Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee Luxe Buitenzit

Een luxe Buitenzit met eventuele buitenkeuken, bank, tv, hottub, Buitenhaard/kachel, glazen wand, verzin het maar. Zolang het maar meer is dan enkel wat stoelen onder een kale kap.

Uiteraard hoeft niet alles erin te zitten, anders zou dit niet viafora zijn, maar het Gooi 


Drie voorbeelden in diverse prijsklassen.

paradijs-in-de-tuin-5-ideeen-voor-een-overkapping.webp


tuinhuis-domeo-10-onbehandeld.jpg

Hesselman-Rijssen-11.jpg


Heb je een luxe Buitenzit, de onderste is wel vrij luxe, maar heb je iets in de tuin wat op een van de plaatjes lijkt. 
Het hoeft zoals ik al zei geen letterlijk kopie te zijn. Zolang het globaal maar aan een soort buitenwoonkamer doet denken. 

Peiling

Luxe Buitenzit/buiten woonkamer
148 stemmen
21%
79%

Nee ik heb een tafel met 4 stoelen. Als we gaan barbecuen dan pakken we de barbecue uit de schuur. Ik heb een robuust zonnescherm en een parasol.  That's it.

Ik heb een balkon van 4 vierkante meter...   
Volgens mij past die luxe buitenzit daar nét niet op. 

Nee. Ik vind het wel heel leuk als je buiten ook zoiets hebt.
Maar ik kan me dit nooit veroorloven.
Heb een kleine tuin. Daarin staat een 
eettafel met stoelen en ik heb een zitje met een lage bank en twee lage kuipstoelen. Dan nog twee borders vol bloemen en een boom en de tuin is vol. 

Nee in de praktijk zit ik meestal binnen.

Dat past niet in mijn postzegel tuin.

Ik heb een dakterras met pergola en zonnescherm waardoor het ook voelt als een extra kamer buiten. Dus ik heb "ja" gestemd. In theorie zou ik van de pergola ook een dichte overkapping kunnen maken en dan heb ik een simpelere versie van plaatje drie.

Hahaha nee. Ik heb 4 stoelen en een vierkante tafel. Die tafel staat vaak onder het raam tegen de gevel want we gebruiken maar twee stoelen en de rest alleen als er visite komt. Wel een groot zonnescherm (want de kamer is op het westen, anders smelt je binnen) en een vrij grote parasol. Als ik die niet openzet verbranden de kleinkinderen levend in de tuin. 

Bbq-en doen we nooit en vaak is het zelfs te warm om buiten te zitten hier.

nee, al zou ik, wanneer ik de tuinmeubels onder de carport zet (die aan 2 kanten dicht is) het eruit zien als plaatje 3. Maar ik heb gewoon een terras met een bank, lage stoelen en ook nog een grote eettafel met 4 stoelen er bij. 

Nee, ik wil dit jaar wel nieuw tuinmeubilair aan gaan schaffen maar zo’n grote ruimte zou teveel tuin kosten. Het lijkt me wel fijn om zoiets te hebben.

In de tuin van ons vorige huis hadden we dit,  heerlijk vond ik dat.  In ons nieuwe huis hebben we het niet zo mooi. Hier is het een overhang van de stallen. We hebben er al lichtjes in gehangen en er staat een oude druif in die al mooi in het blad aan het komen is. En het allermooiste is als we in  de tuin zitten te eten, er vier paardenhoofdjes naar buiten staan te loeren, lekker met hun koppies in het zonnetje. En da's nog meer genieten dan de luxe overkapping die we in het vorige huis hadden. 

MidasWolf

MidasWolf

05-05-2024 om 09:02 Topicstarter

Wat ik zei de plaatjes zijn meer een globaal idee wat ik een beetje bedoel.
Nee, ik heb dit niet. Ik heb wat stoelen en een tafel buiten staan. Toch sta ik er niet negatief tegenover. Ik heb op zich de ruimte wel in de tuin, maar een huurhuis en daarnaast voelt het alsof ik een best deel van de tuin kwijt raak en het kleiner oogt.

Optioneel zou ik een kleiner versie zonder buitenkeuken bijvoorbeeld nog kunnen overwegen. plaatje 1 en 3 vind ik beiden wel wat hebben. 

ah nee, ik heb een kleine stadstuin, dit zou gelijk mijn hele tuin overdekt maken 😅 zonde. Ik heb overigens wel tuinmeubilair dat lijkt op foto 3.

in onze vorige tuin hadden we dat wel. Hadden erg grote tuin, maar omdat je dan steeds sleept met spullen gebruikten we die alleen als we er ook langer onder bleven zitten, en voor alleen even koffiedrinken bleef ik eerder bij het terras wat grensde aan het huis. 
Nu wel een overkapping van glas waar een grote tafel onder staat en waar we regelmatig barbecuen (zomer en winter) en waar de kachel aan gaat als het kouder wordt. Blij dat ik een tuin heb. 

Nee, we hebben stoelen en een tafel en zoals ik hier eerder las, een bbq, die we indien nodig, uit de schuur halen.

We hebben de tuin er wel voor en de plannen zijn er ook wel om zo iets ooit te realiseren.
Man is handig genoeg om het zelf te doen.
Maar zit lichamelijk niet lekker in elkaar, plus dat er te veel klussen nog liggen, dat hij er nog niet aan toe gekomen is.

Een overdekt terras waar we nooit zitten. Lekker koud op het oosten... 

Maar goed, niet zelf aangelegd, het was er al. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.