Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee Dansen

Voor het invullen van de poll: Je hoeft er niet goed in te zijn, het gaat om het plezier wat je eventueel hebt bij het dansen op bijvoorbeeld een feestje of bij een danscursus in de avond.

Peiling

Dansen
86 stemmen
67%
33%

MidasWolf

MidasWolf

03-05-2024 om 06:18 Topicstarter

Nee, op beiden vragen kan ik nee beantwoorden. Ik kan het niet en heb er ook weinig plezier aan.

Ja, ik vind het leuk om te dansen op een feestje of gewoon in mijn huiskamer.

Ik doe het niet vaak, maar ga wel eens loos, tot verbazing van mijn omgeving. Vind ik wel grappig. 
Ik heb als tiener nog stijldansen gedaan, maar man danst niet, dus dat heb ik al een hele tijd niet gedaan, ik mis het niet.

Nee niet echt, ik wiebel wat op en neer.
Als tiener ook dansles gehad maar ik vond het niet zo leuk en was een kop groter dan de meeste jongens toen.

Ik heb er wel lol in ben niet echt goed erin maar op een leuk feestje met goede muziek ga ik zeker dansen.

Nee, vroeger wel op schoolfeesten, gewoon een beetje van dat hippie gedraai en gespring haha. Stijldansen heb ik wel geleerd maar is niet mijn ding.

Nee niet meer. 
Als kind en puber aan ballet en stijldansen gedaan.  Mijn man leren kennen in een groepje vrienden dat vaak avonden ging dansen. Hij was er niet zo goed in. Om maat te houden moest ik altijd hardop tellen. 
Ik heb niet echt een soepel lijf dus het zag er altijd een beetje houterig uit. 
Nu al jaren niet gedanst mix het wel een beetje. Met leuke muziek aan swing ik nog wel af en toe binnenshuis maar dat is anders dan met een quick-step door zo'n grote zaal "zweven".

Ja, heerlijk is dansen. Even helemaal je hoofd leegmaken.Ik krijg er altijd een blij gevoel van.

Jaaaaaa . Als kind was ik er best goed in. Binnenkort ga ik uitproberen of ik het nog kan. Ga een cursus moderne dans doen. 40 jaar later

Ja! Alweer 8 jaar op stijldansles, daarnaast ook salsa en 8  proeflessen Argentijnse tango gehad. Die laatste willen we zeker ook voor op les maar het matcht nu nog niet qua tijden.
Elke week een les, eens in de twee weken dansavond en tussendoor evt nog ergens anders dansen. Wordt er heel blij van.

Ik gebruik al 20 jaar een ( elektrische) rolstoel. Dansen lukt doordat mijn man mij steunt, daarom is ballroom iets makkelijker te doen dan latin. We dansen vaak een halve dans, en dan de rolstoel weer in om uit te rusten. Natuurlijk zouden we graag de hele avond op de vloer staan maar dit is al zo geweldig, dat ons dit lukt. Ik zal daarom ook nooit met anderen dansen, wat op zich bij salsa en Argentijnse tango wel gebruikelijk is. 

Vroeger aan stijldansen gedaan, vond het superleuk, helaas man nog niet zo ver gekregen om samen een cursus te doen. Er kwam elke keer iets tussen. Hopelijk gaat het ooit nog gebeuren. 

Verder als kind al ballet gedaan, tot 20 volgehouden en daarna bij diezelfde dansschool doorgegaan met een soort dansende sport (dansjes maar ook oefeningen voor de buik, borst, benen, billen en armen). Dit doe ik nu nog steeds. Met zoon in draagzak heb ik babydance gedaan tot hij te zwaar werd voor mijn zwakke rug. Superleuk en voor hem heel ontspannend. Mocht er ooit nog een baby komen, ga ik dat zeker weer doen. Thuis draai ik nog wel met zoon door de kamer of keuken, maar niet te lang want zwaar. 

Ik kan het niet zo goed maar vind het wel altijd leuk op een feestje.

Ja! Vroeger ballet en stijldansen met mijn toenmalige vriendje ballroom en met een andere jongen latin (vriendje was jaloers  ). Nu beweeg ik op muziek, ik wil er altijd muziek bij en ik kan gewoon niet eens uit de maat bewegen. Er is iemand in de sportschool die dat wel kan en daar kijk ik niet naar, dat is zo’n vreemde gewaarwording!

mut

mut

03-05-2024 om 09:33

Half. Ik heb wel een tijdje met een groepje meegedaan dat erg met volksdansen bezig was en in mijn studententijd ben ik een jaar lid geweest van een hofdans groep (denk aan "Bridgerton"). Stijldansen heb ik nooit geleerd en ook geen interesse in gehad, net zomin als disco of iets dergelijks.

Ja, ik vind dansen leuk en heb ook een goed gevoel voor ritme.  Het gaat nu alleen minder goed na mijn enkelbreuk. Een tijd terug was ik aan het swingen en ineens zakte ik door mijn enkel en lag languit over de dansvloer. Het deed geen pijn en gelukkig kon ik gelijk weer lopen maar moet wel voorzichtig zijn nu. Ik mag ook niet meer rennen. Het blijft een zwakke plek. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.