gekocht in m'n studententijd. Het kostte me een rib uit m'n lijf. Iedere winter draag ik het en iedere winter krijg ik er complimenten over. Het is dan ook prachtig   

Mijn Backstreet Boys shirt. Gekocht bij hun concert in de arena in 1999  die gaat dus al 24 jaar mee! En nog steeds mooi. Goede kwaliteit!

Een witte kabeltrui uit 2005. Draag hem nog iedere winter 

Mijn sloffen! Ooit voor Sinterklaas gekregen van mijn moeder, dus dat moet minstens 20 jaar geleden zijn, 25 kan ook. De zolen laten wel wat los bij de neuzen, maar dat zie je verder niet. Worden elke winter zeer intensief gebruikt. 

Ik heb wel nog shirts van concerten waar ik heen ben geweest, maar niet meer draag. Laten we zeggen dat mijn boezen er niet meer in past.

Ik heb vorig jaar mijn kledingkast uitgezocht en alles wat ik niet meer droeg, maar nog wel goed was, gedoneerd aan Oekraïne. Ik heb dus bijna geen oude kleding meer. Dan ga ik toch voor een trui die ik al zo'n 6/7 jaar heb, en regelmatig draag.

mijn paarse angoravest uit de jaren 80, denk ik. 
Jaren niet gedragen wegens te warm, maar deze winter kwam hij toch weer goed van pas. 

Een lelijk, viezig (volgens mijn vriend), maar berenzacht ochtendjasje. Is nu zo’n 14 jaar oud. Kan ‘m alleen in de winter dragen, want zomers te warm. Zolang hij niet uit elkaar valt, blijf ik hem lekker dragen. 

Een muts en een paar handschoenen, beide zeker 25 jaar oud en draag ze nog steeds. 

Een zwarte jas van leer die ik eens in de vakantie in Turkije heb gekocht. Ik denk dat ik hem al zeker 15 jaar heb als het niet langer is.

BlairW schreef op 27-03-2023 om 06:58:

Mijn Backstreet Boys shirt. Gekocht bij hun concert in de arena in 1999 die gaat dus al 24 jaar mee! En nog steeds mooi. Goede kwaliteit!

Geldt voor mij ook! Grappig. En een vest dat mijn oma voor me heeft gehaakt in 1995🥰

Mijn badslippers. In 1998 in het voorseizoen gekocht bij de oude drogist.  Hij was de enige die die dingen jaarrond verkocht uit de voorraad. Ik moest er 10 gulden voor betalen.  Toen een idioot bedrag voor zo'n seizoensproduct. Ik moest ze hebben voor de kampeervakantie. 
Eerst droeg ik ze alleen tijdens de vakanties en sinds 10 jaar draag ik ze wekelijks als ik ga zwemmen. Ik denk dat ze nog wel 25 jaar mee kunnen, ze zijn onverslijtbaar. 

25 jaar geleden had ik maat 32/34, dat zijn tijden die niet meer terug komen. Het rokje dat ik aan had toen mijn oudste 5 dagen oud was, past nu op zeker 25 cm niet meer dicht. Ja, ik was mooi slank.
Oudste kledingstuk dat ik nog draag is een vest van een Franse equivalent van Zeeman, uit 2002. We waren op vakantie in Toulon en de avonden waren echt koud maar ik had niets warms mee. Het vest is niet meer geschikt om in het openbaar te dragen, ik gebruik het als ochtendjasje.

Ik denk een trainingbroek dat die behoorlijk oud is (15? jaar) en een paar korte broeken die ik eigenlijk alleen tijdens vakanties draag.
Misschien ook nog wel wat Tshirt's.

Ben flink afgevallen en heb vorige week al het hanggedeelte van mijn kast uitgemest en ga binnenkort de rest doen. Er moet sowieso wel veel weg wat echt niet meer kan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.