Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Jouw gemeente

Heel eenvoudige vraag: wat is er zo leuk aan de gemeente waar je woont?


Moirmel

Moirmel

11-03-2024 om 04:32 Topicstarter

To trapt af.
Omdat hier weinig Belgen zullen zitten: ik woon in Holsbeek, dus vlak bij Leuven en toch in het groen. Moet een minuutje wandelen en ik sta tussen de akkers of in het bos en met een halfuurtje fietsen ben ik in de studentenstad van waaruit ik treinverbindingen heb met het ganse land.
Door de vier kroegen die we nog hebben en de verenigingen leer je hier met een beetje moeite snel veel mensen kennen. Zelf speel ik vals want ik ben hier geboren en ben maar acht jaar weggeweest tot ik terugkwam. Daarnaast was ik hier bakker, dus ofwel kennen ze mijn familie ofwel mij als bakker, of beide.

leuke vraag!

ik vind het leuk dat het dorp waar ik woon heel klein maar wel compleet is. Voor boodschappen, cadeautjes of kleding hoef ik niet naar de stad toe. Onze familie en vrienden wonen hier. We grenzen aan een heel groot natuurgebied. Er zijn wat eet/drink tentjes. Wat ik jammer vind is dat er midden door het dorp een treinspoor loopt en we 3 overgangen hebben. Zeker met kleine kinderen (die straks zelfstandig met de fiets op pad gaan) vind ik dat een risico.

ik hou van het leven in een dorp. Het is wat rustiger, overzichtelijker. Mijn woonplaats nu is iets groter als het dorp waar ik opgegroeid ben, wat ik ook fijn vind. Daar was het iets meer ons kent ons, 'van wie ben jij er eentje' enz.  
Hier vaak ook herkenning als je ergens komt maar net wat meer afstand. 
We hebben winkels waardoor ik inderdaad voor de boodschappen, en cadeautje of kleding het dorp niet uit hoef. 
De sfeer is gemoedelijk. Mijn oudste fietst gerust zelf het dorp rond. Helemaal fijn. 

Prachtige historische panden, wel veel winkels verdwenen helaas...

Ik woon tijdelijk in twee gemeentes,  we zijn aan het verhuizen en hebben een maand lang twee huizen,  kunnen we dat  tenminste ook nog eens zeggen 😄. De gemeente van ons oude huis,  net onder de sloot,  daar ben ik getogen,   dat is mijn grond,  daar zijn mijn wortels.  Ik ken er alles en iedereen,  al is het maar van gezicht.  Dat klinkt misschien benauwend maar ik vind het heerlijk.  De buurt waar  ik woon is fijn, mijn vrienden en familie wonen er, da's fijn. Mijn kinderen zijn er geboren en het voelt er geborgen. 

De nieuwe gemeente, twee minuutjes van de Belgische grens,  ken ik helemaal niet,  was er nooit geweest voor we het huis kochten.  Tot mijn verbazing ken ik een persoon uit onze straat,  maar onze straat is lang met verspreide huizen dus hij woont  zo'n anderhalve kilometer verderop,  maar toch 🙃. We zijn uitgenodigd voor een buurtborrel over een paar weken dus dat is leuk en het voelt gelijk alsof je welkom bent.  Het is een klein iedereen-kent-iedereen dorp dus het is fijn te merken dat je opgenomen wordt in een buurt als  je er nieuw bent! De buren staan open voor een praatje en bieden gelijk hulp aan,  vooralsnog ben ik blij (en vind ik het rete-spannend, bijna mijn hele leven op in een straal van 500 meter gewoond,  dit voelt als emigreren 😅)

Ik heb niet iets wat specifiek is voor mijn gemeente, maar als ik kijk naar mijn woonplaats dan vind ik het een fijne plek omdat het aan de ene kant groot genoeg is voor stadse faciliteiten als een goed ziekenhuis, bioscoop/theater/cultureel leven/goede treinverbindingen, voldoende winkelaanbod zowel groot als klein en aan de kant is mijn woonplaats klein genoeg om af en toe bekenden tegen te komen op straat, alles op fiets- of loopafstand te hebben en vanuit vrijwel elk punt in de stad sta je binnen 20 minuten wandelen in de natuur. 

'The best of both worlds', wat mij betreft. 

Ik ben eigenlijk steeds minder tevreden over de gemeente waarin ik woon. Het lijkt alsof ze steeds meer vervreemd raken met de burgers. 

Los van de gemeente ben ik wel blij met de stad waarin ik woon. Het ligt redelijk centraal. Het grootste gedeelte van mijn netwerk woont er, we hebben (nu nog) redelijk wat groen en het is een gemeente met redelijk wat geld waardoor er veel potjes zijn voor minima. 

Ik woon aan de rand van mijn gemeente in een "nieuwbouwwijk" niet echt nieuw meer want we wonen hier al meer dan 20 jaar. We hebben een klein centrum in de wijk met supermarkten, Hema en mijn sportschool om de hoek en wonen aan een fijn park.
In mijn eigen gemeente kom ik nauwelijks in het centrum, hooguit een paar keer per jaar ivm een evenement of zo. We doen bijna alles in de buurgemeente waar ik ook werk en waar man vandaan komt, daar wonen de vrienden en familie.  
Toch wonen we hier fijn want zo op de snelweg en vliegveld ook binnen handbereik.

Ik woon in een bekrompen gemeente met mensen die vol zijn van hun eigen gemoedelijkheid, gemeenschapszin, en naoberschap. Terwijl het in de praktijk wantrouwend, beknellend en intolerant is.

Gelukkig heb ik een fijn huis.

Met de gemeente zelf heb ik niks. Veel te groot, steden waar wij niks mee hebben horen er ook bij. Dus de gemeente zou van mij weer terug mogen naar de kleinere die het vroeger was. Met mijn stad heb ik ook niet perce iets. We wonen er fijn, maar ik zou ook prima ergens anders kunnen wonen. Heb geen specifieke binding met deze stad.

Eerst woonde ik in een gemeente die bestond uit vier dorpen. Door de herindeling horen we nu bij de grote stad naast ons. Betekent hogere gemeentelijke lasten, maar ook een beter onderhoud aan stoepen en groen. 
Ik vind het heerlijk wonen in mijn dorp, groen, te groot dat het ons kent ons is, er zijn scholen en winkels. Ik hoef hier niet meer weg. 

Ik woon in een kleine stad in het midden van het land. We wonen vlakbij het centrum in een rustige straat met een groot grasveld. De rust in combinatie met in 10 minuten voor de Hema kunnen staan vind ik fijn. De voorzieningen zijn goed. Alles is op fietsafstand. Prima plek om te wonen, maar als we de kans kregen zouden we verhuizen. We hebben hier niet echt iemand. Familie woont ver weg. Die zouden graag zien dat we hun richting op zouden verhuizen, maar de randstad kunnen we gewoon niet betalen. Als we al zouden verhuizen zou dat juist meer zuidelijker worden dichter bij mijn werk. De plek waar we nu wonen is niet bijzonder en in een andere plaats zouden we ook wel een prima plek vinden. 

ik woon hier nog niet zolang maar ik heb er tot nu toe geen seconde spijt van. Alle voorzieningen zijn in de buurt, ov is goed, aan de rand van mijn woonplaats zijn meerdere natuurgebieden. Veel sportmogelijkheden. Ik ben tevreden.

ik woon in een fijn dorp met op loopafstand winkels als supermarkt, drogist, bakker, slager etc. Ook op loopafstand is het bos. Een middelgrote stad is op 10 minuten fietsen dus dat is prima. Deze stad met veel winkels is nu een treurige bedoening omdat er steeds meer leeg staat (maar waar is dat niet).  Ook op loopafstand zijn 3 bushaltes. Echt grote steden liggen op 35 autominuten. 
nadeel van deze gemeente is het slechte groenonderhoud. 

Ik ben vorig jaar verhuisd van een stadje in de buurt van Utrecht naar het oosten van het land. Ik woon nu in een buitenwijk van een mooie stad en dicht bij verschillende natuurgebieden en landgoederen we kunnen hier heerlijk wandelen. Voor ons ook belangrijk er zijn binnen 20 min rijden verschillende mooie golfbanen. Het is hier een stuk rustiger dan onze vorige woonomgeving. Tot nog toe geen spijt van onze verhuizing we hebben het goed naar onze zin.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.