Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 27/11/22: Hoe ziet jouw ideale zondag er uit?

Wat vind jij heerlijk om allemaal op zondag te doen?


Sassenach

Sassenach

27-11-2022 om 09:34 Topicstarter

Mijn ideale zondag start met opstaan zonder wekker en lekker uitslapen. Vervolgens rustig aan ontbijten en daarna aankleden. Dan een lekkere wandeling gaan maken langs het strand of in het duingebied. En die wandeling afsluiten met een verlate lunch of koffie op een terrasje. En de rest van de dag lekker niks hoeven.

Fit wakker worden ( dus niet zoals nu na een avondje teveel bier  ) dan gaan sporten, koffie drinken ergens wandelen en series kijken.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

27-11-2022 om 09:49

Ideaal? In de zon buiten zitten met boek en kop thee. Geen verplichtingen, geen huishouden. Lekker tijd voor mezelf. Vanwege die zon en buiten vrees ik dat het nog wel een paar maanden duurt voordat dat ideaal zich weer eens aandient.

Geen wekker zetten  , uitgerust ( indien mogelijk ) wakker worden . Rustig ontbijten , lekker kopje koffie erna .
In de middag dan , afhankelijk van het weer , wandelen , fietsen , shoppen , iets met vrienden , bios etc.

's Morgens even snel de weekboodschappen doen met wederhelft. Iets lekkers meebrengen voor bij de koffie. Daarna WNL op zondag kijken met koffie. Daarna de lunch met het journaal en Buitenhof. Ik hou van politieke kletsprogramma's.
In de middag ligt het erg aan het weer. 's Zomers lekker een fietstocht en 's winters wandelen  of met regen alvast iets vooruitkoken of anders op de bank een beetje forummen of lezen of t.v kijken.

Lang uitslapen.  Tot ongeveer ehm... nu 😉. Dan een eindje  lopen met de hond. Rustig ontbijten. Naar stal en een beetje bijkletsen met de mensen daar. Boodschapje doen. Iets lekkers koken, beetje tv kijken en op tijd naar bed.  Ik heb niet veel eisen voor een ideale zondag, als het maar rustig is en ik niks moet!

🤔 brunch, lekker niksen film kijken eten bestellen 

Uit mezelf wakker worden (dus niet van de kinderen of wekker), lezen in bed, ontbijten, uitgebreid douchen. Daarna iets doen met het gezin (knutselen, spelletjes etc), lunchen met verse harde broodjes. In de middag er op uit, en dan op tijd terug thuis, waarbij ieder zijn eigen ding gaat doen, series kijken en op tijd in bed tv kijken of lezen 🥰

De dag rustig beginnen met ontbijt en koffie daarna wandelen of golfen. Met mooi weer daarna in de tuin zitten met lekkere hapjes en een glas wijn. 
Als de kinderen aanschuiven en blijven eten vind ik het helemaal top.

vroeg opstaan. Koud weer met mist waarachter langzaam een zonnnetje opkomt. En dan uren dwalen door een herfstbos met mijn camera. Zonder een mens tegen te komen. 
Dan naar huis, de mooiste foto's uitkiezen en bewerken. Daarna lekker luieren met een boek of muziekje. 

eerst lekker uitslapen, dan naar buiten, lekker in het zonnetje zitten met een spannend boek. Lekker ontbijtje erbij. 's Middags met een paar vriendinnen op een terras aan het water zitten, paar borreltjes erbij en nog even lekker eten. Het liefst iets tapas-achtig of een bruine borrelplank. 

Mijn ideale zondag de vrijheid om mijn dag zo in te delen als ik zelf wil.
De ene zondag heb ik behoefte er op uit te trekken, ik heb ook genoeg zondagen dat ik vrij weinig actiefs doe en lekker aanrommel in huis.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

27-11-2022 om 10:53

Eerst uitslapen, koffiedrinken en uitgebreid brunchen.  En dan wat gaan hobbyen en/of (bord)spelletjes doen met de kinderen, wat lekkers koken. 's Avonds op de bank met een boek of tv.  
Niks moet, alles mag. 

Uitslapen, op mijn gemak ontbijten/brunchen, als het lekker weer is wandelen, verder wat rommelen in huis of bankhangen als ik daar zin in heb.

‘s ochtends eerst naar de kerk. Dan lekker koffie-/theedrinken en lunchen. ‘s Middags geocachen met man. En verder lekker ontspannen thuis. Spelletje doen met gezin, maar dat gebeurt helaas niet zo vaak. Kinderen hebben vaak hun eigen ding of willen verschillende spelletjes spelen. En wat het ideaal zou maken als zoon zijn huiswerk al af heeft of er geheel uit eigen beweging aan gaat beginnen. Zodat ik hem niet de halve zondag achter zijn broek hoef te zitten. Maar dat lijkt voorlopig een utopie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.