Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Opbergen van spulletjes

Ik heb een aantal jaar geleden mijn woning flink ontspuld mbv het boek "Opgeruimd" van Marie Kondo. Nou blijf ik er maar tegen aan lopen dat mijn kleine bureau altijd een rommel is en vol troepjes ligt. 
Het zijn deels dingen die ik regelmatig nodig heb en niet wil vergeten, en deels dingen waar ik op korte termijn iets mee moet. 
Ik vraag me af waar en hoe anderen dat opbergen op een handige manier. Ik heb laatst al een doosje gekocht voor op de  eettafel om mijn vitaminen, zakdoekjes, paracetamol en handcreme e.d. in op te bergen, maar nog wel redelijk bij de hand te hebben.

Op mijn bureau ligt nu bijvoorbeeld:
- zonnebril, - zonnebrandcreme, - antitekenspul (voor als ik ga wandelen), -een notitieboekje met pen, -een plattegrond en sleutel van mijn vrijwilligerswerk die ik iedere keer mee moet nemen, -een brochure met info over zonnepanelen waar ik binnenkort over gebeld word, -een powerbank (ook voor wandelen), - oplaadsnoeren van tablet, mobiel en ereader, -leesbril, -miniventilator (voor als ik een opvlieger heb ), -een boek dat ik aan iemand wil geven en niet wil vergeten.

Waar laten jullie dit soort frutsels? Ik zit aan een mandje te denken ofzo.


Oh ik lees even mee! Mijn bureau is inderdaad ook een slagveld met allerlei losse prulletjes. Maar om die in een la te stoppen werkt ook niet. 

Ik heb het Skadis systeem van Ikea daarvoor, dat kun je naar je eigen behoeften aanpassen. Ik heb mijn sleutels er aanhangen, maar ook bakjes met pennen, mijn portomonee, de verjaardagskalender maar ook de knuffelbacterien hangen er. 

Giant Microbes Knuffel & Knuffeldoekje kopen? Kijk snel! | bol.com

skadis - Zoeken - IKEA

Ladenkast in de keuken: paracetamol, pleisters e.d.
Sidetable met lades in de kamer: opladers, ereaders, e.d.
Zonnebrandcreme staat bij de voordeur op een richeltje in de gang.

Kwestie van een beter plekje zoeken voor die frutsels.

Zonnebrand creme staat in mijn badkamer bij mijn verzorgingsproducten, antitekenspul zou ik in de gang bij de deur hebben liggen in mijn handschoenenkast, mijn snoeren zitten in het "snoerenlaatje" in de woonkamer, ventilator ligt in mijn berging, dingen die ik echt niet moet vergeten liggen op de eettafel, in de gang of in de keuken in een hoekje afhankelijk van wat het is. Of ik maak een reminder in mijn telefoon.

BeneficialJay65

BeneficialJay65

28-03-2022 om 14:54

Ik lees mee! Goede vraag.

De dingen die voor "onderweg"/wandelen zijn, zitten bij mij in een totebag die aan de kapstok op de gang hangt.  Voor kleine frutsels e.d. gebruik ik het sleutelbakje dat ook in mijn hal hangt.

Zijn toch allemaal dingen die niet gebruikt tijdens werk enzo. 
Ik heb zelf een wandrek waar ik dingen aan hang als sleutels en zonnebril,plattegrond, sleutels, brochure. 

Dingen als opladers, tablets, readers en snoeren zou ik ook op aan vaste plek in aan kastje leggen. 
Ik zou niet kunnen werken met zoveel afleiding. 

In de keukenla liggen sleutels, portemonnee, zonnebril, zakdoekjes. In de kast een stapeltje papieren. Op tafel dingen voor studie. Op verschillende plekken, maar wel georganiseerd dus. En 1x per week ruim ik alles weer even op.

Rondstruiner

Rondstruiner

28-03-2022 om 16:40 Topicstarter

Viva-amber schreef op 28-03-2022 om 16:22:

Zijn toch allemaal dingen die niet gebruikt tijdens werk enzo.
Ik heb zelf een wandrek waar ik dingen aan hang als sleutels en zonnebril,plattegrond, sleutels, brochure.

Dingen als opladers, tablets, readers en snoeren zou ik ook op aan vaste plek in aan kastje leggen.
Ik zou niet kunnen werken met zoveel afleiding.

Ik werk niet aan mijn bureau . Dat zou ik ook niet kunnen nee, zo tussen de troep. Ik zit er nooit, het is een onding. Ik wil hem ook eigenlijk weg hebben en in plaats daarvan een grotere eettafel.. Maar ja, waar laat ik dan al die zooi. Ik wil dat dan niet op mijn nieuwe eettafel hebben natuurlijk. Vandaar dit topic.

Poekewiki schreef op 28-03-2022 om 15:19:

De dingen die voor "onderweg"/wandelen zijn, zitten bij mij in een totebag die aan de kapstok op de gang hangt. Voor kleine frutsels e.d. gebruik ik het sleutelbakje dat ook in mijn hal hangt.

Oh, een totebag vind ik wel een leuk idee, voor in ieder geval een deel van de spulletjes. Toevallig heb ik er bij naailes een gemaakt.

De voorbeelden van soort ladenkastje en ikeawand die eerder werden geplaatst zijn van plastic en dat vind ik zelf in mijn woonkamer dan weer niet zo gezellig.

il_1588xN.2981473792_1czo.jpg

Misschien deze totebag dan maar? 😁

Ik heb een sidetable gekocht in dezelfde stijl als de rest van mijn woonkamer. En deze op een praktische plaats neergezet, waar je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt (anders gooi je alsnog alles op je eettafel).
Mijn sidetable heeft twee grote lades. Die lades heb ik gevuld met SKUBB bakjes van IKEA.

Alles heeft in die lades nu een vaste plek.
Zo heb ik een bakje met verzorgingsproducten die ik bij de hand wil hebben (zonnebrand, een deo, een kam, een handcreme, etc).
En een bakje waarin de zonnebrillen worden opgeborgen.
Ook een bakje met EHBO spulletjes die ik snel bij de hand wil hebben, zoals pleisters en m'n dagelijkse medicatie. Dit ligt bij mij dus los van de grotere EHBO doos die ik boven heb. Vanwege kinderen heb ik dat bakje niet laag in m'n sidetable, maar in een hoog keukenkastje. Maar zou (mits je geen jonge kinderen hebt) dus ook prima er in kunnen.

Ik heb ook een plekje (ter grootte van A4) in dat kastje voor papieren die ik later in de administratie wil opbergen of gebruiken. Zo'n plattegrondje zou ik daar dus ook in doen.
Alleen het boek wat je echt niet wil vergeten, zou bij mij bovenóp de sidetable worden gelegd. Naast de fruitschaal die ik daar al heb staan.

Oplaadsnoeren heb ik in m'n tv-kast in een eigen SKUBB bakje liggen, net als de powerbank.

En verder is de regel dat de eettafel eind van de dag wordt leeggemaakt. Want anders heb je straks een sidetable én een volle eettafel. Rommel trekt rommel aan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.