Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 24/3/23: Wat zou jij aan je huis willen veranderen?

🏠️


Sassenach

Sassenach

24-03-2023 om 07:14 Topicstarter

We hebben een gedateerde badkamer uit de jaren ‘90 in een lelijke kleur. Deze zou ik het eerste aanpakken.

Een raam dat open kan in de keuken. Een groter halletje bij wc/badkamer/slaapkamer.
Ik woon in een flat en het allerliefst zou ik mijn woning willen kunnen verplaatsen en als bungalowtje ergens aan de rand van een bos neerzetten. 🙂

De trappen opgeknapt, ook gelijk de muren van het trappenhuis (behang is losgekrabd door de kat), de badkamer kan een update gebruiken en minder schimmelgevoelig graag. De keuken handiger ingericht. En heel graag een schuifdeur naar de tuin toe.

Klinkt best ontevreden zo, maar ben echt blij met ons huis. Maar na 10 jaar zijn er toch wel dingen die ik nu meer naar eigen smaak wil i.p.v. hoe we het kochten.

Wij moesten zoveel klussen aanpakken na 30 jaar  wonen, waaronder de badkamer, dat we besloten hebben een ander en kleiner huis te kopen. Daar gaat wel een nieuwe keuken in.

De schuur deze zit inpandig en zou wel wat groter mogen, een andere optie is er een in de tuin te zetten. Tot nu toe vind ik dat zonde van de ruimte.

Badkamer met raam zou ook fijn zijn, nu lucht ik door het raam in de aangrenzende slaapkamer open te zetten. Met de mechanische afzuiginstallatie is dat tot dusver voldoende.

Voor de rest best tevreden met mijn huis, zeker nu de organisatie waar ik huur het huis heeft verduurzaamd.

Structureel gezien zou ik wel een grotere tuin willen, maar ja dat is lastig aan te passen.

Qua klussen heb ik de afgelopen jaren al veel gedaan. Ik zou nog wel de zolder op willen knappen en een dakkapel willen plaatsen. En de badkamer is ook aan vervanging toe.

Woonkamer: muren glad stucen, nieuwe rolgordijnen, nieuwe vloer, plafond mag ook wel een nieuw likje verf
Keuken: vaatwasser, extra keukenkastje, nieuwe afzuigkap
Nieuwe trapbekleding
Boven: extra stopcontacten op de slaapkamers
Zolder: nieuwe vloer
Tuin: andere bestrating en andere indeling 

We wonen in een huurhuis dus de meeste dingen vind ik wel prima zo, wil er niet te veel geld in stoppen.. 

De uitbouw/serre en keuken/wc/klompenhok. 
Daar ben ik hard voor aan het sparen, maar dat is wel een 10-jaren plan. 

Ik zou mijn balkons in willen ruilen voor een tuintje.

Dat het vrijstaand zou zijn dat is geen optie helaas. Gelukkig een hele lieve buurvrouw, dus het is prima zo. Verder zou ik de hele benedenverdieping wel willen laten doen. Maar dan moeten er 2 lagen plavuizen uit, waar vloerverwarming in de onderste laag zit gefreesd. Muur doorbreken om een iets meer open keuken te krijgen, nieuwe keuken er in. Nogal duur en geen zin in al die zooi dus dat duurt nog wel even. Onze badkamer is 2 jaar geleden gedaan en is top! Onze slaapkamer en die van dochter zijn ook prima. Van de kamer met onze kledingkasten zou ik wel een echte inloopkast willen maken. Wat luxere uitstraling dan het nu heeft met allemaal verschillende kasten er in. Ziet er niet mooi uit, maar het is dan ook maar voor onze kleding. Op zolder is alles afgewerkt met plastic schrootjes tegen de wanden  dat mag ook wel anders, maar ook dat vind ik geen prioriteit want we gebruiken dat toch alleen maar als logeerkamer en voor de was. 
De tuin zou ik wel graag willen aanpakken! Dat staat ook wel op de planning. Stukje gras er uit, andere tegels, borders aanpassen, lekker veel groen. En het liefst zou ik een tuinhuisje neerzetten waar dochter met vriendinnen kan chillen en in kan slapen als het mooi weer is. Lijkt me zo leuk! 

Dit zou ik het liefst morgen klaar willen, maar staat op de lange termijn planning:
Een aanbouw met een berging. 
Nieuwe vloer op de benedenverdieping met isolatie en vloerverwarming.
Dit staat werkelijk op de planning:
Nieuwe voordeur en kozijn.
Trap en trapgat aanpakken.

Owja! En een zonnescherm voor bij het keukenraam! Een markies, groen/wit gestreept

Ik zou de ruimte waar de eethoek staat graag wat groter willen hebben (gaat nooit gebeuren want we huren). Verder een andere vloer in de keuken, de slaapkamer opnieuw behangen en geschilderd. Verder ben ik best tevreden.

Gewoon een heel ander huis 😂

Aan mijn woning zelf helemaal niets, maar had de schuur graag groter gewild..jammer dat we die optie niet hadden; vergroten van de schuur.

Maar ondanks dat ben ik dik tevreden!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.