Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

29-03-2022 om 08:31

Ja / Nee - 29 maart

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Een vouwwagen
61 stemmen
13%
87%

Ik vind kamperen echt verschrikkelijk, dus mij niet bellen haha

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

29-03-2022 om 08:34

Ik ben bepaald niet hip and happening, aangezien ik de trends van het moment in de krant moet lezen. En zo kwam ik erachter dat vouwwagens, die ineens 'trailertent' heten trouwens, reuze populair zijn anno 2022. Ik heb er zelf dan weer niks mee. Mijn hele jeugd alle vakanties in een vouwwagen doorgebracht, dus ervaring genoeg. Maar het is niet mijn ding. 

Vouwwagen is als ‘hippe trailertent’ bezig aan een opmars, verkoop caravans en campers ook in de lift
https://www.ad.nl/auto/vouwwagen-is-als-hippe-trailertent-bezig-aan-een-opmars-verkoop-caravans-en-campers-ook-in-de-lift~aa919dbd/

Nee, ik hou niet van kamperen. 

Ik heb nee geantwoord omdat ik geen auto of rijbewijs heb en ik nooit zo'n ding heb gebruikt. Maar ik vind het wel grappige dingen eigenlijk.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

29-03-2022 om 08:50

Rondstruiner schreef op 29-03-2022 om 08:46:

Ik heb nee geantwoord omdat ik geen auto of rijbewijs heb en ik nooit zo'n ding heb gebruikt. Maar ik vind het wel grappige dingen eigenlijk.

Met de hand of de fiets de vouwwagen naar de camping brengen, zal vast niet kunnen inderdaad. Uit het hippe artikel begrijp ik dat de moderne vouwwagen vooral populair is, omdat achter veel huidige auto's weinig trekgewicht geplaatst kan worden. En dat je hem in 5 minuten opzet. Maar dat was toch ook al zo met de ouderwetse Alpenkreuzer?

Ik ga eens een filmpje zoeken op YouTube.

Nee, absoluut niet! Kamperen is voor mij geen vakantie. Dan blijf ik echt veel liever thuis.

Ik heb er wel leuke jeugdherinneringen aan. 
Maar moet er nu niet meer aan denken. Ik wil op vakantie een fatsoenlijk dak boven mijn hoofd, een bed en een eigen badkamer. 

Nee, ik ga het liefst op vakantie in verschillende huizen/appartementen via Airbnb. 

Ik wil eigen sanitair hebben. Ik kies voor een huisje of hotel.

Ik heb één keer in mijn leven gekampeerd en vond het vreselijk, nooit meer voor mij. 

Dat zo'n vouwwagen blijkbaar 'trailertent' heet tegenwoordig, zorgt voor nog méér jeukende rode vlekken eigenlijk

Heerlijk, vouwwagen ik heb dus ja gestemd. Ben begonnen als tentkampeerder maar dat ging na een aantal jaar niet meer je bent dan veel op de grond bezig en met mijn heup ging dat niet meer.

Valley-6.jpg

Deze vouwwagen hebben wij. Echt een geweldig ding, de basis staat in 5 minuten, dan de luifel eraan, dat is 10 minuten werk. Die slaapcabine aan de rechterkant hebben we niet, onze pubers hebben een eigen tentje.
Achter de keuken is een verhoogd bed waar ik met mijn man slaap, onder het bed ruime opbergruimte. Die keuken waar je staand aan kan koken is echt geweldig.
Kamperen is echt mijn vakantie, altijd je eigen "huisje" bij je met een vaste indeling die overal hetzelfde is of je nou in Noorwegen bent of in Frankrijk.
Als het ergens leuk is en mooi weer dan blijven we, als het niet zo leuk is, of het weer is pet dan klappen we in en gaan verder. Reserveren doen we liever niet maar tegenwoordig is het wel nodig om in de ochtend te bellen of een camping in de avond een plekje voor je heeft.
Sanitair delen met anderen vind ik minder erg dan in een bed liggen waar de vorige nacht nog een ander in heeft gelegen ook al weet ik best dat de lakens verschoond zijn, dat matras wordt niet iedere keer grondig gereinigd.

Ik heb hele goede herinneringen aan op vakantie gaan met de vouwwagen. Als het regende konden we nog heerlijk spelen in de bak. En er zat een ruime voortent aan. We willen er zelf eentje kopen. Lijkt ons heel leuk nu met peuter. We houden van kamperen, maar niet van op de grond liggen met een matje. Het is alleen een beetje jammer dat die dingen nu populair zijn. Dus als wij er al eentje kopen dit jaar word het waarschijnlijk een bejaard exemplaar die nog een vakantie mee kan. 

Mijn vader heeft trouwens om dezelfde reden een kip caravan gekocht, maar dat is voor 2 volwassenen, een kind en hond echt te klein. 

JtM

JtM

29-03-2022 om 10:10

Nee, kamperen is echt niet mijn ding. 

Ik vind kamperen straf. Heb het als kind onder luid protest ondergaan, maar het gebrek aan privacy op zo'n camping vind ik een uitputtingsslag. Overal zie je mensen, en als je ze niet ziet, hoor je ze wel. 's Avonds laat de bejaarden in hun caravans met de tv te  hard, 's morgens vroeg de kinderen die om half zeven denken dat de dag begonnen is. En op dat tijdstip kan ik mijn eigen kinderen amper verdragen, laat staan die van een ander... 

En het állerergst vind ik die doucheruimtes waar ook wc's in zitten. Sta je tussen je eigen schaamschotten te douchen, even drie minuten (want je treft dan altijd zo'n douche met zo'n aftelsleutel) voor jezelf, komt er iemand binnen die op de wc gaat zitten plonzen. Echt, ik weet dat het moet gebeuren, maar douchen in  andermans dampen vind ik afschuwelijk. 

Nee, een vouwwagen is niets voor mij. Muren wil ik. En deuren die op slot kunnen. En riolering en wifi graag. 

@ Wieder, onlangs nog gekampeerd? Op veel campings heb je tegenwoordig douches in een andere ruimte dan de toiletten dus je staat te douchen met in de andere hokjes ook mensen die douchen. Toiletten zijn vaak in een andere ruimte.
En met het opgroeien van je eigen kinderen wordt het om de paar jaar ook tijd voor andere campings. Een camping die fijn is als je met een peuter en een kleuter op pad gaat is dat niet meer als die kinderen inmiddels 15 en 17 zijn.
Als je zelf in de kleine kinderen zit ga je naar een camping waar iedereen vroeg wakker is en als het pubers zijn zoek je een pubercamping.
De tijd dat de kinderen niet meer meegaan komt voor ons rap naderbij, dan kunnen we in het voorseizoen en naar campings zonder vermaak voor pubers.
Als kampeerder moet je wel je research goed doen.

Toen mijn kinderen 7 en 10 waren stonden we op een camping die nog net leuk was voor de 10 jarige, de 7 jarige had het er fantastisch en als de kinderen zich vermaken heb je als ouders echt vakantie.
Op de plaats naast ons stond een gezin met 2 pubers, 15 en bijna 18. Die pubers lagen de hele dag in hun tent te meuren, waren chagrijnig en wilden niks. Toen ik een praatje maakte met de moeder van die kinderen was zij ook helemaal in mineur, de vakantie werd toch wel erg verpest door de onwil van de pubers. Andere jaren gingen ze altijd met andere kinderen pingpongen, zwemmen in de rivier, bij elkaar zitten met een hapje en een drankje en nu doen ze helemaal niks. Ik vroeg haar of ze om zich heen gekeken had naar het publiek op de camping, de faciliteiten die de camping te bieden had. Dat alles best goed afgestemd was op kinderen tot een jaar of 10 maar dat er voor oudere kinderen weinig te doen was, dat er bovendien ook weinig oudere kinderen waren. Dat was haar niet opgevallen, ze had hier geboekt voor 3 weken op basis van ervaringen uit het verleden, het was een keurige camping met schoon sanitair en 9 jaar geleden hadden de jongens zich hier goed vermaakt, uitstapjes doen om ze bezig te houden hoefde niet. Tja dan heb je toch niet helemaal goed uitgezocht of een camping wel geschikt is.

Wat overigens niet wil zeggen dat wij nooit een misser hebben gehad. 4 jaar geleden stonden wij ook met 2 pubers tussen de kleuters. Gelukkig hadden we niks gereserveerd en toen we in de omgeving de dingen hadden gedaan die we wilden doen zijn we door gegaan naar een camping die wat beter paste bij de wensen van dat moment.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.