Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 21/2/23: Wat is de meest onbezonnen actie die je als puber uitgehaald hebt?


Als puber niet zoveel eigenlijk, er komt niet echt iets in mij op. 
Ik was wat dat betreft een redelijk”saaie” puber.
Dan nog eerder als volwassene. 
Kom die versie morgen…….

Sassenach

Sassenach

21-02-2023 om 07:41 Topicstarter

Ik was een vrij brave puber, dus ik heb weinig onbezonnen acties uitgehaald. Ik ben wel toen ik als 15-jarige met mijn ouders op de camping stond ‘s nachts met een vakantievriendje uit mijn tentje weggesneakt. Dat was gelukkig een jongen die zich netjes gedroeg, dus er zijn geen gevaarlijke of niet wenselijke dingen gebeurd.

ik was een zeer bezonnen puber. Ik was een saai en verantwoordelijk exemplaar. Mijn man trouwens ook, we waren allebei druk met onze (afzonderlijke) passie dus geen tijd voor rottigheid. Met dat in gedachten hebben we onze destijds pre-pubers paarden gegeven, dat hield ze aardig van de straat 😉. Daarnaast hielp corona een handje om ze in toom te houden tot ze jong volwassen waren en één is er uitgegroeid tot een braverik, de ander is een (braaf) boefje, maar inmiddels oud genoeg dat ik niet meer hoef te weten wat ze precies allemaal uitvreet 😆.

Ik was een rustige en behoorlijk bezonnen puber geloof ik. Met een verantwoordelijke vriendengroep. Ik /we hebben niet echt de grenzen opgezocht toen. Ik heb ooit een keer een joint geprobeerd. Maar ik had nog nooit gerookt, dus stikte zowat bij de eerste inhalering en ik heb het toen maar niet doorgezet  
supersaai dus

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

21-02-2023 om 08:23

Mijn haar groen en daarna paars geverfd  , verder was ik niet zo onbezonnen. (Of ik heb het verdrongen, kan ook...) En een paar x geblowed maar ik weet niet of dat tijdens of na mn pubertijd was...

Met een vriendin, elk tegen onze ouders gezegd dat we bij de andere sliepen om te studeren maar gingen bij een oudere jongen van school slapen waar de ouders van op vakantie waren en waar dus helemaal geen toezicht was. Wij waren 15. Niet dat er nou zoveel gebeurde maar het had natuurlijk fout kunnen gaan 2 meiden en dan een hoop jongens.

Jointjes roken, nu wist ik thuis waar de voorraad lag 

Feest geven in vaders huis, raam kapot oa.

Denk dat dit de meest heftige dingen waren, ik maakte verder gewoon wel elke dag mijn huiswerk en hing niet buiten rond andere rottigheid uit te halen maar ging wel elk weekend al naar de kroeg vanaf mijn 14e.

Ik werd puber in 1979 (mijn 12e verjaardag) in een dorp waar de massale ontkerkelijking van de jaren 70 pas in de kinderschoenen stond. Met ouders die actief waren in de kerk en in de ondernemersvereniging (eigen bedrijf) van het dorp was sociale controle overal. 
Iedereen kende mij als dochter van Peter en Marian, je weet wel van die winkel aan de Emmalaan.
Hele onbezonnen puberacties zaten er niet in.

Het enige wat ik me kan herinneren als een nogal domme actie is dat ik als tiener op vakantie in Oostenrijk eens voor een aankomende trein ben overgestoken. Tussen de camping en het dorp liep een spoor en we gingen met een groep jongeren naar het dorp, de ene helft was al overgestoken en de andere helft nog niet toen de spoorboom dicht ging. Toen de trein eraan kwam besloot ik om toch nog snel over te steken. Ik denk er nog wel eens aan, dat als ik gestruikeld was ik er echt onder gelegen had.

Verder was ik heel braaf altijd, nooit gerookt, weinig gedronken en altijd keurig naar school gegaan.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

21-02-2023 om 08:40

Oef, mijn eerste ingeving is zeggen dat ik heel braaf was (wat ik meestal wel ben), maar ik heb wel echt domme dingen gedaan.

Ik ben rond mijn veertiende twee keer zo dronken geworden dat ik met een taxi naar huis moest (en ik weet het van allebei de keren niet meer). Ik blowde best wel wat. Ben een keer op de trein gestapt naar de andere kant van het land om met iemand af te spreken die ik via internet kende. Dat was twintig jaar geleden nog niet zo normaal. Herkenningspunt: paarse nagellak. Het ging goed! 

Uhm. Veel spijbelen op school. Na een festival de georganiseerde bus terug 'missen' en met een beduidend oudere vent die ik daar ontmoet had de kroeg in gegaan tot de eerste trein terug ging. Toen was ik zestien. 

Inmiddels drink ik nog graag een biertje, maar na drie ben ik er meestal wel klaar mee, en een taxi neem ik echt nooit. En blowen doe ik helemaal niet meer. 

Ik ben een keer niet thuisgekomen zonder mijn ouders in te lichten waar ik was. Ik zou rond etenstijd thuis zijn, maar kwam pas rond 23:00 uur binnen.

De paniek die ik toen bij mijn ouders heb gezien. Mijn moeder huilen, mijn vader was me gaan zoeken. Ik kan er 35 jaar na dato nog steeds spijt van hebben.  

Verder was ik wel een redelijk brave puber, geloof ik.

Als puber heb ik best wat domme onbezonnen acties gedaan. Van dingen stelen bij de Hema tot acties die wel echt kwaad konden. Toch werd ik niet als lastige puber gezien. Dat kwam omdat ik de jongste was en mijn oudere broers/zussen echt draken van pubers waren. Overigens zijn we allemaal prima terecht gekomen en was het als jong volwassene ook weer over.

Wandelvrouwtje schreef op 21-02-2023 om 08:40:

 Ben een keer op de trein gestapt naar de andere kant van het land om met iemand af te spreken die ik via internet kende. Dat was twintig jaar geleden nog niet zo normaal. Herkenningspunt: paarse nagellak. Het ging goed!

Dit heb ik ook wel een paar keer gedaan. Ik zat toen veel op het forum scholieren.com en leerde daar mensen kennen we ging vaak naar meetings. Dat deed ik samen met een vriendin, maar als ik naar een jongen ging zei ik tegen mijn moeder dat ik samen met haar naar een meeting ging. 

Bier drinken en blowen deed ik 'netjes' vanaf mijn 16e denk ik. Wel regelmatig een kater gehad maar nooit dat ik me niks meer kon herinneren. 

Een keer de bus gemist en dan maar liften (ook al was me dat door thuis ten stelligste verboden).  Dit was gewoon overdag, dus ik had ook gewoon op de volgende bus (waarschijnlijk drie kwartier later) kunnen wachten, maar ja, ongeduldig en "belangrijke" afspraak natuurlijk.  Kwam achterin een auto terecht bij twee kerels - beetje bizarre vibe in de auto.  Onder de stoel lagen soft porno blaadjes.  Nou ja, niet helemaal koosjer allemaal dus.  Toch gewoon afgeleverd op bestemming - dus buiten buikpijn van de zenuwen niets aan overgehouden.  Ik heb wel nooit meer gelift.  Was meteen genezen.

Mijn prachtige golvende lokken gebleekt met puur peroxide uit het keukenkastje van een medescholier. Waarna het oranje, droog, steil en slap naar beneden hing. Maar dat zag ik niet en ik vond alles wat anders was dan mijn eigen haar veel mooier.

Spijbelen. 3x per week naar de kroeg (vanaf m'n 15e) en daar dan (elke keer) stomdronken worden. Thuis geld jatten om dat te kunnen bekostigen. Stiekem bij jongens blijven slapen terwijl mijn ouders dachten dat ik bij een vriendin was. 's Nachts alleen (en dronken) naar huis lopen of fietsen. Of op de scooter naar huis, straalbezopen. Sieraden stelen bij de H&M... Niet zelf bedacht, was een "vriendengroep dingetje"

Het is allemaal goed gekomen, maar ik dacht toen niet overal over na.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.