Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Nationale buitenspeeldag - Wat is/was jouw favoriet?

Vandaag op Nationale Buitenspeeldag worden kinderen gestimuleerd om naar buiten te gaan. Via zo’n extra speelmoment hoopt organisator Jantje Beton dat kinderen ontdekken hoe fijn spelen in de buitenlucht eigenlijk is.

Buitenspelen is hier helaas niet meer aan de orde , maar vroeger natuurlijk wel! Met de buur(t)kinderen naar de speeltuin, verstoppertje spelen, landje veroveren of lekker stoepkrijten...Heerlijk!

Wat was jouw favoriete buitenspeelspel vroeger, of tegenwoordig met bijv. je kinderen?

LostJellyfish83

LostJellyfish83

08-06-2022 om 10:50

Stoepie Buts! Dat waren wij vroeger altijd aan het doen in de straat. Zo leuk 

 https://www.wijkie.nl/stoepranden-spel-regels

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

08-06-2022 om 11:50 Topicstarter

Ohja die was ook leuk!

Mijn favoriet was landje veroveren. Ik was al best vroeg lang, dus dat was handig  Elastieken hebben we ook wel veel gedaan, en springtouwen.

Op pad met mijn pony.
Rolschaatsen.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

08-06-2022 om 12:30

Lieveheersbeest schreef op 08-06-2022 om 11:50:

Ohja die was ook leuk!

Mijn favoriet was landje veroveren. Ik was al best vroeg lang, dus dat was handig Elastieken hebben we ook wel veel gedaan, en springtouwen.

Haha, dat is zeker handig! Ik ben maar een onderdeurtje, dus landje veroveren was niet zo leuk.

Wij woonden aan een heel groot park, dus meestal waren we daar overdag te vinden. In de Spin (klimrek) klimmen en tikkertje en verstoppertje doen. 's Avonds moesten we in de straat blijven en waren daar dan aan het spelen met z'n allen. 

Echt een leuke tijd was dat eigenlijk,  nu ik erover terugdenk 

Balverstoppertje, elastieken en in de boomhut spelen.
Ik zag het vanmorgen ook op tv en breek mijn hoofd over hoe ik ze naar buiten krijg want ook hier wordt veel te weinig buiten gespeeld ondanks rust en ruimte en veel kinderen in de wijk, trampoline in de tuin etc. Ze willen gewoon niet, hoe ik het ook aanmoedig 

we woonden aan een drukke straat met weinig kinderen in de buurt. Maar achter ons huis was het spoor, met bomen en struiken er langs. Daar ging ik op ontdekking of spelen dat ik boswachter was. 
En met kinderen een paar straten verderop op het schoolplein spelen of bij hun in de tuin. 
Springtouwen, elastieken, op de klimrekken, verstoppertje, kussentikkertje

Maaaaaandenlang is het zo droog en zonnig dat ik er zelfs een draadje over start, en nu hebben we 19 mei de Fiets naar je Werk-dag gehad met plenzen en nu buitenspeeldag en wat doet t buiten? Plenzen! Het favoriete spelletje van vandaag is beslist plassentrappertje en stoepkrijten kan je vergeten. 

Ikzelf deed graag aan stoepkrijten of kaatsen met een tennisbal tegen de muur. Heel erg uit-geslagen tennisballen zoeken in de stuiken naast de tennisbaan was ook erg spannend, hoewel er discussie was of dat niet diefstal was....🤔

niet, ik zat lekker binnen te lezen. Als ik dan toch naar buiten gejaagd werd nam ik mijn boek mee, klom in een boom en las daar fijn verder.

Plassen trappen!! 

Urenlang in het zomergras liggen lezen, dat was ook erg favorie bij mijt. En schommelen en touwtje springen. Dat laatste heb ik aan het begin van de Coronacrisis nog wel gedaan. Schommelen doe ik ook nog soms, maar daar wordt ik nu gauw draaierig van. Lezen doe ik ook nog graag, maar heb weinig geduld om dat buiten te doen, dan wil ik liever een eind lopen. Maar ik heb de eerste Coronazomer buiten lezend doorgebracht en dat was eigenlijk ook wel een leuke vakantie.

Ysenda schreef op 08-06-2022 om 14:00:

niet, ik zat lekker binnen te lezen. Als ik dan toch naar buiten gejaagd werd nam ik mijn boek mee, klom in een boom en las daar fijn verder.

En dit ja haha. Heel herkenbaar.

Kleuter kan zich uren lang vermaken met een emmer water. Soep maken of met een vaatdoekje de tuinmeubels en haar fietsje en step schoonmaken

in het zwembad hangen en daar in de rekken klauteren. 
nog op het grasveld klaviertjes 4 zoeken. Wel met mooi weer. Dat zwembad maakte niet uit welk weer, met regen zwemmen is ook leuk. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.