Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/nee 29 september: Met het OV of niet?

Geef in een bericht aan of je voor ja of nee kiest en vertel waarom je daarvoor kiest. En geef je keuze aan in de peiling.

Ben je de eerste in dit topic die reageert, Of De Eerste Na De Topic Opener, dan bedenk je een nieuwe stelling/woord, bijvoorbeeld : Botox ja of nee?

Deze stelling plaats je de volgende dag, het liefst in de ochtend, in een nieuw topic. Degene die daar weer als eerste reageert opent de dag erop weer een nieuw ja/nee topic. Enzovoort.

Je plaatst het topic in huiskamer. Je zet in de titel: Ja/nee met de datum en de stelling/het woord. Vervolgens maak je een peiling aan waar
je bij de peilingvraag de stelling/het woord zet. En bij de peilingopties de opties ja en nee. En het max aantal antwoorden 1.

Kopieer tot slot deze hele tekst plaats deze in je bericht, zodat voor iedereen die nieuw instapt duidelijk is wat de bedoeling is.

Peiling

Met het OV (of fiets) of niet?
81 stemmen
62%
38%

Dees!

Dees!

29-09-2023 om 13:02 Topicstarter

Naar aanleiding van het topic van laatst, of je je kinderen haalt en brengt als er ook een OV-optie is.

Hoe doe je dat voor jezelf? Ik merk dat ik zelf hier in de stad en regio een sterke voorkeur heb voor de auto en bij goed weer soms de fiets (als goedmakertje). In de bus zul je mij niet gauw zien. Voor langere afstanden ga ik graag met het OV, zelfs als dat een langere reistijd betekent.

Hoe staan jullie daarin? Kleine aanvulling nog, voor de verduidelijking: Als mijn man rijdt (of een andere vrijwilliger) rijd ik op de lange afstanden ook graag mee met de auto. Ik stem dus voor nee!

Ligt er helemaal aan. Voor mn werk in het centrum van een Grote Stad is parkeren vrijwel onmogelijk dus ga ik met OV. Verder pak ik liever de auto. Jaren zonder auto gedaan en afhankelijk geweest van OV en man man man wat een vertragingen heb ik gehad. Of bussen die gewoon niet komen. Daarbij heb ik nu ook een kind en minder tijd voor OV. 

Ik heb geen rijbewijs, dus er is niet veel keus: altijd OV bij grotere afstanden. Ook op vakantie. 

Tot een kilometer of 10-15 enkele reis wil ik nog wel fietsen (niet elektrisch), afhankelijk van het doel. Daarna neem ik de bus en/of trein. 

Ik kom overal in Nederland, letterlijk van Vaals tot Wierum, dus ik ervaar het zeker niet als beperkend. 

Geen rijbewijs dus ben (als ik alleen op stap ga) op het OV aangewezen. 
Geen enkel probleem. Hier in Rotterdam e.o. goed geregeld al is er de laatste jaren flink in de dienstregeling geknipt.
Eind dit jaar word ik 65 en krijg dan 34% korting. Dat is fijn, want het OV vond ik erg duur.

Hier in de omgeving is het openbaar vervoer slecht geregeld of niet (meer) aanwezig. 
Daarom neem ik de auto naar mijn werk. Kortere stukjes doe ik op de fiets zoals kinderen naar school brengen en een boodschapje. Hoewel ik dat laatste eigenlijk altijd op de terugweg doe vanuit mijn werk

Jaren geleden was de metro voor mij een veel betere optie dan de auto waarmee ik veel te lang in de file stond. Auto weg en gewend aan het ov... maar het laatste jaar zijn de bussen een ramp, ik neem standaard een bus eerder omdat ze vaak uitvallen vanwege personeelsgebrek. 
Bovendien vind ik het publiek in de stadsbussen een ramp, luid praten/schreeuwen naar iemand die een end verderop zit, telefoongesprekken op de speaker, harde muziek. Sommige chauffeurs roepen weleens om, dat het geluid vd mobiel uit moet.... maar niet iedereen durft dat en dat begrijp ik wel...andere tijden en zo.  

Nee geen OV of fiets voor mij.
Al heb ik onlangs wel in Salzburg met de bus naar het centrum gereisd. Bus stopte om de hoek van het hotel op 8 km van de stad en kostte geen drol. 

Ik heb ja gestemd. Als het kan wel, binnen een straal van 7 km rondom mijn woonplaats fiets ik alles. 
We wegen wel de beste optie af. Vandaag moest ik voor controle in het streekziekenhuis en dat is een mijl op zeven met het ov bij ons vandaan. Fietsen trein bus was de snelste optie en de duurste.  Bus bus met enorme omweg kon ook.  We moesten samen,  man moest kunnen vertellen wat er gebeurt als ik out ga dus we zijn met de auto gegaan. Mede,  omdat we ons vroeg moesten melden. 70 minuten ov vind ik niet opwegen tegen 17 minuten auto. 
Volgende week moeten we iets in een stad dichtbij die met ov goed bereikbaar is en parkeren duur is. Dan gaan we met 4 personen met ov (kinderen hebben studenten ov). Ik ben de enige die de volle prijs betaald. 

sinds ik ziek ben alleen nog de benenwagen, of fiets, al is het nu geen van beiden. Daarvoor altijd OV, want ik heb geen auto. Ik heb wel een rijbewijs, maar altijd in het centrum van grote steden gewerkt, dus daarom nooit een auto gekocht.

Bakblik schreef op 29-09-2023 om 13:18:

Volgende week moeten we iets in een stad dichtbij die met ov goed bereikbaar is en parkeren duur is. Dan gaan we met 4 personen met ov (kinderen hebben studenten ov). Ik ben de enige die de volle prijs betaald.

Als je met de trein reist mag iemand met een Studenten OV (Studentenreisproduct) 3 personen met 40% korting meenemen, in de daluren.  Ik kan uit je bericht niet opmaken of je met de trein gaat reizen, maar ik vind 40% korting de moeite waard om je erop te attenderen 

https://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-ov-chipkaart/samenreiskorting.html

Ik hou niet van het OV. Teveel prikkels en te onbetrouwbaar. Ik gebruik alleen OV in grotere steden, waar ik dan mijn auto buiten het centrum parkeer. 

Nee, ik heb een hekel aan de bus en reistijden zijn enorm lang met het OV. Dus ik doe alles met de auto, want ik heb ook geen fiets 

Ik ben een poosje terug wel met de trein naar Londen gegaan, dat vond ik dan weer wel echt ideaal! Als ze dat soort treinverbindingen binnen Europa nou eens goed betaalbaar zouden maken,  zou ik internationaal wel vaak met de trein gaan. En dan ter plaatse een auto huren. 

Ik woon in de stad en hier is de wachttijd voor een parkeervergunning 4 jaar. Daarbovenop heb ik geen geld voor een rijbewijs of auto. Ik ga altijd lopen of met de bus of tram met kind.

 Naar familie aan de andere kant van het land ga ik twee keer per maand met de trein en bus en dan nog een stuk lopen omdat ze in een klein dorpje wonen. Ben ik wel bijna 3 uur onderweg om er te komen maar het is ook een goed voorbeeld voor mijn kind. Van een auto raak je maar gemakzuchtig en het ov rijdt toch al. Scheelt ook weer extra verkeer op de weg.

Zelf ben ik in een dorpje opgegroeid en was het eerste busstation 5 km verderop en dan met de bus nog 45 min naar de stad. Mijn ouders lieten mij lopen, fietsen en het uitzoeken verder. 

Vrijwel nooit. Ik heb een leaseauto (met tankpas) en een fiets. Naast dat het makkelijker is, is het vaak ook goedkoper om met de auto te gaan. We maken eigenlijk alleen gebruik van het ov als we op vakantie zijn of allebei willen drinken.

Ja, heb geen rijbewijs dus voor langere afstanden in principe wel afhankelijk van het ov. Alles wat ik op de fiets kan doen, doe ik op de fiets en anders ga ik met het ov (of ik moet met iemand mee kunnen rijden met de auto en auto dan makkelijker is). Over het algemeen is met het ov hier best goed te doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.