Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

04-05-2022 om 07:37

Ja / Nee - 4 mei

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

De herdenking op De Dam kijken op tv
72 stemmen
51%
49%

nee ik ga naar de herdenking in mijn gemeente dus dan kan ik het niet zien op tv. Maar als ik er niet heen zou gaan dan zou ik zeker kijken

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

04-05-2022 om 07:40

Ja, meestal vanaf half 8 tot misschien half 9. De toespraak en de kranslegging kijken we normaal gesproken met de kinderen. Ik weet niet of ik nog de documentaire kijk die daarna komt. Waarschijnlijk wel.

Ook een goed idee om de herdenking van de gemeente bij te wonen. Hier gaat jaarlijks een stille tocht vanuit de wijk naar een monument waar ook kansen worden gelegd. Ik heb er nog nooit in meegelopen, terwijl het zo'n mooi initiatief is.

Nee, want ik ben dan aan het werk. We stoppen wel even rondom de herdenking. 

Ik kijk die op de Waalsdorpervlakte.

Ik gedenk gevallen Geallieerde soldaten het hele jaar door. Heb ik geen speciale dag voor nodig.

Nee ik kijk naar de herdenking op de Waalsdorpervlakte bij rtl. 

Nee, ik kijk daar nooit naar. Ik vind het zo saai. Ik heb het wel eens gezien hoor omdat ik dan zat te wachten op GTST. Vanavond ga ik achter de bar werken.

Ja, maar alleen omdat we dit jaar niet naar de herdenking in het dorp kunnen ivm met isolatie door Corona.

Ja altijd .

Ik heb ja gestemd, omdat ik ieder jaar wel herdenk. Soms zit ik voor de tv soms ben ik bij de herdenking bij het gemeentelijk monument.  Dit jaar zal het de tv zijn, omdat ik te laat thuis zal zijn om nog op een normale manier aan te sluiten bij de gemeentelijke herdenking. Ik vind het niet correct om daar met voor achten nog het terrein op te schuiven terwijl de toespraken en muziek al aan de gang zijn. Als ik daar heen ga wel ik aansluiten bij de stilte tocht,  de kerkdienst die er aan vooraf gaat laat ik meestal aan mij voorbij gaan. 

Als ik op tv naar de dodenherdenking kijk, dan is het meestal de Waalsdorpervlakte. 

De laatste jaren ga ik het liefst zelf naar de dam toe om het bij te wonen maar daar ben ik vandaag niet toe in staat. Dus het wordt tv vandaag.

Ik herdenk altijd, kijk meestal naar de Dam, soms Waalsdorpervlakte (uit nostalgie, want zo was het vroeger). Vanavond ben ik niet thuis maar ook waar ik ben is het dan 2 minuten stil.

Ik heb gisteren al een hele avond zitten kijken; eerst een uitgebreide docu over Anne Frank en daarna over oorlog in de noordelijke landen. Finland.

Ik dacht vanavond om 19.00 uur nóg een docu op NatGeo. En morgen. Tegenwoordig hebben ze veel zwartwitbeelden omgezet in kleur en de beelden zijn volgens mij ook scherper geworden zodat het veel meer lijkt op nu.

Ben niet echt een liefhebber maar ik wou het toch ook niet missen rond deze tijd. Zo enórm veel info van zó lang geleden.

Ik heb “nee” gestemd, want zou er niet speciaal op afstemmen. Waarschijnlijk dat ik het vanavond wel zie, want ga naar ons pap&mam voor ons pap z’n verjaardag vandaag. Grote kans dat het daar op staat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.