Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 11/11/22: Wat doe jij aan Sint Maarten?

Wat doe/deed  jij aan Sint Maarten? 
- Niks? 
- Loop je mee met kinderen?
- Wat geef je aan de deur?
- Liep je vroeger als kind Sint Maarten?
enz.


Sassenach

Sassenach

11-11-2022 om 07:39 Topicstarter

Vroeger als kind heb ik met mijn lampionnetje gelopen tot ik naar de middelbare school ging. Daarna als volwassene heb ik altijd ergens gewoond waar er Sint Maarten gevierd werd. Meestal geef ik mini reepjes. 

Ik heb snoep in huis ( kant en klare uitdeelzakjes uit de supermarkt ) en mandarijntjes . Hier nooit echt druk met St Maarten , geloof vorig jaar 12 groepjes aan de deur . Vroeger zelf vaak gelopen met eigen kinderen .

Niks, ik heb zelf nooit gelopen en ook nog nooit kinderen aan de deur gehad ondanks meerdere woonplaatsen waar ik gewoond heb.

nee dat wordt hier in deze regio niet gevierd. Wij hebben wel Halloween gedaan.

Niets. Hier in Zeeland wordt Sint Maarten niet gevierd zover ik weet.

Niks, als kind zijnde heb ik het ook niet gevierd, niet echt gemist. In mijn regio is het niet heel bekend volgens mij. Incidenteel zullen er misschien een paar kinderen door het dorp lopen. Ik geloof dat het hier dus niet echt gevierd wordt.

Ik heb snoep in huis, maar hier komen niet veel kinderen langs.

Sint Maarten wordt hier niet echt gevierd. Soms komt er wel eens een groepje kinderen langs en die krijgen dan een mandarijn, want ik heb geen snoep in huis.

Wij wonen aan het randje van het gebied waar St Maarten wordt gevierd.  Toen mijn moeder jong was nog niet maar toen er een grote nieuwbouwwijk werd gebouwd vanaf begin jaren 70 kwamen er veel mensen uit Nord Holland wonen en is de "traditie" gestart. 
Als kind heb ik met mijn lampion gelopen en nog een paar jaartjes extra om met mijn zusje mee te gaan.
Sinds ik zelfstandig woon heb ik altijd wat in huis om uit te delen en met mijn kinderen ben ik ook langs de deuren gegaan met hun lampionnen.
Voordat ik zelf kinderen had heb ik hier weleens 70 kinderen aan de deur gehad,  2 zakken minirepen en mandarijnen en alles op.  Toen mijn kinderen klein waren werd dat al wat minder en vorig jaar stopte de teller bij 6 kindjes.  Ik zet wel altijd wat lampjes/ lantaarntjes buiten om te laten zien dat ik meedoe.

Niks daar wordt hier niks aan gedaan.

zak met snoep staat klaar.  
Vroeger zelf ook gelopen tot middelbare school.  

Als kind woonde ik ergens waar niet aan Sint Maarten werd gedaan. En ik had boeken gelezen en 1 van  die hoofdpersonen deed wel aan Sint Maarten en dat leek mij zo leuk, maar ja helaas pindakaas voor mij.

Later ging ik wonen in een regio waar behoorlijk fanatiek gelopen wordt. Met de kinderen gelopen tot en met de basisschoolleeftijd. Had en heb altijd snoep in huis om uit te delen. Alleen woon ik nu in stukje wijk die niet zo kinderrijk is dus er komen weinig kinderen langs. Toch wel altijd voldoende snoep voor de zekerheid. Vinden mijn pubers helemaal niet erg, ze willen er zelfs een liedje voor zingen 🤣🙃.

Hier in de regio doen ze niet aan Sint Maarten. Halloween wordt hier wel uitgebreid gevierd.

Zelf als kind nooit gelopen, werd niets aan gedaan waar wij woonden.
Wel altijd met de kinderen gelopen en in ons vorige dorp kwamen er ook heel veel kinderen aan de deur 
Waar we nu wonen, is een buitengebied, dus krijgen we niet heel veel kinderen aan de deur.
Heb uitdeelzakjes in huis

hier in de omgeving wordt het niet gevierd, dus ook niets in huis ervoor. 
Vroeger als kind ook niets mee gedaan dus.  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.