Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 18/1/23: Hoe zet jij een nieuwe kast in elkaar?

Stel je voor: Je hebt een kast gekocht die je zelf in elkaar moet zetten. Hoe pak jij dat aan? 

Peiling

Hoe zet jij een nieuwe kast in elkaar?
104 stemmen
12%
59%
7%
0%
6%
4%
13%

Sassenach

Sassenach

18-01-2023 om 07:49 Topicstarter

Ik volg echt de handleiding stap voor stap, anders weet ik dat het niet goed komt. Als mijn man zich ermee komt bemoeien zal hij eerder gewoon maar beginnen en als hij vastloopt pas naar de handleiding kijken.

Voordeel van spullen tweedehands kopen: dan heeft de ander het al in elkaar gezet. 
Maar anders mag man zoiets doen. Begin ik niet aan. Heb sowieso een hekel aan gebruiksaanwijzingen, word ik echt chagrijnig van. 

Ik ben gelukkig gezegend met een handige man, die regelt dat. Ooit (in m’n studententijd) weleens zelf Ikea-kasten in elkaar gezet, maar ik ben veel te ongeduldig om secuur zo’n handleiding te volgen

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

18-01-2023 om 07:56

ik kan me enorm vermaken met dingen in elkaar zetten. Alles netjes naast elkaar leggen, handleiding doornemen, alles controleren en dan stap voor stap aan de slag. Alles staat stevig!

Niet, niet zozeer omdat ik het niet kan maar omdat ik net niet leuk vind. Ik haat alles wat met klussen te maken heeft.

Ik gebruik de handleiding.
En dan neemt man het op een gegeven moment over want 'hij is daar handiger in'. En vervolgens gebruikt hij verkeerde schroeven of doet de volgorde anders waardoor het weer uit elkaar moet.
We zijn een super team haha.

Volgens de handleiding en samen met man. Eerst hem helemaal lezen en dan soms 2 stappen met elkaar omwisselen als dat makkelijker is. 

Handige man gelukkig.
Wij kunnen samen heel goed klussen, maar ik heb vooral een assisterende rol. Hou iets vast als hij een hand tekort komt en geef de juiste schroefjes aan. Ik kan wel prima de Ikea-tekeningen lezen overigens. We vinden het beide wel gezellig om zoiets samen te doen.

Dat soort karweitjes schuif ik geroutineerd naar mijn man 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

18-01-2023 om 08:05

Wandelvrouwtje schreef op 18-01-2023 om 07:56:

ik kan me enorm vermaken met dingen in elkaar zetten. Alles netjes naast elkaar leggen, handleiding doornemen, alles controleren en dan stap voor stap aan de slag. Alles staat stevig!

Zo doe ik het ook. Maar ik moet wel bekennen dat een groot deel van mijn ervaring bestaat uit het in elkaar zetten van IKEA spullen. En die zijn zo idiotproof (en lijken allemaal op elkaar) dat ik die handleidingen snel scan.

Als ik iets helemaal zelf maak, inclusief zagen en voorboren, dan ben ik wel heel lang bezig met het voorbereidend werk. Uittekenen, rekenen, nog een keer rekenen, nóg een keer narekenen (tis zo zonde als je na het zagen erachter komt dat het net een cm te kort is ), alles bij elkaar zoeken, inclusief mogelijke alternatieven, en dan echt stap voor stap en na elke stap weer even terug naar het plan of het aangepast moet worden. Dat is echt "slow-klussen", meer ontspanning dan dat er vlot iets klaar moet zijn. 

Ik open de belangrijkste dozen en maak daar een foto van voor het geval dat het terug moet. Niks zo vervelend als dat je het niet meer terug in de doos krijgt.

Ik zoek de instructies en het begin doe ik zoals beschreven. Zodra ik zie dat hij vorm krijgt laat ik dat los en raadpleeg hem alleen af en toe. Vooral om te bepalen welke schroef voor welk gat bestemd is.

Het leukste moment vind ik als blijkt dat hij nóg beter staat dat je gehoopt had!

Dat is dus ook mijn grootste vrees om iets te kopen: dat hij tegenvalt. Daarom al een tijd niets meer gekocht; het laatste was een lang breed meubel voor onder het raam. Gedeeltelijk open en een groot succes. Maar verder niets meer aangedurfd.

een combinatie van alles. 
sommige kasten zijn supersimpel en kun je zó in elkaar zetten, andere heb ik wel de gebruiksaanwijzing nodig en die gebruik ik dan ook. Ikea doe ik met handleiding. 

Wandelvrouwtje schreef op 18-01-2023 om 07:56:

ik kan me enorm vermaken met dingen in elkaar zetten. Alles netjes naast elkaar leggen, handleiding doornemen, alles controleren en dan stap voor stap aan de slag. Alles staat stevig!

Dit! Ik ben dan heel geordend en ga volgens het boekje te werk zoals het heurt haha!

Ik zet altijd alles alleen in elkaar. Man mag helpen om de kast rechtop te zetten of even iets vast houden, maar verder niet. Hij is minder handig en vind het ook niet zo leuk. De Ikea handleiding vind altijd dat je het samen moet doen, maar dat werkt gewoon niet bij ons. Ik volg wel altijd de handleiding. Bij de Ikea is dat prima te doen en bij slechtere handleidingen kom ik er ook uit. Die van het speel keukentje was een irritante, maar gewoon rustig bekijken inderdaad en alles netjes neerleggen en het komt gewoon goed. 

Ik doe een combinatie als ik de eerste keer iets in elkaar moet zetten. De keren erna lukt het vaak ook zonder boekje.
Uit ongeduld begin ik maar gewoon met in elkaar zetten. Daarna loop ik vast en denk ik godver.
Vervolgens pak ik het boekje om uit te vogelen waar het mis ging en of ik het zo kan herstellen. Meestal godver ik dan nog een keer want moet de zooi weer uit elkaar of heb ik dingen omgedraaid vast gezet. Daarna volg ik het boekje.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.