Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 22/2/23: Wat is jouw gevoelsleeftijd?

Hoe oud/jong voel jij je en in hoeverre sluit dat aan bij jouw echte leeftijd?

Peiling

Wat is jouw gevoelsleeftijd?
89 stemmen
17%
33%
34%
10%
7%

Sassenach

Sassenach

22-02-2023 om 07:50 Topicstarter

Ik ben begin 50, maar ik voel me zeker 10 jaar jonger.

Wat een leuke vraag en dat nog wel op mijn verjaardag!

Ik voel me echt wel een paar jaar jonger dan de werkelijkheid (in ieder geval geen eind 30 😉) Maar weet ook niet zo goed hoe ik me volgens mijn leeftijd zou moeten voelen…  

mentaal wissel ik van kind tot achterin de twintig.
Fysiek, bejaard 😂

Compenseert elkaar wel mooi, want ben midden 30

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

22-02-2023 om 07:56

Leuke vraag dit! Ik ben 40 (word standaard jonger geschat) maar ik voel me niet veel ouder dan 20. 
Gefeliciteerd TheeBoek! 

Ik ben 55 maar voel me jonger. Komt bij dat ik "goeie genen" heb waardoor ik altijd jonger wordt geschat dan ik ben. Dat draagt ook wel bij aan het jong voelen. 

Ik ben begin 40 maar voel me 30. Behalve na een zware avond/nacht. Dan voel ik me 80.

Ben midden 30 en voel me ook zo. Soms voel ik me jonger.

Ik ben 54. Fysiek voel ik me nu wel ouder dan toen ik pakweg midden twintig was, maar ik heb weinig echte klachten. Vooral minder energie en mijn conditie is slecht. Maar dat laatste komt denk ik meer door alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt en hoe ik daar mee om ben gegaan, dan dat het echt te maken heeft met ouder worden. Ik merk geen verlies in flexibiliteit of spierkracht bv.
Mentaal/emotioneel voel ik me nu niet anders dan 30 jaar geleden. Soms voel ik me 10, soms 80. Ik ben emotioneel veel minder volwassen dan mijn man (41) bijvoorbeeld. Het voelt altijd alsof ik niet echt volwassenen ben geworden.

ik ben begin 50 en voel me soms wel 10 jaar jonger. Maar er zijn ook dagen dat ik me wel 60 voel. Als mijn lijf niet mee wil werken

Ik ben 65 maar voel me een vijftiger. Ik sport, wandel, zorg voor kleinkinderen dat houdt je in beweging.
Alleen het lijf wil soms niet meewerken. een paar keer flinke gezondheidsklappen gehad en dat maakt dat je je soms ook 80 voelt helaas.

Ik ben begin 40 maar voel me meestal eind 30.

Ik ben 55 en hoe oud/jong ik me voel wisselt.
Na een avondje uit voel ik me minstens 60.
Maar met genoeg slaap voel ik me zo'n 10 jaar jonger.

Ik ben 48 maar voel en gedraag me meestal jonger al heb ik nu al maanden last van rugpijn die zelfs met fysio niet is overgegaan dus de laatste tijd voel ik me fysiek ouder omdat ik niet goed vooruit kan.
Mijn weegschaal geeft trouwens aan dankzij mijn vetpercentage etc dat ik 62  ben. Ben aan het afvallen en dat zakt nog niet echt.

Ik ben eind vijftig en hoewel ik nog weinig rimpels en een goede conditie heb voel ik mij gewoon eind vijftig. Ik merk dat aan kleine dingen herstellen van spierpijn duurt langer ook een blessure is reden om dagenlang rustig aan te doen en dat probeer ik dus te vermijden en mijn knieën kraken soms onverwacht.

Geestelijk werkt alles gelukkig nog als vanouds al vraag ik mij regelmatig af waarom sta ik in de berging wat had ik ook al weer nodig.

Een paar jaar en soms flink wat jaar jonger dan mijn echte leeftijd.
Ik ben 45, maar fit en gezond. Ik sport veel meer dan ik deed toen ik jonger was, mijn lichaam ziet er beter uit en ik voel me ook veel comfortabeler met mezelf (op alle fronten) dan ik deed toen ik jonger was.
Aan de andere kant merk ik wel dat ik sneller wat pijntjes heb en wat stijver word. Ik heb 's morgens ook echt even de tijd nodig om uit te deuken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.