Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-04-2022 om 06:22

Ja / Nee - 6 april

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Verpakkingsvrije supermarkt
55 stemmen
53%
47%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-04-2022 om 06:26

Albert Heijn oefent in Rotterdam voor het eerst met een verpakkingsvrije supermarkt, althans in een deel van de winkel. Dat moet het gebruik van plastic tegengaan. Het gaat om ongeveer 70 producten zoals rijst, ontbijtgranen, hagelslag en quinoa die je zelf in een van huis meegebrachte pot doet.

Ik kan het plaatje helaas niet toevoegen, maar de spullen zitten in een soort silo's met onderin een kraantje, dus het is hygiënisch. 

Ik kijk er wel naar uit dat het concept ook hier in de Appie wordt uitgerold. 

ik heb ja geklikt voor mezelf
Alleen voor ons gezin met een gezinslid  met een heftige allergie kan dat helaas niet ivm kruisbesmetting.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-04-2022 om 07:12

Tatemae schreef op 06-04-2022 om 06:54:

ik heb ja geklikt voor mezelf
Alleen voor ons gezin met een gezinslid met een heftige allergie kan dat helaas niet ivm kruisbesmetting.

Ik denk niet dat er kruisbesmetting kan ontstaan, als ik kijk naar het ontwerp, of bedoel je tijdens het vullen van de silo's door het personeel?

* hier ook een allergie die altijd 5+ is gebleven, dus het verschijnsel is mij helaas bekend

Ik heb het artikel ook gelezen en hoop dat het hier in de buurt ook komt dan ga ik het zeker doen. Ik hoop dat ze in supermarkten ook weer los snijbonen en dergelijken gaan verkopen, zodat ook zo plastic gebruik gereduceerd kan worden.

Veel te veel gedoe, al die potten enz mee nemen steeds. En als hij nog niet helemaal leeg is, maar niet genoeg voor die week dan moet je het thuis er eerst uit gooien ergens anders in? Of je moet met potten inclusief een beetje inhoud naar de supermarkt? En gaat het dan op gewicht met betalen, want hoe doe je dat dan met een pot waar nog wat in zit? Teveel vragen Bovendien heb ik voor heel veel producten niet eens een aparte pot. Hagelslag zit gewoon in het pak, met een schenktuitje. In een potje is alleen maar onhandig met op je brood krijgen. 

ik heb nee gestemd omdat ik me dat nog niet goed voor kan stellen. Gaat dan allesin silos? Wat ik wel graag zou willen is al die  plastic sealings overal afgaan. Ik denk dat dat al zoveel scheelt?

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-04-2022 om 07:45

Knutselkei schreef op 06-04-2022 om 07:42:

ik heb nee gestemd omdat ik me dat nog niet goed voor kan stellen. Gaat dan allesin silos? Wat ik wel graag zou willen is al die plastic sealings overal afgaan. Ik denk dat dat al zoveel scheelt?

Bovenaan het artikel zie je hopelijk een plaatje (het artikel zelf zit helaas achter een betaalmuur).

https://www.ad.nl/koken-en-eten/ook-albert-heijn-komt-met-pindas-en-rijst-zonder-verpakking-iedereen-heeft-glazen-potje-om-te-vullen~a713b5e6/

Mooi initiatief! Je hebt wel al wat kleinere winkels die zo werken en natuurlijk Pieter Pot. Maar hier moeten we toch naar toe, om van al dat plastic af te komen.

Het is gewoon een kwestie van aanwennen om net als tassen je potjes mee te nemen als je boodschappen gaat doen. En een herbruikbaar zakje voor groente en brood.

Ja graag! Ik ken het uit Frankrijk, maar hier in de buurt is het helaas nog niet zo ver. Ook handig dat je op die manier precies zoveel kan kopen als je nodig hebt. 

En verder wordt het tijd dat er betere regels voor verpakkingen komen om recyclen te vergemakkelijken. Waarom kan chips niet in plastic dat wèl bij het plastic afval mag? Waarom zit er een doorzichtig venstertje in bepaalde kartonnen verpakkingen waardoor je bijv. een hagelslagpakje moet ontleden als je netjes afval wil scheiden? Waarom bestaat een verpakking voor camembert uit hout, papier, plastic èn nietjes? 

hier bij de jumbo hebben ze het al een tijdje voor sommige dingen zoals verschillende soorten ombijtgranen en nog wat dingen. Ik neem dat nooit omdat ik me dan toch altijd afvraag hoe lang het al in die silo zit. Hoe lang het dan nog lekker is... ik zou het eerder doen bij droge producten als pasta. Maar ook dan eigenlijk niet, want ik ben een beetje een foodsnob en wil dan die lekkere pasta uit Italië en niet jumbo huismerk 🤣 dus nee.

Oops
niet_rechts schreef op 06-04-2022 om 07:45:

[..]

Bovenaan het artikel zie je hopelijk een plaatje (het artikel zelf zit helaas achter een betaalmuur).

https://www.ad.nl/koken-en-eten/ook-albert-heijn-komt-met-pindas-en-rijst-zonder-verpakking-iedereen-heeft-glazen-potje-om-te-vullen~a713b5e6/

Ooo zo, toch kleiner als ik dacht. die noten hadden ze bij de Lidl hier een poosje zo,wel met een hendel. Helaas wel met plastic zakken dat weer wel.Werd iets te veel aan de hendels getrokken en gegeten…dus weer weg. 

Ik denk dat als iedereen t moet gaan doen dat t wel snel een knoeiboel  wordt met morsen etc. De mensen die het nu doen willen dit ook graag en zijn er dus netjes en zuinig mee. Ik vrees dat als verplicht zou worden dat dit anders is? Of ouderen, dat is vaak toch wat onhandiger voor hen.

Mijn vriend doet altijd de weekboodschappen en ik zie hem dat niet zo snel doen dus heb nee gestemd. 

Ik zie het ook niet zitten om allerlei potten mee te nemen naar de supermarkt. Ik vind bv hagelslag in een kartonnen pakje veel handiger. Ik vond het altijd wel onzin dat er plastic folie om een komkommer zit maar dat schijnen ze te doen omdat de komkommer dan langer houdbaar is en ze minder komkommers weg hoeven te gooien. Dan snap ik dat het plastic wel degelijk nut heeft.

mijn eerste reactie is ja! Maar dan lees ik de berichten en zie ik ook nadelen. Jammer dat er mensen zijn die er misbruik van maken….. en inderdaad verspilling omdat er wat naast gaat (en dat tig keer) 
En hoe berekenen ze het gewicht? Niet iedere lege pot is even groot en dus even zwaar. 

die potten mee naar de winkel gaat wel wennen denk ik. Die netjes voor groeten en fruit vergat ik eerst ook altijd of zelf een tasje mee naar de stad. Ik ben mezelf nu aan het aanwennen om een herbruikbare meeneem beker mee te nemen voor koffie/thee op het werk of op school.

al met al: ik denk dat ik het wel een goed idee vind. Met nog wel een paar vragen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.