Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

TYPISCH... Waarin ben jij typisch jouw geboortedecennium?

Vertel ons dat je uit de 80's/90's/00's komt, zonder te vertellen dat je uit de 80's/90's/00's komt! 

Of eerder, of later natuurlijk 


Als kind speelde ik veel buiten en had ik een super Nintento, Tamachogi en Furby. In mijn kast stonden tijdens de pubertijd singeltjes van Linkin Park en Within Temptation, tijdens het uitgaan dronk ik Bacardi Breezer, het was toen nog prima sociaal geaccepteerd om als jonge tiener te drinken. Toen ik ging studeren was er nog net studiefinanciering ook al was het geen vetpot allemaal. En mijn ouders zijn echte Boomers.

Madamecannibale schreef op 08-02-2023 om 08:42:

Als kind speelde ik veel buiten en had ik een super Nintento, Tamachogi en Furby. In mijn kast stonden tijdens de pubertijd singeltjes van Linkin Park en Within Temptation, tijdens het uitgaan dronk ik Bacardi Breezer, het was toen nog prima sociaal geaccepteerd om als jonge tiener te drinken. Toen ik ging studeren was er nog net studiefinanciering ook al was het geen vetpot allemaal. En mijn ouders zijn echte Boomers.

Dit was het leven van mijn jongere broertje, hoewel ik zeker met de Super Nintendo ook veel gespeeld heb.

Op mijn eerste date ging ik naar Jurassic Park in de bioscoop. 

Wij hadden een zitkuil in de tuin. Mijn moeder was gek op ABBA en we hadden een fonduestel.

Absolute vrijheid aan de rand van de nieuwbouwwijk. Zelf naar school vanaf de kleuterschool en rolschaatsen op de blauwgele van de Bart Smit. Wij waren de laatsten die naar de kleuterschool-lagere school gingen. 

Mijn man, uit hetzelfde geboortejaar was van de eerste lichting computerspelletjes, pacman en donkeykong. 

Basisschool: 
Na de vakantie penvriendinnen worden met een meisje wat je op de camping leerde kennen. Na een brief of 4 was het wel alweer klaar. 
Alle meisjes waren fan van de Spice Girls en Backstreet Boys. Dat kon je op de middelbare school niet meer hardop zeggen. 
Ruitjes tuinbroeken van Cars

9435297-1-greywithpinkcheck?$n_640w=

mag_shoes_schoenen_megamok_4001_midnightblue_01_1.jpg

Middelbare school:
Op mijn 16e eerste Motorola gekocht van mijn geld wat ik had verdiend als afwasser. Een sms'je kostte 50cent. Belminuten kocht je met een kaart waar een code op stond. 
Energiedrankjes werden niet gedronken, wel chocomel.

ik weet nog dat we een tv kregen met afstandsbediening, en we hadden een videorecorder. Wij speelden veel buiten. We zaten zonder gordel achterin de auto of in de kofferbak na bijv een kinderfeestje.

Ik had een clickklak en verloor altijd met knikkeren. Mijn buurmeisje had hele leuke geel met rood glimmende zweedse klompen waar ik jaloers op was. De leraar van de 6e klas rookte pijp in de klas.

Ik lees herkenbare dingen. Inderdaad met 6 kinderen zonder gordel in de Fiat van mijn vader voor een kinderpartijtje. Clickclack, lolobal, rolschaatsen en elastieken. Elke winter schaatsen, zelfs wel eens een winter op straat geschaatst. Nieuwe dingen uit mijn kindertijd, een videorecorder (Betamax), walkman, een oranje telefoon met draaischijf.
En voor de jonkies onder ons, denk je de verwondering eens in van iemand die gewend is om te gaan met het onderwaterscherm van WP 5.1, die voor het eerst Windows ziet. Geen ingewikkelde dos-commando’s meer maar je kon documenten gewoon naar een andere map slepen.

Wij hadden thuis een bandrecorder, zwart/wit tv en een kolenkachel. Toen ik naar de eerste klas ging was dat het eerste jaar dat jongens en meisjes gemengd zaten. Voorheen was het een jongensschool en er werd volop gerookt in de klas door leraren. 

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

08-02-2023 om 09:25

Ik luisterde altijd naar de radio op mijn kamer en nam mijn favoriete liedjes op, op cassettebandjes.
Die blauwgele rolschaatsen had ik ook.
Op de middelbare school namen opeens alle meisjes schouderlang haar met permanent.

Ik droeg Palastinasjaals en was fan van Doe maar.
Thuis aten we tot snot gekookte andijvie met een maizenapapje.
Op zaterdag keken we met het gezin “ Sonja op zaterdag”.
Daar kregen we een bakje chips en een colaatje bij.
Toen ik 23 was kocht ik mijn eerste mobiele telefoon, een Motorola.

Ik zat al behoorlijk aan het einde van de middelbare school (gymnasium) toen ik mijn eerste les 'informatiekunde' kreeg... een van mijn klasgenoten gebruikte de computermonitor als muismat  

De meesten van ons hadden nog werkelijk geen idee wat we met een computer aan moesten.

In het laatste jaar van mijn hbo opleiding zouden we een computer cursus krijgen. (Tot die tijd hadden we onze verslagen altijd op een mechanische typemachine getypt. Helaas ging de cursus niet door en moesten we er zelf achter zien te komen hoe het werkte. Floppy halen bij de mediatheek en laten formatteren (???)😂 Vervolgens uitzoeken waar het ding dan in moet en hoe je je stuk moet opslaan. Vervolgens het niet meer terug kunnen vinden en het nog 3x uittypen 🤣. Gelukkig zijn mijn computer skills inmiddels na 30 jaar goed op peil.

Ik woonde in een studentenhuis toen de Berlijnse muur viel. Een van mijn huisgenoten had zo'n mini tv met antenne en riep iedereen erbij om de beelden te bekijken. 

Vroeger, toen Peter Jan Rens nog geen ouwe viezerik was, maar gewoon 'Meneer Kaktus' en de presentator van 'Geef Nooit Op'.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.