Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee bibliotheek lidmaatschap

Ben jij lid van een bibliotheek

Peiling

Ja/Nee bibliotheek lidmaatschap
118 stemmen
58%
42%

Tuinfluiter

Tuinfluiter

19-05-2024 om 08:50 Topicstarter

Ik ben al vanaf dat ik kon lezen bibliotheek lid. In mijn nieuwe woonplaats ook direct weer lid geworden maar ik vind het best duur geworden.

Ja, een van mijn hobby’s is namelijk lezen. Kinderen zijn ook lid dus we gaan eens in de zoveel tijd naar de bieb om boeken te ruilen.

Nee sinds coronatijd niet meer. Had altijd  vanaf mijn jeugd al abonnement, sinds het er was een grootleesabonnement maar dat werd zo duur. De boeken kwamen steeds later nieuw binnen en waren dan weken gereserveerd.  Ik heb ook een KOBO abonnement wat ik wel elke dag gebruiken daar kon ik wel meteen de nieuwe boeken lezen. Dus toen keuze gemaakt om de bieb op te zeggen. Ik lees nu altijd op de e-reader.

Ja en via lokale bieb aangemeld bij online bibliotheek van de KB. Maak momenteel meer gebruik van de ebooks en luisterboeken dan van de fysieke mogelijkheden.
Met stuk of zeven boeken lenen verdien ik het abonnement al terug geloof ik, maar abonnementsprijzen zijn niet overal hetzelfde volgens mij.

voor dochter hebben we een abonnement op de bieb. Ik heb (gun) mij geen tijd om boeken te lezen. Maar heb wel een Storytel abonnement. Op vakantie lees ik wel, maar dan koop of leen ik een boek van bekende. 

Nee ik ben niet lid van de bieb. Heb wel een Kobo abonnement en dat is voor mij voldoende.
Kind (peuter) is wel lid van de bieb. Maar als ik eerlijk ben vind ik het aanbod wat mager voor hem. Misschien dat het in de grote bieb in het centrum anders is. Maar ik heb geen zin om daar iedere keer heen te gaan met peuter.

Ik heb een abonnement voor de bibliotheek maar daar ben ik al jaren niet meer geweest. Ze bieden ook online boeken aan en dat heb ik wel een keer gedaan maar ik heb gewoon het geduld niet meer om een boek te lezen. Ik blijf wel lid van de bibliotheek omdat ik het goed vind dat ze bestaan

Vf_Watervrouw schreef op 19-05-2024 om 08:59:

Ja en via lokale bieb aangemeld bij online bibliotheek van de KB. Maak momenteel meer gebruik van de ebooks en luisterboeken dan van de fysieke mogelijkheden.
Met stuk of zeven boeken lenen verdien ik het abonnement al terug geloof ik, maar abonnementsprijzen zijn niet overal hetzelfde volgens mij.

Hier is het 70,- per jaar voor max 80 boeken en onbeperkt is 95,-. 
Ik ben zelf geen lid. Koop boeken eigenlijk altijd, als ik al lees. Ik lees eigenlijk alleen op vakantie.

Nee, ik lees graag en veel maar geen boeken. Ik koop veel tijdschriften. Ben zelf lid van de Libelle. Het laatste boek wat ik gelezen heb was denk ik Wipneus en Pim. Lang geleden dus.

Vroeger wel, tot volwassenheid was ik dagelijkse bezoeker. Daarna alleen maar nog gidsen "hoe repareer je een fiets" of dergelijke.

Momenteel heb ik nog drie e-books op mijn desktop maar telkens wordt dat kort na het begin weer aan de kant gelegd. Toch zijn het goede boeken, maar het kan me veel minder schelen wat een auteur bedenkt en vertelt dan vroeger. Zal wel fout van me zijn maar telkens zie ik iets wat ik liever doe.

Ik moet het corrigeren. Op de middelbare school moesten we ook boeken lezen. Ik las alleen uitreksels maar Turks Fruit heb ik wel gelezen.

Ik werk er 
Maar voor ik er werkte was ik er ook al te vinden, als kind dagelijks zowat toen ik er zelf geen mocht. 
Ik lees wel voornamelijk digitaal, heb buiten mijn biebabbo ook een abonnement op bookchoice.

Bolmieke schreef op 19-05-2024 om 09:06:

 Ik blijf wel lid van de bibliotheek omdat ik het goed vind dat ze bestaan

Dankjewel namens iedereen die in een bieb werkt! 

Ja ik lees heel graag boeken, iedere avond voor ik ga slapen. En ik gebruik ook soms de luisterboeken van de online Bibliotheek. En ook de ebooks daar voor op vakantie.

Wij hebben hier ook echt een hele mooie grote Bibliotheek. Als ik bij mijn schoonouders ben en ik zie dat ene plankje voor het hele dorp, tja daar zou ik dan ook geen lid van worden.

Ik niet, maar mijn dochter van 6 wel. Al sinds ze 1 is. Elke 3 weken naar de bieb voor weer een stapel boeken. 
We lezen haar (bijna) elka avond voor.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.