Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Mensen/programma's gecanceld

De laatste weken is er weer eens iemand in het nieuws die gecanceld is/dreigt te worden. Het (kinder)programma waar hij in te zien zou zijn worden ook niet meer uitgezonden.

Ik wordt zo moe van al dat gecancel, sinds wanneer is er geen hoor en wederhoor meer?
Er komt een stuk in een krant en hup, gecanceld..


Volgens de NOS omdat het om een kinderprogramma/ familie programma gaat.
En omdat kinderen ook overkomt waar deze man Tim zich schuldig aan heeft gemaakt.
Wachten op een evt veroordeling was netjes geweest. Je bent pas schuldig als het bewezen is .

Eens! Bedrijven zijn veel te bang voor negatieve reclame dus willen ze dat voor zijn door iemand maar gelijk uit de media te halen en te laten zien hoe goed ze wel niet bezig zijn maar ondertussen helemaal voorbij gaan aan wat voor effect het heeft op betreffende persoon.

Wanneer ik iemand in loondienst heb die privé in opspraak komt wil dat toch niet direct zeggen dat ik die persoon kan en mag ontslaan? Zo lang het geen effect heeft op zijn functioneren?

We slaan erin door. Dat is mijn mening.

Ik heb dus ook net gegoogled waarom het programma niet kwam. Wij zaten er a klaar voor want lievelingsprogramma hier in huis. 

Eerlijk gezegd weet ik zelden wie/welk programma er nu weer gecancelled wordt.

Ik vind het vooral sneu gedoe. Wacht eerst maar een uitspraak van een rechter af.

Word ook moe van de cancelcultuur. Alsof de bn-ers  vroeger wel allemaal braaf waren. Dat is iets van alle tijden. Gij zonder zonden werpe de eerste steen.

Net zoals een stemverheffende leidinggevende, die bijvoorbeeld geschorst wordt. Wat moet je dan zeggen? "Ah gossie, heb je een blunder gemaakt waardoor we die miljoenenorder mislopen? Volgende keer beter, hoor. Zal ik even een kopje thee halen voor de schrik?"

Kom op zeg, we zijn toch volwassen mensen die toch wel tegen een stootje kunnen.

We worden te soft en zijn overal te gevoelig voor geworden. 


Op mijn 17de (in 1988) gaf ik samen met de kok half en half leiding aan een groep pizzakoeriertjes bij wie de horrormonen uit alle puisten spoten.

Als je dát kunt overleven. 😉

Ik ben echt flauw van het politiek correcte woke gesodemieter.

Het voelt een beetje alsof we terug gaan naar de middeleeuwen. Ik kan over mijn buurvrouw roepen “heks”, en vervolgens wordt diegene uitgesloten van de maatschappij. Het lijkt mij eng om nu bn-er te zijn.

Van wie en welk programma is dat dan? 

Volgens mij gaat dit over Tim Den Besten? Er liggen aangiftes bij de politie. Ik snap dat een programma dan even wil afwachten wat er gaat gebeuren. De aangiftes zijn best stevig, hij heeft mensen behoorlijk benadeeld. 
Dat het vroeger niet gebeurde zegt meer over de tijdsgeest als over iets anders. Ik vind het heel goed dat BN'ers niet meer zomaar zich als onkwetsbaar wanen en alles kunnen doen wat ze zelf willen waarbij ze dus ook mensen misbruiken. 

krulliebollie schreef op 14-11-2023 om 10:27:

Volgens mij gaat dit over Tim Den Besten? Er liggen aangiftes bij de politie. Ik snap dat een programma dan even wil afwachten wat er gaat gebeuren. De aangiftes zijn best stevig, hij heeft mensen behoorlijk benadeeld.
Dat het vroeger niet gebeurde zegt meer over de tijdsgeest als over iets anders. Ik vind het heel goed dat BN'ers niet meer zomaar zich als onkwetsbaar wanen en alles kunnen doen wat ze zelf willen waarbij ze dus ook mensen misbruiken.

Bij Johnny Depp wilden ze ook "even afwachten". Die man is zijn hele carrière kwijt door de aangifte van zijn ex vrouw. Wat hij dus gewonnen heeft in de rechtbank. Laat het recht spreken en niet de burgers of bedrijven. Zo is het namelijk ook bedoelt.

Volgens mij is Johnny al weer aan het werk maar ik ben met je eens dat een relationele situatie wel iets anders is.  Ik vind wel dat als er aangiftes liggen van verschillende mensen ( die niet bij elkaar horen) dan er wel even pas op de plaats mag zijn. Daar zit wel een verschil in, voor mij dan. 

krulliebollie schreef op 14-11-2023 om 12:53:

Volgens mij is Johnny al weer aan het werk maar ik ben met je eens dat een relationele situatie wel iets anders is. Ik vind wel dat als er aangiftes liggen van verschillende mensen ( die niet bij elkaar horen) dan er wel even pas op de plaats mag zijn. Daar zit wel een verschil in, voor mij dan.

of ze bij elkaar horen weet ik niet, maar ze kennen elkaar al voor de aangifte volgens mij. 

Het OM is er nog niet uit of er iets strafbaars gebeurt is. 

Volgens het Parool heeft hij foto's en namen gebruikt van drie mannen op homo-datingapp Grindr. Het gaat dus waarschijnlijk om ID fraude in de privésfeer, de politie wil dit niet bevestigen.

Vind het wel heftig, hij gaat al door een hel vanwege een zeldzame vorm van kanker, waardoor hij geestelijke en lichamelijk er doorheen zit. Waarmee ik beslist niet wil zeggen dat er daardoor geen (terechte) aangiftes mogen worden gedaan.

Waar ik me wel zorgen overmaak is dat je in NL als BN-er geen  uitspraak vd rechter nodig hebt, voor je aan de schandpaal wordt gespijkerd.

Publieke omroep is doodsbang voor negatieve publiciteit.

Dat scheelt zo een bepaald percentage adverteerders.

rionyriony schreef op 14-11-2023 om 14:57:

Publieke omroep is doodsbang voor negatieve publiciteit.

Dat scheelt zo een bepaald percentage adverteerders.

Het bijzondere aan deze situatie is dus dat zijn eigen werkgever (VPRO) wel van plan is om zijn nieuwe 100 dagen serie uit te zenden. Die ligt al klaar. Het is dus echt een keuze van KRO-NCRV, niet van “de publieke omroep”. Die overigens minder afhankelijk zijn van adverteerders dan commerciëlen en NPO3 is niet echt een kijkcijferkanon.  dat zal het niet zijn.

Ik vind het lastig. Het staat organisaties vrij om zich alleen aan mensen te verbinden die hen passen. Maar dit is wel erg snel én zijn mogelijk wangedrag had niets met kinderen te maken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.