Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee detectives kijken.

Kijken jullie detectives series op tv, denk onder andere aan  DCI Banks, Inspector Morse, Midsummer murders, Vera, Beck, Wallander, The bridge. 
Zeker nu zullen er nieuwere namen zijn bijgekomen.Dat heb ik minder meegekregen/gevolgd doordat ik zoals zelf gezegd deze series niet meer kijk  

Deze namen ken ik nog van meekijken met mijn ouders, er zullen natuurlijk veel meer namen zijn. Ik heb daarom nee ingevuld, omdat ik wel meekeek met mijn ouders, maar nu zelf geen detective series meer kijk. Zij keken voornamelijk Engelse en Scandinavische detectives.

Ik kies nu bewust voor de series, omdat sommigen alleen de series kijken en anderen weer de boeken zullen lezen.
De poll gaat over de detective series.

Peiling

Detectives kijken op tv
60 stemmen
78%
22%

Niet meer. Vroeger veel gedaan Tatort, Derrick,  unit 13. Sinds ik kinderen heb komt het er niet meer van. Flikken bijvoorbeeld is een groot succes maar ik heb er nog nooit wat van gezien. 

Ik heb ja ingevuld. Ik hou er van . Vooral van Vera .

Tellen series als Law&Order, Csi, Ncis en the Blacklist ook mee? Dat kijk ik wel graag. 

MidasWolf

MidasWolf

22-04-2024 om 09:07 Topicstarter

_Audrey schreef op 22-04-2024 om 08:59:

Tellen series als Law&Order, Csi, Ncis en the Blacklist ook mee? Dat kijk ik wel graag.

Zolang het politieseries betreft waarin een misdaad wordt onderzocht dan is het prima 

MidasWolf schreef op 22-04-2024 om 09:07:

[..]

Zolang het politieseries betreft waarin een misdaad wordt onderzocht dan is het prima

Oh dan zeker ja! Heerlijke tv vind ik dat 

Ik kijk heel graag naar Tatort. En vooral die uit Münster...

Ik kijk eigenlijk niet meer naar detectives. Ik heb wel gesmuld van de Netflix serie Lucifer, maar die heb ik al helemaal gezien. 

Vroeger wel naar o.a. Murder she wrote, Cagney and Lacy en Derrick gekeken. Derrick vond ik wel altijd een enorm sombere stemming hebben, alsof het leven altijd grauw en grijs was.   

Ik lees op vakantie wel vaak detectives, zoals de Wallander boeken.

De genoemde series niet, die vond ik echt vreselijk. 
Wel Baantjer, Rizolli and Isles en Castle.

Ik heb nee gestemd maar lees nu dat politieseries ook mogen dus dab is het ja want kijk The Rookie, Rookie feds en Chicago PD. Die uit de Op heb ik alleen The bridge van gezien.


Ja ben er een liefhebber van. Ik kijk bij een nieuwe serie altijd of ik het wat vind. Degene die in de smaak vallen blijf ik kijken. Ik vind Shetland een hele goede.

Scott & Bailey, Sherlock, Broadchurch......heerlijke series.

Het is een genre waar ik graag naar kijk. The Wire, Bron, Happy Valley, Forbrydelsen, True Detective, Sherlock. En vroeger Hill Street Blues. 

Jaaaaaaaaa ben ik dol op; Broadchurch, Elementary, Sherlock, CSI (new york, las vegas enz, maakt me niet zo veel uit), Flikken Maastricht enz.
Vera e.d. nooit gezien maar lijkt me ook wel leuk.

Ja, ik ben dol op detectives. Speciaal mijn abonnement op Ziggo veranderd, zodat ik ook BBC First kan kijken. Op die televisiezender worden m.n. detectives uitgezonden, zoals Death in Paradise, London Kills, Miss Phryne (Modern) Mysteries, Midsomer Murders, Father Brown etc. Ik hou ervan. Ik lees ze ook graag.

Ja, maar wel minder dan vroeger. Ze zijn zo populair dat er veel kaf tussen het koren zit. Ben ook een beetje uitgekeken op de typische hoofdpersoon, een norsige man met een hoop problemen die ook nog eens tegendraads is en zich helemaal niet aan de regels houdt. Die heb ik net even te vaak gezien.
Mijn favorieten zijn vaak Engelse series:
Morse (blijft mooi, maar ook vanuit nostalgie)
Endeavour
Unforgotten
Vera
Happy Valley

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.