Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Minst leuke cadeautje wat je ooit hebt gekregen

Je mag een gegeven paard niet...

Maar dat doen we hier dus lekker wel. Wat zijn de minst leuke cadeautjes die je ooit hebt gekregen? 
Alles een beetje met een knipoog.

Ik trap af: 

-Een ski muts terwijl ik nooit ski en dat ook niet van plan ben. Ligt al jaren in een kast.  

-Recent gekregen voor verjaardag: merchandise van een jaren 90 show waarin ik nooit interesse in heb getoond of gehad. Nu herinner ik mij dat deze vriendin vlak ervoor zei dat ze haar kasten ging uitruimen, maar dat had vast hier niks mee te maken


Een boekje met een kwetsende titel die precies aanhaakte op mijn grote onzekerheden van dat moment. Het was dan ook als "grapje" bedoeld en niet als echt cadeau.

Ik beschouwde de gevers destijds als vrienden, maar ben ze wel anders gaan zien toen.

Ik ben weleens bij wijze van verassing/cadeau door een groepje vriendinnen meegenomen naar Amsterdam Dungeon. Een soort horror/martelmuseum/griezelgebeuren Terwijl ik daar een grote afkeer van heb, ik kijk niet eens naar films en series die 16+ zijn. Ik vond het ook echt niet leuk, maar was toen begin 20 en vond het te lastig om eerlijk te zijn. Vriendinnen waren diezelfde leeftijd en hadden hun best gedaan om een uitje te organiseren, wat wel lief was.

Een frituurpan voor mijn 18e verjaardag van ouders en siblings (allen broers)
Ja waarom? Omdat ik al vaste verkering had en vast een keertje uit huis ging dus voor mijn uitzet.   Nouja….

Overbodig te zeggen mss dat we in onze familie inmiddels gewoon gestopt zijn met cadeaus.  Misschien wel beter😂

Ik ben 4 dagen voor kerst jarig en krijg altijd kaarsen of kerstversiering als verjaardagscadeau.
Tegenwoordig vind ik dat niet erg meer maar als kind wel.  Zat ik weer met een paar kaarsen in de vorm van een ijsbeer of kerstman of kerstbal waar ik na kerst niets meer aan had! 

Ik vind de meeste cadeaus vallen in de categorie ‘slechte cadeaus’ omdat ik geen goedkope kaarsen brandt wegens fijnstof, bloemen zielig vind (staan ze daar dood te gaan…), allergisch ben voor bepaalde zaken die in bijna alle etenswaren zitten en ik drink ook geen alcohol. Tot zover alles wat uiteindelijk ‘op’ gaat en weer verdwijnt. Dan heb je nog de gevreesde categorie ‘prullaria’ want ik ben kennelijk nogal een snob (althans daarvoor uitgemaakt) die kwaliteitsspullen koopt voor mijn hobby dus liever niks van de Action graag. De dingen die ik wél wil, koop ik zelf want die zijn te duur als cadeautje. Ik ben heel blij met een bezoekje maar ik druk mensen op het hart: “neem alsjeblieft niks mee”. En dan doen ze het toch hè  ik blijf best beleefd, echt waar. Maar zonde hoor van de moeite, het geld en het milieu. 

ToetieToover schreef op 30-10-2023 om 13:01:

Ik vind de meeste cadeaus vallen in de categorie ‘slechte cadeaus’ omdat ik geen goedkope kaarsen brandt wegens fijnstof, bloemen zielig vind (staan ze daar dood te gaan…), allergisch ben voor bepaalde zaken die in bijna alle etenswaren zitten en ik drink ook geen alcohol. Tot zover alles wat uiteindelijk ‘op’ gaat en weer verdwijnt. Dan heb je nog de gevreesde categorie ‘prullaria’ want ik ben kennelijk nogal een snob (althans daarvoor uitgemaakt) die kwaliteitsspullen koopt voor mijn hobby dus liever niks van de Action graag. De dingen die ik wél wil, koop ik zelf want die zijn te duur als cadeautje. Ik ben heel blij met een bezoekje maar ik druk mensen op het hart: “neem alsjeblieft niks mee”. En dan doen ze het toch hè ik blijf best beleefd, echt waar. Maar zonde hoor van de moeite, het geld en het milieu.

Waarschijnlijk geef je zelf wel cadeau’s?  Want dan is het alleen te bereiken dat mensen niets meenemen door zelf consequent niets meer te geven. 

absor schreef op 30-10-2023 om 13:04:

[..]

Waarschijnlijk geef je zelf wel cadeau’s? Want dan is het alleen te bereiken dat mensen niets meenemen door zelf consequent niets meer te geven.

Met echt goede vrienden heb ik afgesproken elkaar geen cadeaus meer te geven.

Het gaat om de categorie die wat verder afstaat, bijvoorbeeld een keer een bordspelmiddag komen meedoen. Dan nemen ze iets eetbaars mee ondanks strikte instructies dat vooral niet te doen. Wat mijn vriend dan heel listig en vakkundig veilig vér wegzet zodat er niet overal allergenen rondslingeren zoals die keer dat iemand baklava had meegenomen (joepie, noten én gluten!!). En dan krijgen ze nog een keer uitleg en mag het weer mee terug naar huis.

Oorbellen en een armband die 2e hands gekocht waren. Ik draag nooit sieraden en het was koperkleurig met rode kralen wat bij mij afschuwelijk is. 

Alle halve cadeautjes die ik in mijn kinderjaren heb gekregen. Veel mensen van ooms en tantes tot vriendjes en vriendinnetjes kwamen voor Springvorm en Bakblik (een eeneiige tweeling) aanzetten met 1 cadeautje waar we dan samen mee moesten doen. 1 lang springtouw, zodat de een kon draaien en de ander springen, we wilden allebei springen!. Een spelletje om samen te doen, wat altijd ruzie werd. 1 grote doos kleurpotloden met 36 kleuren, dan heb je meer kleuren dan dat ieder een doos van 12 kreeg. Ja helemaal waar maar nu was altijd de een boos op de ander, omdat die de roze/groene/blauwe helemaal had opgemaakt met het kleuren van die stomme /varkens/krokodillen/zwembad kleurplaat!

Op mn 18e verjaardag was mn moeder vergeten een cadeau te halen. Opzich al beetje zuur maar lastige periode dus nouja. En toen is ze naar de stad gegaan en heeft ze een tas gekocht die ze zelf prachtig vond. Ze mocht m houden, vreselijk ding, echt niets voor mij. 

wij doen met kerst bij schoonfamilie aan een ronde 'prulcadeaus'. Best grappig hoor, maar eigenlijk vind ik het enorm zonde. Omdat je daarna zit opgescheept met zooi die direct in de prullenbak verdwijnt en vanwege alle grondstoffen die voor niets zijn gebruikt. Maar omdat ik blijkbaar de enige ben die er zo over denkt, houd ik mijn mond en doe ik mee. Eigenlijk best laf. Ik probeer overigens altijd wel een zodanig prulcadeau te kopen dat het nog ergens voor gebruikt kan worden. 

Een uitgebreide geschenkdoos met parfum, creme, shampoos, avond- middag- ochtendcreme, voor- na en tussencreme enz. enz. (misschien wat overdreven) alle componenten met een bepaald soort parfum dat ik niet lekker vond ruiken. Ik wist dat ik er niet van hield toen het pakje nog dicht was want ik rook het door de doos heen. 

Ik heb wel opgetogen gedaan over het cadeau want het was een heel mooi cadeau. Later af en toe een fles of tube meegegeven aan iemand die blij werd van de geur.

Een vogelhuisje terwijl ik bang ben voor vogels.

Saga schreef op 30-10-2023 om 13:28:

wij doen met kerst bij schoonfamilie aan een ronde 'prulcadeaus'. Best grappig hoor, maar eigenlijk vind ik het enorm zonde. Omdat je daarna zit opgescheept met zooi die direct in de prullenbak verdwijnt en vanwege alle grondstoffen die voor niets zijn gebruikt. Maar omdat ik blijkbaar de enige ben die er zo over denkt, houd ik mijn mond en doe ik mee. Eigenlijk best laf. Ik probeer overigens altijd wel een zodanig prulcadeau te kopen dat het nog ergens voor gebruikt kan worden.

Dan zou ik iets kopen wat je zelf in ieder geval wel zou willen hebben. 

Ik kreeg een keer een beeldje voor mijn verjaardag van een persoon en het jaar erop gaf dezelfde persoon exact hetzelfde beeldje nog een keer. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.