Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee familie dag (eigen kant)

Hoe sta je tegenover een familiedag, 
let wel het gaat bij het invullen van de poll om een dag met eigen kant van de familie, geen weekend weg of een schoonfamilie dag met de kant van partner.

Voor wie nog wil aanvullen, hoe vaak is z’n dag en welke invulling wordt er in het algemeen aangehouden.En daarnaast is de familie nog redelijk groot. 

Peiling

Familiedag ?
91 stemmen
44%
56%

MidasWolf

MidasWolf

21-04-2024 om 08:27 Topicstarter

Ja, ik vind familie dag vaak leuk. In mijn geval heb ik twee zussen allebei met aanhang. Met alle twee heb ik goed contact. We wonen ook met z’n allen in het zelfde dorp.

Tot toe zien we elkaar vaak genoeg om los dingen te doen, met mijn ouders hebben we nog wel een “traditionele” familiedag omdat zij allebei veel meer broers en zussen hebben. Allebei 7. 

De opzet is redelijk hetzelfde, eerst koffie en gebak, daarna een activiteit, denk o.a klompgolf, puzzelen/opdrachten, klootschieten. En vervolgens nog wat avondeten. Dit kan van alles zijn. In die richting.

Door de grote van de familie voelt het ook echt als een familiedag voor mij.

Een enkeling komt niet, enerzijds omdat de behoefte ontbreekt, anderzijds vanwege een conflict. Dit is gelukkig slechts een kleine minderheid binnen z’n grote familie van mijn ouders.

Velen zie ik buiten deze dag om ook weinig. Dit geldt minder voor mijn eigen zussen en mijn neefjes. Misschien als we ouder worden dat we dan ook een eigen familie dag opzetten. Daar sta ik ook positief tegen over. Dus alsnog een “ja” in de poll voor mij.

Nee de horror zeg 80% van mijn familie heb ik uit mijn leven gegooid bewust. 

Wij noemen het geen familie dag maar proberen wel een keer per jaar een uitje te doen met elkaar. Is trouwens ook niet de 'hele' familie. Ik heb nog een alleenstaande oom en een oom en tante met (volwassen) kinderen die niet meegevraagd worden.

Toen mijn vader en opa nog leefden gebeurde het ook wel vaker. Opa genoot ontzettend van die uitjes met de hele familie. Mijn vader was vaak de gene die het regelde.

MidasWolf

MidasWolf

21-04-2024 om 08:29 Topicstarter

Voor de poll heb ik bewust eigen kant gekozen, omdat je anders misschien wel krijgt dat vaak de ervaring met eigen familiedag wel leuk is, en de schoonfamilie dag niet of juist andersom. 

Wij doen één keer per jaar een dag met de neven en nichten (plus aanhang), dat zijn er zo’n 20 en één keer per jaar ook met de ooms, tantes en alle kinderen met evt aanhang, dat zijn er zo’n 30. Ik vind het altijd superleuk om iedereen te zien. Tussendoor zie ik anderen van de familie met een verjaardag of omdat we gaan stappen of gewoon zomaar. Ik heb een hele leuke familie en er is ook werkelijk nog nooit gedoe of onenigheid geweest. Toen we allemaal nog jong waren, zagen we elkaar vaak bij oma en de band is altijd gebleven. Dat iedereen moeite doet om te komen, zegt waarschijnlijk genoeg. 

Nee want mijn eigen ouders zijn al gescheiden sinds ik 3 was en momenteel kunnen mijn moeder en ik niet door een deur omdat ze niet spoort en alles is altijd de schuld van een ander. Dus nee dat gaat niet gebeuren.

Met de schoonfamilie hadden we dat vroeger wel en dan echt compleet met alle ooms en tantes en neven en nichten van man en de eerste paar keer was ik echt beduusd van zoveel mensen bij elkaar. Mijn familie is maar klein dus was dat niet gewend.

Ik heb nee gezegd omdat het nu nooit is en omdat ik het zelf ook niet organiseer. Maar als ik zou weten dat iemand uit de familie het wel zou willen, of als iemand het zou organiseren, zou ik wel gaan want ik heb een leuke familie.

nee. Ik kom uit een kleine familie en heb geen broers/zussen. Never en nichten is ook een klein groepje ik ben 6-13 jaar ouder, woon aan de andere kant van het land en heb weinig binding. Familie (muv mijn ouders zie ik vooral bij begrafenissen en trouwerijen). Ik heb ook geen behoefte aan een familiedag.
 

Ik heb heel weinig familie, met nog geen 10 man (inclusief kids) kun je niet spreken van een familiedag. Schoonfamilie heeft wel af en toe zo'n dag en dan zijn er volgens mij wel 60 mensen of zo, kan er dan geen touw aan vast knopen wie wie is en hoe ze verwant zijn, raak dan helemaal de draad kwijt

Nee ik heb geen familie.

Ja, ik geniet er altijd weer van. Het is bij ons geen familiedag maar familieweekend. 

nee, asjeblieft niet neer.. vroeger wel gedaan maar inmiddels zijn er verschillende ruzies in de familie. Gaat nog leuk worden als mijn oma overlijdt. Zoveel spanningen zijn er helaas. 

Welke familie? 
Míjn ooms, tantes, neven en nichten? Neuh bedankt. Dat zijn ongeveer 25 ooms en tantes en 30 neven en nichten. Met veel daarvan heb ik weinig. 
Of mijn ouderlijk gezin met aanhang/kinderen? Zo ja, dat doen we twee keer per jaar in de vorm van een pretpark bezoek. 

MidasWolf

MidasWolf

21-04-2024 om 10:03 Topicstarter

PhilDunphy schreef op 21-04-2024 om 09:56:

Welke familie?
Míjn ooms, tantes, neven en nichten? Neuh bedankt. Dat zijn ongeveer 25 ooms en tantes en 30 neven en nichten. Met veel daarvan heb ik weinig.
Of mijn ouderlijk gezin met aanhang/kinderen? Zo ja, dat doen we twee keer per jaar in de vorm van een pretpark bezoek.

Die bedoel ik eigenlijk, of met je eigen broers en zussen en hun kinderen.

MidasWolf

MidasWolf

21-04-2024 om 10:12 Topicstarter

Dat is ook gaande na de babyboom zijn families kleiner aan het worden. zoals mijn ouders ook geboren eind jaren jaren vijftig hadden allebei 7 broers en zussen. Zeker in de dorpen en op het platteland(Overijssel) was dit vrij gangbaar.

Aan beiden kanten zitten we zonder aanhang meegerekend al rond de 25-30 mensen. Zonder z’n dag zou ik velen van hun nauwelijks/niet zien ondanks dat velen nog in dezelfde regio wonen. 

Nu is gemiddeld genomen een gezin van 3/4 kinderen al aan de grote kant.
1-2 kinderen is meer gangbaar. Om over andere familievormen nog niet gesproken te hebben. 

Met kleinere familie kun je ook makkelijker er een dag weg van maken, bepaalde activiteiten doen die met een grote groep mensen minder goed gaan, en dan eten in een restaurant bijvoorbeeld.

Met z’n grote club is dat al veel lastiger voordat iedereen weer van de ene naar de ander locatie is. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.