Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Sub-vraag van deze zondag….

ik merk dat ik een beetje jaloers word van al die idyllische relax zondagen uit de vraag vd dag. Ok, de vraag was hoe je ideale zondag eruit ziet….

maar ik ben dan wel heel benieuwd hoe een gewone zondag eruit ziet. ( laten we vandaag nemen…)

ik ben vanochtend op tijd opgestaan voor een uurtje sportschool. Omdat ik gisteren de hele dag de hort op was (erg gezellig trouwens, daar niet van) liggen er nu zeker 3 machines achterstallig wasgoed ( en een bult strijkwerk), moet de badkamer nog schoon, en ik moet m’n lessen voor morgen nog voorbereiden. Oh ja, en de rapportvergadering van m’n mentorklas. 

En eigenlijk wil ik ook nog een gedicht of 3-4 schrijven voor Sinterklaas..( over 6 dagen, en drukke week voor de boeg) 

op zich niks mis mee hoor, maar weinig tijd voor eindeloos wandelen en voor de haard met een boek en een bel wijn vrees ik…..


hier tot 9 uur geslapen (gebeurt me niet zo vaak), onder de douche gestapt, ontbijtje, tv aan. De stofzuiger moest er nog door, dus dat gedaan. Verder wat op het forum en op FB bezig. En nog wat andere sites. 
er ligt nog was in de droger, dus die ga ik zo nog even opvouwen en opruimen. 
Meer wordt het niet denk ik

Ik moest vroeg opstaan om om 8.00 uur in de kerk te zijn. Om alles klaar te zetten en in te regelen voor het geluid. Na de dienst inderdaad een lekker kopje thee met een koek gehad. En net geluncht. Zoon naar zijn huiswerk gevraagd en hij zegt dat hij aan het werk gaat. Nu rustig op de bank. Al is het nog wel rommelig om me heen. Maar nog steeds herstellend van Corona en mijn energie heb ik vanmorgen al wel aardig verbruikt.
Er ligt hier wel wat achterstallig wasgoed, maar dat is man zijn taak. 😁 Wel jammer dat hij het eergisteren al middenin de kamer heeft gezet, maar er nog niets mee heeft gedaan.
Vanwege het weer en mijn beperkte energie gaan we er vandaag verder niet uit om te cachen of te wandelen. Dat is wel jammer.

Wekker gezet om 09.30 uur (anders kan ik vanavond niet slapen), ontbeten met de krant. Puber rolde om 11 uur uit bed, die moest om 12.00 uur weg. Daarna gedoucht, zo lunchen en om 14.00 uur weg voor een verjaardag op 100 km afstand. Vanavond Netflix en een beetje bijtijds naar bed. Oh en ik heb er inmiddels wel de tweede was in.
Komende week wordt een drukke inderdaad. Ik heb woensdag vrij genomen omdat ik nog cadeaus moet kopen en inpakken. Ook nog een dag cursus dus er blijven maar drie dagen over van mijn werkweek. Ik werk aan een project met een collega die in december drie weken vrij neemt, dus we moeten dat bespreken deze week. Daarnaast een avond een etentje met collega’s en pakjesavond op vrijdag. Tussen de bedrijven door moet ik nog mijn deel van de pakjesavondpuzzeltocht in elkaar draaien.
Dus eigenlijk doe ik op zondag standaard te weinig, waardoor ik doordeweeks meer moet doen dan ik eigenlijk red.

Gewone zondag: om 5-6 uur mijn bed uit waarna ik heerlijk tot +/- 10.00 heb voordat de rest wakker wordt. Eerst koffie, dan een uurtje naar buiten, daarna weer koffie, vaatwasser uitruimen, keuken opruimen, broodjes afbakken, eieren koken, tafel dekken.  
Na het zondagse ontbijt, begint de werkweek gewoonlijk weer. 

Vandaag heb ik mezelf echter een hele luie dag beloofd  Ik ben na het ontbijt terug in bed gekropen met een pot thee, een zak dropkrijtjes en mijn twee kittens. Geen idee of ik het volhoud, want ik heb dit nooit gedaan, maar mijn plan is om er pas rond 17.00 weer uit te komen. Lekker suf CSI kijken, een beetje internetten, beetje dutten. 

Meestal is zondag wasdag, zo ook vandaag. Laatste was zit er nu in.
Ik heb vandaag huispakkendag, geen zin om naar buiten te gaan. Ga zo weer wat kleuren en daarna netflixen. Vanavond een pasta pesto in elkaar flansen

5:00 wakker, helaas
7:30 opstaan en ontbijten met een serie
8:30 kwartier mediteren, daarna koffie met een serie
9:45 weer een kwartiertje rusten en verder beetje internetten
11:00 kwartiertje rusten en facetimen met mijn broer en nichtje
12:15 wederom een kwattier rusten en daarna lunchen met een serie
13:30 rusten en daarna de afwas
14:45 rusten en koffie en wat was opvouwen
16:00 mediteren en beetje internetten (doe ik door de hele dag eigenlijk)
17:15 rusten,eten en begin maken van een disneyfilm
18:30 rusten rest van Disneyfilm
20:00 klaarmaken om naar bed te gaan en daar nog even een boek te luisteren
21:00 slapen

Maargoed ik zou dit op vrijwel elke dag in de week kunnen plakken 😂

Een gewone zondag ziet er hier heel relaxed uit. Ik ben rond een uur of 8 mijn bed uit gegaan en heb op de bank gehangen met een kop thee en een koekje. Netflix aan en onder een dekentje. Rond half 11 een keer ontbeten en toen was dochter ook beneden. Man kwam wat later en die zijn naar de bios gegaan. Ik heb even wat boodschappen gedaan op de fiets en hang nu weer op de bank. Ondertussen staat de was aan en ligt er 1 was te wachten om op te vouwen. Heb geen verplichtingen verder, dus die bank blijft wel mijn spot voor vandaag denk ik

hier om 9 uur opgestaan en uitgebreid  koffie gedronken en krant gelezen en wat gezellig gepraat.  Ik overweeg nu de gezondere kruidnoten te bakken en misschien nog een sodabrood.  Er branden hier een stuk of 6 kaarsen.  Gisteren hebben we een rondje van 15 km gelopen,  door bos/weilanden/heide3/water en zijn we op een kleine fair terechtgekomen,  ik overweeg om straks nog even terug te gaan voor volkoren meel. 
Eigenlijk is ons weekend plus de gezamenlijke vrije woensdag altijd redelijk vrij van huishoudelijke plichten. Ik merkte vandaag nog op dat ik tegenwoordig de meeste vrije tijd in dit gezin heb. 

Ik kwam rond half 10 uit bed. Dan ga ik naar beneden om koffie te drinken en een sigaret te roken. Daarna lekker douchen en mezelf optutten. Toen ben ik naar de Jumbo gegaan om vers stokbrood te gaan halen voor vanavond voor bij de gourmet. Ik ben net klaar met vlees snijden, knoflook en satesaus maken en verse kruidenboter. Rond half 4 komen er 2 vriendinnen en dan gaan we kletsen en borrelen en 's avonds gourmetten.

Het eerste deel van mijn ideale zondag heb ik vandaag kunnen waarmaken: Opstaan zonder wekker, rustig ontbijten en dan aankleden. Daarna heb ik er een was ingegooid.

Mijn wandeling en lunch op een terras komt er  vandaag niet van, omdat het grauw, grijs en regenachtig is. Dus kreeg ik erg behoefte aan gezelligheid en lampjes. Dus heb ik nu al mijn kerstspullen van zolder geplukt en sta ik met kerstmuziek mijn boom te versieren. Beetje vroeg, maar wie doet me wat.

Straks nog even wat doen voor mijn studie. Mijn man gaat koken, dat betekent dat ik het afruimen doe en de afwasmachine inruim. Vanavond waarschijnlijk nog even Netflixen. 

En nu ga ik die was maar even ophangen.

Vanochtend voor 7 uur wakker geroepen want er was een knuffel kwijt. Daarna gillende kinderen want er zat iets in hun schoen (en hahaha bij papa en mama zout en peper). 
Daarna in bed verjaardagscadeautjes voor jongste. 
Kinderen beneden met een tablet, ik even rustig douchen en haren wassen.
Na het ontbijt naar de bios voor jongste zijn verjaardag.
Nu even rustig thuis, jongste slaapt, oudste op tablet, man met laptop.
Straks komt er visite.

Oh en ondertussen moeten er nog 3 verslagen voor dinsdag geschreven zijn, de helft van de Sint cadeaus ingepakt worden,  cadeau voor vriendin afgemaakt worden, 5 wassen opgeruimd worden, traktaties voor morgen én dinsdag klaargemaakt worden. 

Zal blij zijn als het woensdag is. Kinderen naar school, man op het werk en ik even ochtendje alleen.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

27-11-2022 om 14:14

Mentaal een aantal chaotische dagen achter de rug, dus heb het deze nacht weer veel te laat gemaakt, gevolgd door een slaap met hevige dromen. 

Om iets voor twaalf moe wakker geworden. Nu koffie, lezen en proberen mijn hoofd helder te krijgen. Pas twee uur wakker en nu loopt de stress al op omdat ik morgen een afspraak heb met mensen die ik niet ken. 

Wil nog een uurtje lezen. Daarna lakens verversen in de slaapkamers, wasje draaien, cake bakken voor partner, afwas, waarschijnlijk naar winkel voor drank, stiefzoon onder de douche zetten, partner wat helpen met haar tekenproject, koken, wat verven, gezelschapsspel spelen met gezin, partner en stiefzoon onderstoppen, hond uitlaten, was klaarzetten voor deze nacht, nieuwssites en dit forum bekijken, daarna misschien nog een serie/film en hopelijk wat vroeger in bed. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

27-11-2022 om 14:19

Terechte subvraag TO!
Hier om 10:00 uur opgestaan (medische complicaties maakt dat ik bijna van 10 tot 10 slaap 🥴 )
Snel eenvoudig ontbijtje deze keer.
Keuken schoongemaakt, vaatwasser uit- en ingeruimd
Was uit de droger gehaald, opgevouwen en weggeborgen.
Nog wat financiele dingetjes weggewerkt.
Straks naar Amsterdam ivm uitje met vrienden aldaar.
De eettafel is nog een bende, maar ik kom er vandaag niet aan toe om dat op te ruimen. Dat wordt overmorgen, want morgen drukke werkdag.

Mijn gemiddelde zondag komt redelijk in de buurt van wat ik zei in het andere topic. Alleen wat huishouden soms tussendoor maakt het iets minder. Met een 1 persoons huishouden valt het vaak nog mee. Behalve koken want je gebruikt alsnog even veel pannen.

Dit komt ook doordat ik alleen woon, geen kinderen heb en vind ik een zondag thuis aanrommelen heerlijk.

Wat ik echt mis op zulke dagen is een open haard. Lekker in de stoel bij de haard zitten.

Om 8 u opgestaan, cavia's voeren, wat rek & strek oefeningen, mezelf voeren, douchen en naar mijn kerkkoor, oefenen voor de kerkdienst daarna. Na de kerkdienst even wat boodschappen gedaan (chocoladeletters!) en nu heb ik net mijn lunch achter de kiezen. Nog een paar kopjes thee terwijl ik dit forum door zit te nemen.
Met een collega heb ik woensdag een deadline en hij zou er dit weekend aan werken, dus ik verwacht vandaag nog een appje of ik ernaar wil kijken. Omdat de rest van de week ook druk is, is dat niet onverstandig om te doen. Zolang hij niets laat horen, neem ik nog een kopje thee.
Meestal wandel ik ook nog een ommetje, maar ik heb vandaag al door de regen gefietst, dat sla ik over vandaag.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.