Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 25/12/22: Hoe uitgebreid is jouw kerstontbijt?

Fijne kerstdagen toegewenst.

Hoe ziet jouw kerstontbijt er uit?

Peiling

Hoe uitgebreid is. jouw kerstontbijt?
121 stemmen
11%
37%
44%
8%

Sassenach

Sassenach

25-12-2022 om 08:38 Topicstarter

Omdat we vandaag al uitgebreid bij familie gaan eten, waarvan we weten dat er allerlei lekkernijen zullen zijn, houden we het ontbijt zoals we normaal gewend zijn.

2 crackers en dat is het wel. Straks bakje halen bij zus. Krijg genoeg vandaag dus dan niet een overvolle ontbijttafel. Ook veel te veel werk in je eentje

Kind en ik zijn nu aan het ontbijten. Zij een boterham met pindakaas en ik eentje met kaas. Man staat over een uurtje op en hij eet ook gewoon een boterham met kaas. Vanavond gaan we al uitgebreid gourmetten, dus ontbijt en lunch zijn gewoon zoals ze altijd zijn.

Hier ook twee dagen uitgebreid eten bij familie en gisteravond bij ons thuis, dus ik houd het ontbijt ook simpel. Wel wat lekkere broodjes en croissantjes, maar geen uitgebreide kersttafel. Bovendien staat bij ons iedereen op zulke verschillende tijden op, dat de een pas beneden is als de ander net ontbeten heeft en weer een ander alweer bijna aan de lunch toe is. Echt samen ontbijten is daarom niet handig. 

Het normale ontbijt. 
Grote bak yoghurt met fruit en noten. En in deze tijd van het jaar doe ik daar ook koek & speculaas kruiden doorheen.
Elke ochtend een feestje! 

  1. voor oudste dochter heb ik Amerikaanse pannenkoekjes met zwarte bessen, banaan en honing.
    afgelopen jaren hadden we een uitgebreid kerst ontbijt maar omdat andere dochter niet thuis is, en we komende dagen veel gaan koken voor familie, doen we het nu zo. 
    fijne kerst! 

het kerstontbijt vind ik het hoogtepunt van kerst. Lekker met z’n allen in pyjama, tafel feestelijk gedekt, muziekje aan. We eten dan wat uitgebreider dan normaal, luxer beleg, tulband, zonder dat het een schranspartij wordt.

Wij eten snel een boterham uit het vuistje voor we de auto in springen naar mijn ouders, waar we tm het diner blijven. Man ligt nog te slapen, ik ga nu wel opstaan en douchen. Ik heb twee flessen vruchtensap gehaald, die moeten uiterlijk morgen op. Dus morgen eentje tijdens een wat uitgebreider ontbijt en die voor vandaag drinken we waarschijnlijk in de auto.

Hetzelfde als altijd op zondag,  afbakbroodjes met beleg naar keuze.  Voor de speciale touch heb ik een kerstbrod ipv krentenbollen. En er ligt een kerstkleed op tafel.

Ik heb in een hotel geslapen, dus kan zo uitgebreid ontbijten als ik wil. Maar ik houd het rustig, want vanavond groot kerstdiner met familie.

een bakje sojayoghurt met muesli en een vezelrijke reep, omdat ik verwacht met het kerstdiner te weinig vezels binnen te krijgen en dan heb ik daar morgen last van

Regelmatig eten wij op zondag uitgebreid met afbakbroodjes, gekookt eitje, pot thee en de hele tafel gedekt met beleg. 
Met verjaardagen en feestdagen pak ik soms nog wat extra uit met vruchtensap, extra luxe beleg en een mooi tafelkleed

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

25-12-2022 om 09:08

Wij hebben een kerststol in huis, daar heb ik een plak van op. Verder zoals altijd, ook wij gaan vanavond nog genoeg eten.

BeneficialJay65

BeneficialJay65

25-12-2022 om 09:10

Ranjemeteenrietje schreef op 25-12-2022 om 08:42:

Het normale ontbijt.
Grote bak yoghurt met fruit en noten. En in deze tijd van het jaar doe ik daar ook koek & speculaas kruiden doorheen.
Elke ochtend een feestje!

Klinkt lekker zeg, die koek en speculaas kruiden! Hier ook een grote yoghurt liefhebber in de ochtend, maar als lunch zou ik het ook zo weer kunnen eten.

Wij zijn de kerstdagen bij mijn ouders en mijn moeder is van het uitgebreide 😁 er zijn verschillende soorten brood en beleg, vruchtensap, croissants, kerststol, kerstkoekjes. Heerlijk vind ik het!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.