Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 27/1/23: Hoeveel personen passen er aan jouw eettafel?


Sassenach

Sassenach

27-01-2023 om 07:23 Topicstarter

Ik heb een eettafel met 8 stoelen, maar er zouden 10 personen aan mijn tafel passen als ik er nog 2 stoelen aan de kopse kanten bij zou zetten.

idem 

Bij mij 6 op de stoelen die erbij horen.  8 als ik nog twee stoelen erbij zet.

Qua formaat kunnen er 6 stoelen omheen. Maar we hebben 4 brede stoelen. 

Sassenach schreef op 27-01-2023 om 07:23:

Ik heb een eettafel met 8 stoelen, maar er zouden 10 personen aan mijn tafel passen als ik er nog 2 stoelen aan de kopse kanten bij zou zetten.

Dit. Eettafel is 3.20m.

Buiten 8, binnen 5. Met een beetje proppen (ronde tafel) 6.

Zoals hij er normaal staat staan er 6 stoelen aan, maar we hebben een los stuk dat we eraan kunnen schuiven. Dus met de feestdagen en verjaardagen kunnen we er met 10 man aanzitten, 2 aan de kopse kant en twee aan het aanzetstuk.

Hij staat in een hoek dus twee als ieder een zijkant neemt. Als ik meer eters heb dan wordt hij van de wanden afgehaald en in dat geval zijn er vier zitplaatsen als je een beetje vrij wil zitten.

Zes als ik alleen de lange kant gebruik. Als we eters hebben draaien we een kwartslag en kunnen we met acht zitten.

Ligt er een beetje aan hoe groot je stoelen zijn. Mijn huidige eettafel is 2.40 bij 1.10. Daar staan standaard 6 stoelen omheen + kinderstoel. Maar er zouden nog prima twee stoelen bij kunnen, of als we hem wat van de muur afhalen nog eentje aan de andere kant erbij. Comfortabel vind ik dat niet, ik heb graag wat ruimte om mij heen als ik aan tafel zit.

Eettafel staat in de keuken normaal kunnen er 5 mensen aan zitten, met een aanzetblad 6 en als ik hem dan een kwartsslag draai 8 personen.
Bij meer eters zetten we de tafel in de woonkamer en plaatsen we er een tafel bij waar 6 personen aan passen.

Kennelijk zijn dit veel voorkomende maten:

Afmetingen-eettafel.jpg


Ik heb er 4 stoelen aan staan maar 6 zou kunnen als ik hem verzet maar dan moet ik de stoelen van buiten erbij zetten want ik heb nergens anders stoelen staan.

We hebben een eettafel met 4 stoelen eromheen en dat gaat nèt. We kunnen dus twee mensen te eten hebben maar we hebben al twee volwassen kinderen, plus aanhang plus kleinkinderen dus dat wordt 'm nooit hier. Als iedereen blijft eten zet ik de eettafel vol en wordt het lopend buffet. Een grotere tafel kopen is geen optie want daar hebben we geen ruimte voor.

Er horen 6 stoelen bij. Met 2 stoelen aan de voor- en achterkant passen er 8.

Heerlijke tafel, lekker groot!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.