Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee gordijnen in woonkamer ?

Heb jij thuis gordijnen hangen voor het raam in de woonkamer. 

Peiling

Gordijnen in de woonkamer ?
119 stemmen
88%
12%

MidasWolf

MidasWolf

25-04-2024 om 06:38 Topicstarter

WhatsApp-Image-2020-11-07-at-12.55.26.jpeg

*Niet mijn woonkamer, dit soort houten jaloezieën heb ik daar hangen.

Nee, ik heb houten jaloezieën voor het woonkamer raam hangen, gordijnen gaan minder makkelijk omdat mijn verwarming voor het raam zit en daar hangt een brede vensterbank overheen.Daarnaast zit een deur en daar zouden de gordijnen tot de grond moeten komen om alsnog het zich uit de woonkamer te houden.
Dan zit ik al snel met twee maten gordijn.  

Daarnaast vind ik dit nu helemaal prima.
met een touwtje kan ik de jaloezieën in verschillende standen zetten. Dat is zeker fijn, omdat mijn woonkamer op het zuiden gericht is. Met de huizen aan de overkant op enige afstand heeft de zon redelijk vrij spel om zo de woonkamer binnen te schijnen. 

We wonen hier nu een jaar of 12 en de eerste 6 jaar hadden we geen gordijnen hangen bij het raam naar de achtertuin. Maar we vonden het toch knusser en toen hebben we ze opgehangen. Aan de voorkant hebben we de luxaflex van de vorige bewoners nog hangen. Eigenlijk moeten daar ook nog gordijnen komen. 

In ons vorige huis hadden we wel direct gordijnen en vitrage opgehangen, want we woonde aan een soort wandelpad zonder echte voortuin en met gigantische ramen. Zonder had je echt het gevoel in een etalage van een winkel te wonen.

Bij mij zit de woonkamer aan de tuinkant. Er hangen paneelgordijnen van de vorige bewoners, maar die doe ik alleen dicht als de zon in mijn gezicht schijnt als ik op de bank zit. In de avond zijn ze nooit dicht. Ik heb bijna geen inkijk aan de achterkant. Hoekhuis en ik kijk uit op een blinde muur van het rijtje huizen dat haaks op ons rijtje staat. Dus ja, ik heb gordijnen maar gebruik ze bijna niet
In de keuken aan de voorkant hangt een rolgordijn overigens. Die zit wel ‘s avonds dicht. Huizen aan de overkant staan wel redelijk ver weg, zit een straat, groenstrook en een parkeerpleintje tussen nog. Dus ook daar niet veel inkijk.

Glasgordijnen heb ik nergens hangen trouwens. Dat is dus niet nodig. Voor zit wel op het onderste deel van het raam van die plakfolie. Ik wil dat weg hebben, man niet.

Wij hebben ramen van plafond tot aan de vloer over de hele achtergevel van 6 meter.
Alleen verticale lamellen vond ik toch wat kaal. Dus om de boel wat meer aan te kleden hebben we ook (wat zwaardere open gehaakte) inbetweens. Staat niet alleen prachtig maar ook goed voor de akoestiek.

Gelegen aan de achtertuin op het zuid westen, dus veel zon.

ja, zowel vitrage als overgordijnen.
Vitrage tegen de inkijk, we wonen aan de doorgaande route van centrum naar buitenwijk met een voortuin van 0 cm. Binnenkort wel een geveltuin.

En overgordijnen om de warmte binnen te houden in de winter en te voorkomen dat je als een vis in een aquarium te kijk zit als het licht aan is.

Vouwgordijnen zodanig dat ze net achter de radiatoren vallen zodat de warmte ook de kamer in komt en niet achter de gordijnen verdwijnt. Via de ramen verlies je de meeste warmte tenslotte en ik stook niet voor buiten.

onze woonkamer heeft alleen ramen aan de tuinkant. Geen inkijk vanaf die kant. 
Keuken is aan voorkant, daar luxaflex (is geen groot raam)

Ja. Weleens weggehaald om te wassen en dan leek dat even mooier in de betekenis van "minimalistischer" maar dat was duidelijk minder knus dan mét dus zodra ze uit de wasmachine kwamen hingen ze daar weer.

aan de voorkant hebben we eigenlijk geen inkijk want we wonen in een hof en alleen als je in ‘ons’ hofje woont kom je langs ons raam en dat is maar 1 buur… dus dat is heel weinig. We hebben daarom plissé gordijnen. Dan kan het ‘s avonds dicht. Aan de achterkant hebben we over de hele wand een raam en een tuin op het zuiden. Zonder gordijnen brand je weg op de bank/aan de eettafel. Dus daar hebben we wel van plafond tot grond over de hele lengte. Meestal zijn ze half dicht, ook omdat de bank tegen het raam staat en ik bang ben dat ie anders van kleur verschiet. Dus het stukje achter de bank is altijd wel dicht en de rest open (tenzij je dus bijna weg brandt haha) 

Ja. Woon in een appartement aan de straatkant. Dus er hangen rolgordijnen en van die in between panelen. 
Ook voor de warmte maar hoef niet te kijk te zitten voor de overburen.

Heb een woonkamer op het zuiden met in totaal 6 openslaande deuren..10 meter. Heb op 1 gedeelte paneelgordijnen. Die schuiven overal heen, vooral tegen de zon. En aan de voorkant heb ik vitrage in de logeerkamer.  Dat zijn de enige gordijnen in huis.  Want ik heb overal rolluiken.

Ja voor en achter (jaren 50 doorzonwoning met grote ramen).
Achter zijn het alleen in betweens die we afhankelijk van de zon een stukje sluiten tijdens het avondeten deze tijd van het jaar anders zitten de mannen vol met hun snoet in de zon. 
Voor heb ik een vouwgordijn dat dicht gaat zodra het donker wordt.  Dan schijnen de koplampen van auto's die de bocht om komen niet zo ons huis in.  Ook overgordijnen aan die kant dat is nogal een klus om dicht te doen die hangen er eigenlijk alleen maar om de galm te dempen. 

Nee
Ik heb houten jaloezieën en geen inkijk. 
Ik vind overgordijnen wel iets chiques hebben, maar ook een beetje oudetruttig. Kan het bij anderen wel mooi vinden, maar niet bij mezelf.
Wij hebben alleen (verduisterende) gordijnen in onze slaapkamer, verder nergens.

Wij hebben aan de tuinkant openslaande deuren met een raam ernaast. We wonen aan een rivier en hebben geen inkijk. Daar hangt dus niks. Het zijn ramen met roedeverdeling, daardoor oogt het niet kaal.
Aan de voorkant hebben we vouwgordijnen. We wonen aan een vrij drukke dijk en de voortuin is heel klein dus die gordijnen gaan 's avonds altijd dicht.

Ja aan de keukenkant een dubbel rolgordijn en aan de tuinkant kamer hoog en breed. Als het donker is gaan ze dicht. Ze werken warmte isolerend en geluid dempend. Ik vind gordijnen ook mooi ze geven mede door de kleur een warme uitstraling aan mijn kamer.

Ja. Ik heb overgordijnen en vouwgordijnen (in een dunne vitrage-achtige stof) in romig wit. Achter de vouwgordijnen hangt nog smalle luxaflex die 's avonds dicht gaat. De overgordijnen blijven open i.v.m. de verwarming en de vouwgordijnen hangen altijd op dezelfde hoogte.  Ik vind zonder overgordijnen minder gezellig en ook voor de akoestiek doet het wat. Kamer is aan de tuinkant.

In de keuken (voorkant met uitzicht op de oprit/auto) hebben we alleen luxaflex. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.