Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

26-02-2022 om 08:43

Ja / Nee - 26 februari

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Heb jij weleens iets gestolen?
66 stemmen
59%
41%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

26-02-2022 om 08:44

Nee, ik ben echt heel braaf.

Ja . Ik had een tijdje een vriendinnetje op de middelbare school en die moedigde me aan om bij de jamin en Kruidvat wat te stelen. Bij jamin pakte ik in paniek marsepein en dat vind ik niet eens lekker maar mee naar huis nemen kon natuurlijk ook niet en weggooien kwam niet in me op dus opgegeten. En bij Kruidvat nagellak of lippenstift of zo. Dat weet ik niet meer. Heb het in elk geval nooit gebruikt en ben toen een jaar ofzo die Kruidvat niet meer in durven gaan. Had visioenen van die Wanted posters met mijn foto erop..

Nee, ik ben heel braaf. Kan me nog wel herinneren dat mijn vriendinnetje (toen we 12 waren of zo) bij de Jamin chocolade had gestolen en ik ben toen zo boos op haar geworden, ik was bang dat ze gesnapt zou worden en dat ik ook de schuld zou krijgen. 

Ja, ik was als kind (6-8 jaar denk ik) al erg onderzoekend en bij het dorpswinkeltje haalde ik 't prijsstickertje van een artikel wat bijv. fl 1,49 kostte en daar plakte ik een prijsstickertje van fl 1,29 op wat ik van iets anders had afgehaald. Als geen ander snapte ik later waarom de prijsstickertjes niet meer uit één deel gemaakt werden. Ik zal namelijk niet de enige zijn geweest die op deze manier oneigenlijk korting toeeigende. En ik was door niemand op 't idee gebracht. 

ja, toen ik een jaar of 13 was. Onze school stond midden in het centrum van de stad en allemaal winkels. Wel eens bij V&D pennen of zo mee genomen. Die winkels waren heel blij dat wij later verhuisden

Sinds de supermarkt zelfscans heeft heb ik weleens per ongeluk een pak melk en een keer een blikje tomatenpuree "gestolen".
En een keer met medeweten van de kassamedewerker van het kampeercentrum een slaapzak. Drie keer gezegd dat hij het niet goed deed.  We hadden 1 blauwe kinderslaapzak een 2 bruine voor onszelf.  Die knul slaat die blauwe aan en 1 bruine. Ik zeg dat hij het niet goed doet, hij zegt van wel, nog een keer gezegd en gevraagd of hij zijn leidinggevende erbij wilde roepen.  Zegt hij "Nu gewoon even pinnen en niet zeuren,  het klopt!" Toen heb ik het pasje in het apparaat geduwd en klaar. Gratis slaapzak! Mooi meegenomen. 

Gestolen heb ik niet echt, een koekje pikken thuis, maar is dat stelen? Wel een keer meegemaakt dat in een winkel te veel wisselgeld terugkreeg, ik betaalde met een biljet van 25 gulden destijds, en ik kreeg terug van 50 gulden. Ik merkte het pas thuis toen ik het in mijn broekzak gefrommelde wisselgeld te voorschijn haalde, want in de winkel had ik er niet zo op gelet. Ik ben niet teruggegaan om het te herstellen. Oneerlijk misschien.

Nee, tenzij je een koekje of snoepje uit de kast meerekent.

Als heel jong kind beneden de pakweg zes, zeven jaar wel (ik zit een beetje met de exacte leeftijd). Het ging uitsluitend om snoep. Ik kreeg steeds meer gewetensbezwaren naarmate ik meer een overzichtsbeeld kreeg van wie die ander was en hoe hij leefde en daarna kwam het besef ook wat er kon gebeuren als ik gepakt werd. Tegelijkertijd kregen we het steeds beter dus was het geen optie meer.

Binnenshuis was men gewoon niet streng genoeg. Het mocht niet maar ik werd er niet om gekielhaald zeg maar. Een beetje gemopper dat de koektrommel al zo gauw weer leeg was. Ik voelde me dan wel schuldig. Maar ik pikte geen heel gebakje. Dat zou op meer weerstand stuiten dus dat deed ik niet.

Bij de zelfscan heb ik ook wel 'ns iets wat niet aansloeg gewoon in m'n tas gestopt. Ik klaag al sinds die dingen zijn ingevoerd tegen 't personeel die de kassa's niet mag bemannen en bij de ah-enquetes en op hun klachtenformulier, maar ze verdommen 't om weer bemande kassa's open te doen. Dus ik voelde me echt 0,0 schuldig dat m'n vlees toen niet aansloeg of dat ik maar 1 van de 2 pakjes thee aangeslagen heb. 

Vroeger bij de Bristol heb ik wel eens dure schoenen in een andere schoenendoos gedaan die veel goedkoper waren. Pas later gingen ze daar op controleren.

Ik zou nooit meer caissaires erop attent maken dat ze zich vergissen (in hun nadeel). Dat loont totaal niet; men geneert zich en gaat dat later weer op jou afreageren als ze je later terugzien door je extra te controleren. Dat doet men omdat ze toch zeker weten niets aan te treffen en het staat zo lekker ijverig.

Als 5 jarige een klein speelgoedvarkentje van de speelgoedboerderij op de kleuterschool mee naar huis genomen. Niet eens omdat ik het nou zo graag hebben wilde, maar ik was nog niet klaar met spelen en wilde ook weten of het me zou lukken het zomaar mee te nemen. Het lukte, maar omdat ik de rest van die boerderij niet had, vond ik er thuis niks aan. Later is veel speelgoed waar ik op uitgekeken was gedoneerd aan de kleuterschool en waarschijnlijk zat dat varkentje er ook bij!

ScarceKudu74

ScarceKudu74

26-02-2022 om 11:42

Ja, ik had de laatste trein gemist en toen heb ik samen met mijn vriendje een fiets gestolen bij het station, zodat ik tenminste naar huis kon 

 

Peen schreef op 26-02-2022 om 11:42:

Ja, ik had de laatste trein gemist en toen heb ik samen met mijn vriendje een fiets gestolen bij het station, zodat ik tenminste naar huis kon

als je hem de volgende dag terug gezet hebt, dan heb je hem geleend  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.