Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 17/12/22: Hoe ziet jouw droomhuis er uit?

Beschrijf jouw droomhuis eens: Waar staat het, hoe groot is het, wat is de bouwstijl, wat is de bouwperiode, welke kamers/functies in het huis wil je hebben, hoe richt je het in? enz.


Sassenach

Sassenach

17-12-2022 om 09:12 Topicstarter

Mijn droomhuis staat in een rustige woonwijk en is vrijstaand. Het is een nieuwbouwhuis in landelijke stijl die energiezuinig is. De inrichting is ook landelijk. Het liefst met roedes in de ramen. Met voldoende slaapkamers zodat er ook een logeerkamer met eigen badkamer en een werkkamer is. En een gezellige groene tuin erbij.

Een Engele cottage met een weelderige wilde tuin. Beetje achteraf, maar wel zodanig dat ik op de fiets naar het centrum kan. 
4 slaapkamers boven, een praktijkruimte aan huis. Landelijk ingericht, knus, veel hout en andere natuurlijke materialen.

Mijn droomhuis is er een die een tijdje geleden te koop stond. Helaas wil mijn man niet verhuizen en het was ook gewoon heel duur. Desalniettemin blijft het mijn droomhuis: een grote, oude boerderij (18e eeuw volgens mij). Een grote, hoge woonkamer met trapjes naar de iets lager gelegen keuken en aan de andere kant een kleine ruimte waar de bewoners een bank en tv hadden neergezet. Verder overal trapjes, kamertjes, doorkijkjes. Ik hou daar zo van, zou niet in een loft willen wonen waar alles open is. Openslaande deuren naar een heerlijke tuin en ook nog eens niet al te ver van winkels, scholen etc. 
Inrichting die ik zou kiezen: mooie houten vloer en verder veel kleur zonder dat het een circus wordt. Warme kleuren die goed bij elkaar passen. 

Uiteindelijk ben ik overigens wel blij dat we er niet zijn gaan wonen, want waarschijnlijk waren we ons nu doodgeschrokken van de energierekening. 

een A-frame in het bos aan het water. 

In een vrijstaand huis in het centrum van de grote stad waar ook al mijn vrienden wonen.
De tuin is lekker ruim en de buren rustig.
Het huis stamt uit 1800 en is goed geisoleerd, hoeft niet groot te zijn, 2 slaapkamers, een knusse woonkamer en een leefkeuken is genoeg. De inrichting is stoer vintage.

Mijn droomhuis : ruim 3 kamer appartement ( met energielabel A ) , ruim balkon/terras  , alle voorzieningen dichtbij . Nu nog even de staatsloterij winnen


Een hobbit house. Aan de voet van een beboste heuvel, met uitzicht op een meertje. Met een tunnel naar de kas, die verderop staat. Dan ergens op fietsafstand mijn eigen sportruimte, vooral voor aikido en yoga en aanverwanten. Met een bordspelcafé erbij  dus erg ver van de bewoonde wereld mag het niet zijn.
En anders blijf ik lekker wonen waar ik nu woon. Enige minpuntje is de keuken, die is te klein, ik wil een woonkeuken. 

Haha Toetie, wij keken gister de eerste van de Hobbit en ik zei ook al dat ik Bilbo’s huis wilde.
Ik zit al best ideaal, maar ik zou wel een houtbouw huis aan een meer in een bos willen. Volkomen afgelegen, met een houtkachel en een houtgestookte hot tub buiten om in naar de sterren te kijken. Ik weet alleen nog niet zo goed hoe ik dan het geld ga verdienen om in mijn levensonderhoud te voorzien, want ik wil natuurlijk niet elke dag naar de stad forenzen vanuit mijn middle of nowhere-huis…

ik ben zeer tevreden met mijn appartement. Een zwembad in de onderbouw zou heel fijn zijn mja...

Niet te groot. Een beetje Engelse cottage stijl.. 2 aardige slaapkamers (heb er nu 1, mis er wel 1 voor opslag). En dat je niet vanaf de straat/buiten zo in mijn huiskamer kan kijken (dat vind ik wel echt een voordeel van mijn appartementje). En mijn droomhuis is niet bloedheet in de zomer. 

Aanvulling: plus eigen parkeerplaats 

Ons droomhuis is een boerderij, met genoeg ruimte eromheen. In de boerderij komt veel licht binnen en we kunnen er duurzaam wonen (goede isolatie, warmtepomp, zonnepanelen etc) maar zonder het authentieke van de boerderij te verliezen.
Buiten veel groen, bloemen, planten en dieren. Afgelegen, maar wel op fietsafstand van het centrum. 

Ik zou graag in de woonwijk wonen waar ik nu woon want ik vind het hier erg prettig. Ze bouwen hier prachtige twee onder één kap woningen met een bijzonder ontwerp en grote veranda’s. Ze zijn zo’n 180m groot met ongeveer 500m tuin. Dat lijkt me precies een goede grootte. Het enige nadeel is dat ze aan de andere kant van de wijk worden gebouwd (het gedeelte waar ik woon is leuker en pal naast de snelweg. Ik zou graag in een gezellige wijk willen blijven wonen met veel voorzieningen en op loopafstand van het bos, in een nieuwbouwwoning, modern maar wel met een bijzondere bouw en met een ruime tuin.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

17-12-2022 om 10:36

Een groot luxe appartement/penthouse midden in de stad, met 3 slaapkamers, een grote eetkeuken,  rondom balkons en met in het gebouw een inpandig garage, zwembad en fitnessruimte. 

mut

mut

17-12-2022 om 10:36

Dat hangt van mijn stemming af. Soms iets als een vriendelijk riet-gedekt boerderijtje met een moestuintje (dan ben ik in een stemming van "laat me met rust") Vaker iets groters "mansion/ groot herenhuis", dus met grote leefkeuken, meerdere woonkamers, veel slaapkamers zodat alle kinderen en kleinkinderen kunnen langskomen en blijven slapen terwijl er ook nog ruimte is voor andere gasten. In elk geval ook een bibliotheek en een studeerkamer/ hobbykamer voor zowel mijzelf als mijn man. Een beetje ruimte om het huis (maar wel met tuinman)

Mug schreef op 17-12-2022 om 10:36:

Een groot luxe appartement/penthouse midden in de stad, met 3 slaapkamers, een grote eetkeuken, rondom balkons en met in het gebouw een inpandig garage, zwembad en fitnessruimte.

Dat klinkt ook wel heel relaxed eigenlijk, alleen hoeft het voor mij niet in de stad.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.