Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

uitgenodigd voor een oratie

Zoals de titel al aangeeft: ik ben uitgenodigd om een oratie bij te wonen.
Het wordt mijn eerste keer dus ik vind het reuzespannend!
Is het gebruikelijk om dan een cadeautje mee te nemen? (heeft iemand een tip?) en wat trek ik aan?
Zo uit mijn blote hoofd gok ik op 'zondagse kleren'  (geen spijkerbroek maar ik hoef er geen nieuwe jurk voor te kopen) Zit ik dan in de goede richting?
Zijn er meer dingen waar ik aan moet denken?
Ik vind alle dingen die ik voor het eerst doe eng, dus tips zijn van harte welkom.

Leuk! Qua kleding zit je helemaal goed. 

Edit: ik las promotie. Een oratie is nog veel makkelijker Veel groter/massaler. Een cadeau kan, afhankelijk van hoe goed je de persoon kent. Een bon is altijd veilig. 

Zakdoek

Zakdoek

11-09-2021 om 17:11 Topicstarter

Dank je wel! Een bon is inderdaad een goed idee, we hebben nogal uiteenlopende smaken dus een cadeau vind ik best ingewikkeld.
En een bon is handig meenemen, dan zit je niet met een enorme plant op schoot.

een mooie bos bloemen?

Een kadootje is wel gebruikelijk ja. Bloemetje of een bon, iets in die geest. Qua kleding inderdaad iets gekleeds, het is een feestelijke gebeurtenis dus iets meer dan een spijkerbroek is dan wel leuk.

Zakdoek

Zakdoek

12-09-2021 om 23:05 Topicstarter

Fijn, dank voor het meedenken en de bevestiging.
We gaan inderdaad voor 'zondagse kleren' , geen spijkerbroek maar een nette jurk/ rok. Mooi boeket zou ik graag geven maar de receptie is erna pas, dan zit ik er tijdens de toespraak mee. 

Inderdaad gewoon wat nets, dan zit je goed. Als je nog nooit zo'n academische ceremonie meegemaakt hebt, is het best wel een speciaal gezicht om zo'n stoet met togas langs te zien komen en alle ceremonie eromheen, dus veel plezier! 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.