Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

‘Must have’ - waar val je voor?

Winkelen/langs webshops dwalen - en niks kopen. Dat getuigt best van standvastigheid in een samenleving waarin we vooral als consumenten worden benaderd.

Welke ‘must haves’ , kleinigheidjes misschien maar, kwamen onlangs slinks je huis binnen en welke verleidingen heb je weerstaan? 
(Hier vijf rollen cadeaupapier ipv 1, omdat ze er allemaal zo gezellig uitzagen, en het zo’n vervelend formaat is om op de fiets mee te nemen.)


Ik vind 5 rollen cadeaupapier nog niet zo erg, als je het tenminste wel allemaal gebruikt. Dan koop je minder snel nieuw papier. 

Ik heb vandaag twee waterverstuivers/ventilatoren gekocht. Van die plantenspuit-achtig dingen. Dat voelt niet goed uit het oogpunt van duurzaamheid. Want het is niet echt nodig natuurlijk en wrs zijn ze ook geen lang leven beschoren. Ben benieuwd of ze wel fijn zijn. Meestal kan ik wel redelijk goed weerstand bieden tegen dat soort impulsen, maar vandaag even niet...

Laatst wilde ik dotting tools bestellen om een beetje à la ‘traditioneel Aboriginal art meets ToetieToover-style’ mijn digeridoo te versieren. Laat de Hema die nou hebben. Online. Maar dan moet je dus verzendkosten betalen, behalve als je boven een bepaald bedrag uitkomt, dus ik kocht ook nog een paar t-shits want die gebruik ik toch wel maar het is niet dat de vorige nou allemaal versleten zijn ofzo 

Dus daar trap ik in: minimale bestelorderbedragen plus gratis verzenden boven bedrag x 

Als ik ergens zo'n leuk linnen tasje zie dan moet ik het gewoon hebben. Die verleiding kan ik echt niet weerstaan.

O, en schriften, van die mooie met een harde kaft, die kan ik heel moeilijk weerstaan (soms lukt het). 

Zowel de tasjes als de schriften worden allemaal gebruikt, maar het is natuurlijk niet nodig om 25 tassen te hebben. Zoveel boodschappen doe ik nou ook weer niet in één keer. Maar ze zijn zo leuk, zucht...

ik shop best gericht. Zowel fysiek als online. 
Maar in de supermarkt moet er altijd wel chocola mee. (Te vaak) en ook de horeca kent zo haar verleidingen.

Decoraties voor in huis zijn hier geliefd voor slinkse aankopen.  Ik ben het nooit van plan, maar als ik mooie vazen, kaarsen, schalen of servies tegenkom is de verleiding moeilijk te weerstaan 

Kinderkleren vind ik moeilijk om te laten liggen als ik het zie.

Hier ook een linnen tasjes-fan. En mooie kaarsen gaan ook te vaak mee. En ik heb ook een zwak voor leuke/mooie keukenspullen. 

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

09-06-2023 om 15:53

Ik ben gek op sokken kopen. Als ik geld uit wil geven zonder reden ga ik sokken kopen.
Je hebt nooit te veel sokken.

Ik heb dat eigenlijk met niets. Hooguit dat ik eens iets lekkers zie bij de supermarkt en dat wil proberen, maar ik zou nooit extra nutteloze zooi in mijn huis toevoegen (tasjes, vazen, geurkaarsen). 

Tja, wanneer is iets nuttig. Ik had een caviaren van rekjes. Werkt op zich prima, de cavia's gaan niet aan de zwerf. Maar ze zitten ook in een hoekje bij die rekjes te keutelen, waardoor ik regelmatig buiten de ren keuteltjes moet vegen. Nu heb ik een deel van de ren vervangen door perspex. Ziet er heel mooi uit, ik zie de cavia's beter en ik hoef minder keuteltjes te vegen. Maar op zich had dat hele perspex niet gehoeven natuurlijk.
En nu mijn verleiding: wat is dat mooi, nieuw perspex. Het perspex van het hok is zeker 10 jaar oud. Zal ik het vervangen?
En als ik online voer koop voor de cavia's koop ik er soms wat bij wat niet altijd nodig is...

En verder ben ik het eens met Wandelvrouwtje. Sokken! De perfecte wandelschoen, daar ben ik ook naar op zoek. O, en nog meer perfectie: het perfecte slaapmasker, het beste kussen. Ben echt geneigd om vanalles uit te willen proberen, is dit het ultime product? Ik moet me dan echt inhouden. Aan de andere kant twijfel ik ook lang of ik het echt nodig heb, het is geen impulsaankoop, meer een lange-termijn-verleiding.

Wandelvrouwtje schreef op 09-06-2023 om 15:53:

Ik ben gek op sokken kopen. Als ik geld uit wil geven zonder reden ga ik sokken kopen.
Je hebt nooit te veel sokken.

O, ik ook.

Wandelvrouwtje schreef op 09-06-2023 om 15:53:

Ik ben gek op sokken kopen. Als ik geld uit wil geven zonder reden ga ik sokken kopen.
Je hebt nooit te veel sokken.

Dit heb ik ook. Net een berg happy socks gehaald want ik wilde ze voor Vaderdag cadeau doen maar moest een minimaal bedrag bestellen. En toen bleken er ook nog heel veel leuke patroontjes in de aanbieding.

Heb ik niet zo'n last van. Ik kan alleen mooie servetten niet laten liggen dat komt omdat ik al 40 jaar een hele mooie servethouder heb.

Ik had mezelf 50 euro van m'n vakantiegeld als 'zakgeld' gegeven deze maand (de rest is naar de spaarrekening), gewoon een extraatje om iets leuk mee te doen of aan iets uit te geven wat Ik normaal niet zou kopen. 
Maar... Ik krijg het niet uitgegeven! Ik weet niet wat ik 'moet' kopen, ik weet niet wat ik wil, etc. 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

09-06-2023 om 18:32

Ik was heel gevoelig voor al die dingen waarvan je je nooit gerealiseerd had dat je ze miste en die ik dan ook per se wilde hebben. Een paar jaar geleden ben ik cold turkey afgekickt. Geen social media, addblocker op telefoon en laptop (sorry Alex ), en gewoon niet meer winkelen. Ik haal boodschappen, loop zo eens per week de lokale kringloop in met een lijstje van spullen die op den duur vervangen/aangevuld moeten worden. En als er iets in huis kapot gaat waar ik niet zonder wil, dan zoek ik gericht online naar alleen dat ene item. Eenmaal gevonden probeer ik het wel in een lokale fysieke winkel te kopen, met oogkleppen op. Voor nu werkt dit prima.

Maar ik merk dat als ik een keer over een markt of door een winkelcentrum struin, ik meteen weer die "koop mij, koop mij" aantrekkingskracht voel. Dat probeer ik dus zoveel mogelijk te vermijden. Ik vind winkelen eigenlijk niet eens leuk.😅

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.