Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 18/2/23: Naar welk museum ben je voor het laatst geweest?

En wat vond je van dat museum?


Sassenach

Sassenach

18-02-2023 om 08:25 Topicstarter

Ik moet eerlijk bekennen dat ik uit mezelf eigenlijk nooit naar een museum ga. Het is al jaren geleden dat ik met een uitje van het werk van mijn man voor het laatst in een museum ben geweest. Ik kan me niet herinneren wat voor museum dat was.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

18-02-2023 om 08:29

ik was een paar weken geleden in het Zandvoorts museum. 

Teyler museum in Haarlem.

Ik was afgelopen week in het Nationaal Militair Museum. Ik ga heel graag naar musea en gebruik mijn museumjaarkaart vaak 😊👍🏻

Van de grote bekende musea Het Rijksmuseum in Amsterdam.  Tijdens onze vakantie in Drenthe/ Groningen hebben we ook een museum bezocht van de collectie Brands. 
Als ik ergens ben wil ik graag wat leren over die stad/streek en bezoek ik vaak van die streekgebonden musea. Ook in het buitenland. 

In stadsmuseum Harderwijk, samen met een buitenlandse gast. Ik vond het een erg leuk museum. Onze gast vond het verrassend dat er zoveel gebeurd is in zo’n kleine stad. De manier waarop het museum is opgezet vonden we ook heel leuk.

Afgelopen zomer in Nijntje Museum in Utrecht geweest met man en peuter. Voor peuter was het geweldig, maar voor volwassenen is het niet echt een museum. We waren ook nog eens met de trein, dus voor peuter een superspannende en leuke dag.

Dat was het Anne-Frank museum. Blijft heel indrukwekkend.

Mijn laatste bezoek was Museum Bredius in Den Haag. Een collectie Europese werken in een volledig in stijl ingericht 18e-eeuws pand aan de hofvijver. Het was niet heel groot, maar wel mooi om een keer gezien te hebben. 

Dit vind ik absoluut het voordeel van het hebben van een Museumkaart: je loopt ook dit soort kleinere musea makkelijk even binnen. Ik bezoek zeker 20 tot 30 keer per jaar een museum en vaak zitten er zo hele verrassende dingen tussen. 

Museum de Wemme in Zuidwolde (Drente) is een superleuk museum. Van oorsprong een handkarren museum, maar elk jaar hebben ze een interessante tentoonstelling erbij. Afgelopen jaar ging het over poep. Gedreven door zeer enthousiaste vrijwilligers.

Het van Gogh museum , maar dat is wel al een tijdje geleden .

Naar het noord Brabants museum in Den Bosch. Hebben ze vaak wel mooie tentoonstellingen vind ik en het is in de buurt dus loop er ook wel even makkelijk binnen. En combineer het dan ook wel eens met design museum als ik er toch ben (apart museum maar zit wel in hetzelfde gebouw. Heb ook museum jaarkaart, wat ik ideaal vind. En soms ook leuke musea ontdekt waar ik zonder die kaart waarschijnlijk niet naar toe zou zijn gegaan

Het Rijksmuseum, dat is alweer veel te lang geleden!
Moet nodig weer wat meer cultuur gaan snuiven, want ik geniet er wel van.

Dat was in Amsterdam, over Banksy. Viel wat tegen. 
Als Westerbork ook meetelt als museum (?) dan is dat de laatste, ik wilde dat mijn dochters laten zien. Anne Frank museum en bodyworlds staan op mijn wenslijstje om met dochters te bezoeken, als ik ze meekrijg tenminste. 

Openluchtmuseum Arnhem, was volgens mij in de herfstvakantie met kleuter. 
Man is met kleuter in de kerstvakantie naar het Rijksmuseum geweest, kleuter vond het heel interessant allemaal.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.