Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 12/11/22: Bij wie ging je vroeger graag logeren?

Bij wie ging jij vroeger graag logeren en waarom heb je daar zulke goede herinneringen aan?


Sassenach

Sassenach

12-11-2022 om 08:35 Topicstarter

Ik ging graag bij mijn lieve oma logeren. Mijn opa was dan aan het werk, maar mijn oma had dan alle tijd voor me. Ze ging dan allerlei leuke  dingen met me doen. En als ik ‘s ochtends wakker werd lag er altijd iets lekkers naast mijn bed.  Mijn oma was de allerliefste. 

Ook voor mij mijn oma  mis haar nog elke dag.

Hier ook opa en oma. Zij woonden achter het Amstelstation en dan gingen wij treinen kijken. Inmiddels 60 jaar geleden. Goede herinneringen aan, lieve mensen. 

Bij mijn opa en oma. Een tv op de logeerkamer, ontbijten beneden voor de tv, met limonade en broodjes kaas, wandelen met opa, spelletjes met oma. 

En bij mijn beste vriendin, in de zomervakantie op de boot. 

Bij mijn opa en oma van vaders kant🥰 en bij mijn vriendinnetje in de straat.

Bij mijn opa en oma aan vaders kant. Dat was de enige plek waar ik iets minder onveilig was omdat mijn oma een schat was (mijn opa was ook prettig maar ernstig getraumatiseerd door de oorlog in NL-Indië en zei vrij letterlijk nooit een woord) de rest van de omgeving was niet oke.
Helaas mocht ik daar maar 1 keer logeren als kind.

Bij mijn oudste tante . Zij had een platenspeler in een koffer met veel platen , ik kon er uren mee zoet zijn .

Ik ook bij mijn oudste tante, ik was stapelgek op die vrouw 💓. Helaas is ze veel te jong overleden.

Bij mijn vriendinnetje, gebeurde ook wel regelmatig en zij ook bij ons. Het leuke vond ik toen dat ik in een slaapzak op een luchtbed lag. Wij gingen nl nooit kamperen thuis dus hadden dat niet. Het gekke is dat ik nu niet weet waar zij dan bij ons op sliep. Zal dan wel een reserve matras of zo zijn geweest maar kan me dat niet herinneren.

Als kind ging ik eigenlijk nooit voor de fun uit logeren. Zeker niet bij de oma’s. De ene oma wilde al die drukte niet, want ziekelijke opa. De andere oma had letterlijk geen plek op de slaapkamers,  ze had nog 5 kinderen thuis toen ik de leeftijd had om logeren bij oma nog leuk te vinden.  Pas op mijn 15e waren alle kinderen uit huis. Overdag was ik altijd welkom en heb ook leuke herinneringen aan koekjes bakken en leren breien. 

Meestal  ging ik logeren als er "wat was". Mijn vader en moeder samen op vakantie voor een weekje,  nooit de leukste tantes maar altijd eentje "die het wel wilde doen". Soms was het in de vakantie en dan kon ik wel verder weg logeren maar meestal bleef ik in eigen dorp,  dan moest ik gelukkig gewoon naar school.  Ik draaide dan gewoon mee in dat gezin er werd niets speciaals gedaan, omdat er een logé was. 

Een keer bij een vriendinnetje gelogeerd toen mijn moeder in het ziekenhuis lag en mijn vader gewoon moest werken in zijn eigen bedrijf. Die moeder heeft mij goed opgevangen en gesteund maar ook hier was het gewoon meedraaien en op tijd slapen,  want morgen weer naar school.

Over het algemeen geen fijne herinneringen aan logeren.
In mijn studententijd weleens ergens blijven pitten uit noodzaak, naar een concert geweest en geen trein meer om thuis te komen. Soms vooraf afgesproken, soms spontaan. 

Bij een vriendinnetje uit de straat! Een keer mocht ik een paar weken mee met ze naar de camping, zulke fijne herinneringen aan 💛
Mijn thuissituatie was niet zo fijn dus was altijd wel in verwarring als ik daar was maar alles was beter dan thuis zijn dus daar zette ik me wel overheen 😉

Niet eigenlijk, als baby ben ik een paarmaanden uit "logeren" geweest bij 2 verschillende tantes en ooms, omdat mijn moeder ziek was maar daarna eigenlijk nooit meer?
1 x toen ik al wat ouder was bij mijn oma maar dat was omdat zij zo aandrong. Ik vond t helemaalniet leuk.
Bij vriendinnen of zo was t niet gebruikelijk om te logeren.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

12-11-2022 om 10:04

Bij grootouders langs vaders kant, alwaar ik redelijk veel ging logeren tot mijn tiende. Het oranje licht door de gordijnen bij het ontwaken, zij hadden cv dus overal lekker warm, ontbijttafel die klaarstaat, oma die warme melk maakt terwijl de koffiezet pruttelt, opa die de krant leest en naar aftershave ruikt, ...; het was een enorm contrast met thuis. Word er nog helemaal warm van. 

Ik ging graag logeren, zowel bij vriendinnetjes als bij tantes als bij opa's en oma's. Liefst ging ik bij opa en oma vaderskant logeren en dan het liefst met mijn iets jongeren nichtje: opa bakte poffertjes, we mochten ontbijten met boterham met bruine suiker (dat kreeg ik thuis echt niet, haha, zo ongezond), oma deed suiker in de thee, we gingen altijd knutselen enzo met oma en als het mooi weer was dan sprong je vanuit de achtertuin zo het water in om te kunnen zwemmen. Met opa gingen we bramen plukken, in de moestuin werken, de kippen verzorgen. Ze woonden op fietsafstand van ons huis dus qua locatie was het helemaal niet spannend, maar gewoon zo fijn en vertrouwd. Slapen deden we in een stapelbed in een kamer die vol stond met creatieve schilderwerken e.d. van oma en vakantiesouvenirs, zo magisch was dat in het halfdonker. 
Bij opa en oma moederskant logeerde ik ook, het leukst daar vond ik de duiven die koerden in de dakgoot terwijl ik in slaap probeerde te vallen in het grote tweepersoonsbed.

Niet zoveel en niet zo graag. Als jonge kleuter heb ik wel vaak bij mijn opa en oma gelogeerd, maar toen ik eens wakker werd in een leeg huis (ze waren naar de tandarts en dachten dat ik wel door zou slapen), heb ik het nooit meer gewild. Later wel bij vriendinnen gelogeerd maar ik vind er eigenlijk weinig aan om in een vreemd huis te slapen met andere gewoonten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.