Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Jullie huis

Gewoon uit nieuwsgierigheid. 

Wat is het leukste aan jullie woning? Kan van alles zijn (ligging, binnen, buiten...)

Wat is het minst leuke aan jullie woning?

ps: plaats straks zelf wel een bericht, moet nu eerst koken.


het leukste: dat het een houtje touwtje woning is van aan- en opbouwtjes, dat is dan ook gelijk het nadeel want lastig te onderhouden en isoleren.


Leuk: in een rustig plattelandsdorpje, zelf helemaal  verbouwd. Minder leuk: het stamt al uit 1890 dus oud. Veel onderhoud nodig. En het is best klein. Maar wel weer apart en gezellig daardoor.

En er schiet me nog iets minders te binnen.  Slecht ov. En alle winkels 2 dorpen verder.  Nu heb ik een auto dus niet echt een probleem  maar dat kan het op termijn  als ik oud word wel worden. 

Het leukste aan mijn huis zijn de buren die zijn zo lief en rustig. Wij zijn verhuisd vanwege overlast van de buren, dus dit is een verademing! De locatie vind ik ook leuk! Lekker centraal, grote stad om de hoek, eigenlijk alles vlakbij. Middelbare scholen op fijne afstand enz.

Minder leuk : de mieren in de achteruit. Echt verschrikkelijk! Als de tuin ooit overhoop wordt gehaald, komt me er toch een mierenhoop onder vandaan denk ik!

Leukste: onze buurvrouw. Zo heerlijk rustig. Ook een verleden van overlast dus dit is een verademing.

Nadeel: hele ondiepe tuin. Achter ons wonen nu rustige mensen, maar.. het huis is verkocht. Ik hou mijn hart vast voor wat er komt te wonen. Hoop echt op rustige mensen want anders is het heel kort op elkaar en komen er weer oude trauma's terug. 

Het leukste vind ik de ligging. Het is hier rustig, en nu met kind ideaal. Er is geen straat voor de deur maar alleen een wandelpad met een speeltuintje. Verder is de wijk groen en sta je zo in het bos.

Het minste leuke is de badkamer, die is echt aan vervanging toe.

Het leukste is dat we bijna hypotheekvrij zijn dus spotgoedkoop wonen. Verder dicht bij mijn werk en voorzieningen ( huisarts, supermarkten, sportschool) en een heerlijk park.

Het minst leuk het is een appartement met 2 slaapkamers, we hadden nog wel een kamer erbij gewild. Oh en heel veel ( teveel) ramen. 

Het leukste aan mijn huis is de grote tuin. Grenzend aan het water en vol met groen, bomen, bloemen, vogels, vlinders, egels en veel privacy. Genieten is dat. 

Minder leuk: we hebben geen bergruimte in huis. Ik mis een bijkeuken of garage. Zelfs de schuur is maar net groot genoeg voor 2 fietsen en verder niks. 

Leukste: De megatuin.
Minst leuke: De parkeerdruk in de straat en de kleine slaapkamers.

Leukste: dat het voor 49 vierkante meter toch verrassend ruim is. De indeling van ruimtes is echt heel gunstig, waardoor het niet propperig of onhandig oogt.

Minste: de ligging in een achterstandswijk, met dealende jeugd en bijbehorende toestanden. 
En de benedenbuurvouw die elke ochtend (!) rond 7 uur de dag begint met een joint die ze vanuit haar open slaapkamerraam rookt. Precies onder mijn open slaapkamerraam, waardoor ik bijna dagelijks van die weeïg zoete geur wakker wordt 

heerlijk ruim huis voor mij alleen, 125 jaar oud, maar van binnen wel moderner gemaakt. De tuin ben ik blij mee, op het zuiden. Grote tuin.

Nadeel: De grote tuin, veel onderhoud. Verder weinig klachten

Het leukste aan mijn huis; mijn tuin het grenst aan een heel groot, afgebakend plein/ park met veel bomen + een speeltuin. 
Mijn kinderen vonden het indertijd heel leuk en ik kon ze vanuit mijn woonkamer perfect in de gaten houden. 
Inmiddels genieten mijn kleinkinderen ervan! 
Ze kunnen kiezen: in onze tuin spelen of het plein/ park met speeltuin in.

Wat ik ook leuk vind: onze buren.
Naast ons wonen Portugese mensen, rechtover Griekse mensen,  schuin tegenover wonen Roemeense mensen en 2 huizen verder een hele lieve Afrikaanse familie. In de zomer komen we soms 's avonds samen op het plein en dat is altijd gezellig. Iedereen brengt dan een hapje en/ of een drankje mee. 

Leukste: de ligging. Op loopafstand van een prachtig natuurgebied. Klein straatje met maar 8 vrijstaande huizen.
Minst fijn: het is wel groot nu we nog maar met z’n tweetjes zijn. Veel ramen, grote tuin die we moeten laten onderhouden.

het leukste: de indeling beneden, waardoor de keuken en de eettafel fijn met elkaar verbonden zijn (je hebt wel contact maar zit niet in de zooi van het koken) en we daar heel gezellig kunnen borrelen en tafelen met vrienden en familie. Omdat het ruim is hebben we er een heerlijk grote tafel staan.

het minste: niet echt zware minpunten. De badkamer is aan vervanging toe, dat gaat op korte termijn gebeuren.

Leukste aan mijn huis; wij zijn de eerste bewoners, huis is opgeleverd in 2022. Gasloos, van allerlei nieuwe technische snufjes voorzien. We hadden inspraak tijdens het bouwproces. Mooie ligging in een waterrijk gebied. Prachtige grote raampartijen van plafond tot aan de grond, in de meeste vertrekken, er komt veel licht naar binnen; veel zon in huis maakt me gelukkig.

Minst leuke is dat de bus maar 2x per uur gaat..waar ik voorheen gewend was dat er ongeveer elke 10 minuten wel eentje kwam. En maar 1 supermarkt in het dorp..

Dat we in een dorp wonen ,met goede openbaar vervoer verbindingen,tussen 2 grote steden. En dat onze 7 slaapkamers allemaal gelijk groot zijn.  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.