Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

"TYPISCH": Waarin ben jij typisch... je ouder(s)?

Tijd voor een nieuwe reeks: "TYPISCH". 
Ik ga proberen iedere week (misschien soms vaker, misschien soms minder vaak) een TYPISCH... topic te openen.

In deze eerste versie: Waarin ben jij TYPISCH je ouder(s)?
Welke zenuwtrekken/rituelen/kenmerken/gedragingen heb jij, waarvan je soms denkt "aaargh.... nu ben ik net mijn moeder/vader/verzorgingsfiguur/noem maar op. 

Shoot!


Regendrup.

Regendrup.

25-01-2023 om 17:51 Topicstarter

Mijn moeder heeft een irritante vooruitziende blik (die heb ik van haar overgenomen). Vaak kijkt de ander me dan aan van "jaja..." 
Vaakt komt het wel uit  

Helaas werkt die alleen voor anderen, voor mezelf werkt hij helaas minder vaak. Das wel jammer.  

Ik kan soms zo zeiken als mijn moeder en teveel praten als mijn vader. 
Alleen dan van beiden net iets minder erg. Hoop ik 

Ik vind het een hele leuke vraag maar eigenlijk heb ik geen antwoord. Uiterlijke kenmerken heb ik absoluut van mijn ouders, maar eigenschappen....ik weet het eigenlijk niet . Misschien zien/merken anderen dat beter dan ikzelf.

Ik lijk qua karakter erg op mijn vader. We denken over veel dingen hetzelfde en we zijn ook allebei van het opruimen. Ook qua autorijden lijk ik op hem, we kunnen allebei goed wegen onthouden. Ik hoef maar 1 of 2 keer op navigatie te rijden en dan weet ik de route uit mijn hoofd.

Wacht, nu brengt Broodjebrie me op een overeenkomst tussen mijn vader en mij: heel opgeruimd. Ik heb een hekel aan rommel, alles moet op zijn plaats liggen en een beetje verzorgd zijn (gepoetste schoenen, nette kleren direct weghangen na op visite te zijn geweest). Dat had mijn vader precies zo.

Vaak te veel in huis voor bezoek, ben altijd een beetje bang dat ze met trek weer weggaan. Dat hadden mijn ouders ook.

Veel praten als mijn moeder,lezen als mijn vader. Ik zag mezelf laatst in de spiegel lopen en dacht ineens… ik loop als mama

de grond, de lach, woordkeuze. Dingen die ik heel irritant vind aan mijn moeder vertoon ikzelf ook.

ik nies als mijn moeder en zit liefst met mijn voeten omhoog.
Ben een einzelganger en hou van de natuur zoals mijn vader. Ben een huismus zoals mijn moeder.

leuk topic..
ik ben precies mijn moeder, we klinken ook hetzelfde.
veel van haar uitspraken gebruik ik, we hebben ook dezelfde interesses al durf ik meer.
van mijn vader heb ik weinig ik mopper wel veel : regelmatig vraag brul ik waarom vriend zijn rommel laat slingeren of  iets niet gedaan heeft  

Ik kan net zo mopperen als mijn vader. Vaak ook over precies dezelfde onderwerpen. Dit is bevestigd door zijn vrouw en mijn man toen we afzonderlijke van elkaar mopperde over het gekletst van de zelfscan kassa.

Herfstappeltaart schreef op 25-01-2023 om 19:16:

Wacht, nu brengt Broodjebrie me op een overeenkomst tussen mijn vader en mij: heel opgeruimd. Ik heb een hekel aan rommel, alles moet op zijn plaats liggen en een beetje verzorgd zijn (gepoetste schoenen, nette kleren direct weghangen na op visite te zijn geweest). Dat had mijn vader precies zo.

Ik heb het temperament en de humor van mijn vader. Dat laatste betekent ook dat ik vaak erg hard kan lachen om mijn eigen grappen. Wat soms best irritant is, denk ik. 
Van mijn moeder heb ik het talent om goed te luisteren.

Leuk topic trouwens. Kijk al uit naar volgende week!

Ik ben typisch mijn vader in de zin dat we er altijd vanuit gaan dat het heus wel goed gaat. Ook als je een bakje op een randje zet of iets soort van half vast maakt. 9 van de 10 keer gáát het ook goed, want we zijn heus niet dom, alleen niet altijd erg voorzichtig

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.