Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Kan jij goed zingen?

Het Songfestival komt eraan. Daarom de vraag: kan jij goed (zuiver) zingen? 

Peiling

Kan jij goed zingen?
81 stemmen
17%
20%
63%

Ja, ik vind van mijzelf dat ik goed kan zingen. Doe het helaas veel te weinig.

Malibu2

Malibu2

07-05-2024 om 17:23 Topicstarter

Ikzelf ben geen zangtalent, maar ik ben er in de loop van de jaren wel wat beter in geworden. Ik vind het ook leuk om mee te zingen met muziek, maar dat doe ik het liefst als ik alleen autorijd 

Nee.
Ik moest ooit met mijn dansgroep een optreden verzorgen MET de plaatselijke operettevereniging. Een keer of 5 bij een zangpedagoog geweest en we kregen het niet goed op toon.  Toen ze iedereen individueel gehoord had sprak ze de historische worden:
Bakblik als hij nou eens gaat playbacken en de rest zingt.  Dat valt niet op een van klinkt het WEL.

Nee, baal ik best van ben de enige niet muzikale in een muzikale familie.

nee… al zing ik wel graag mee maar vooral alleen of met uitgaan waarbij anderen het niet horen.. 

Nee, dat heb ik nog nooit horen zeggen door iemand.

Ik zing met veel plezier maar vooral voor mezelf.

Zolang ik niet hoog hoef te zingen in mijn kopstem klinkt het nog wel aardig. Ga ik de hoogte in dan lijkt het nergens meer naar.

Ja, ik heb zangles gehad, zing in een koor en heb ook wel solo voor publiek gezongen. Het zou nog beter zijn als ik weer zangles zou nemen, maar volgens mij zing ik toch goed genoeg om voor goed te kiezen.

NB dat wil niet zeggen dat als je me hoort zingen, dat het altijd zuiver is, het gaat het wel eens mis als ik me onvoldoende concentreer, maar ik kan het wel.


Ja, ik kan wel mooi zingen en ik zing ook elke dag. Ik kan nog steeds de hoge C halen.

ik mag pas zingen als de kroeg of zaal leeg moet

Absoluut niet. Ik heb nooit gedroomd van beroemd zijn of worden maar ik droom wel van een keer op een groot podium in een bomvol voetbalstadion staan en dan dat hele stadion wegblazen met mijn fan-tas-tische stem als ik mijn mond opentrek. Een mix van Adele en Beyoncé ben ik dan.

Als een kraai 

Helaas kan ik helemaal niet zingen. Dat vind ik best jammer want het lijkt mij heerlijk goed te kunnen zingen om zo ook je emoties te kunnen verwoorden.

ik zing tweestemmig: hard en vals

ik zing thuis graag met de radio mee, maar bij voorkeur (van de rest mijn gezin) als er niemand in de buurt is. 

Goed kunnen zingen is geen natuurtalent waarmee je geboren wordt of niet. Bijna iedereen kan het leren door begeleiding en door te oefenen. Ik kan goed en zuiver zingen, maar dat ging niet vanzelf. Ik merk ook dat mijn stem minder sterk wordt en ik minder controle heb als ik een tijdje niet zing. Het is net als sporten. 

Natuurlijk speelt talent ook een rol. Sommige mensen komen veel verder met veel minder hulp, net als met alle dingen. Ikzelf zal nooit een stadion uitverkopen. Dat is maar voor heel weinig mensen weggelegd. Maar er zijn ook maar weinig mensen die echt niet zuiver kunnen leren zingen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.