Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

24-04-2022 om 07:41

Ja / Nee - 24 april

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Ben jij een alleseter?
67 stemmen
36%
64%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

24-04-2022 om 07:42

Alles is veel, maar ik ben wel iemand die alles bereid is te proeven, ook als ik het gerecht niet ken dus.

JtM

JtM

24-04-2022 om 07:47

Nee, ik eet zeker niet alles. Maar als een gerecht war ik niet ken er lekker uit ziet wil ik het best proeven.

Wel veel, maar niet alles. Geen oesters of mosselen, daar hou ik niet van. En echt heel aparte dingen zoals insecten of maden of honden ook niet.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

24-04-2022 om 07:55

Denk het wel. In ieder geval heel makkelijke eter en kan me niet dadelijk een warme maaltijd voorstellen die ik niet zou eten. Niet alles even smakelijk, maar dat hangt meestal van de kok af. 

wel veel. Maar geen 

  • champignons (brrrrr….) 
  • lam (paar keer geprobeerd maar vind ik echt niet lekker, 
  • wild (gewoon het idee), 
  • insecten (verstopt zou ik wel proberen, niet zichtbaar wat het was), 
  • andijvie, 
  • mosselen/oesters,
  • Haring (ook geprobeerd, geen succes)

toch best veel wat ik afsla. 

Anderen denken vaak dat ik alles lust, maar ik eet geen schaal- en schelpdieren. Ik eet wel vlees, maar alleen door gerechten en niet als los stuk vlees. Ik hou niet van zure dingen zoals augurk. In het buitenland zou ik ook niet alles proberen. Zo vond ik varkensoren enorm smerig. We eten wel vaak nieuwe gerechten door regelmatig nieuwe recepten uit te proberen. 

Bereid alles te proberen en als het bevalt kan het, mits betaalbaar, op het menu blijven
Dat wil niet zeggen dat ik alles lust. Heb ooit op een camping bij de buren en hap mogen proeven van pastasaus met echte truffel.  Vond het een soort van vies, gronderige smaak niet zo bijzonder als ik had verwacht.  Niet betaalbaar dus dat komt niet op het menu. 

Ik vind heel veel lekker maar munt door het eten gruwel.
Venkel ben ik ook geen liefhebber van maar kleine hoeveelheden eet ik wel op.

AggressiveReindeer87

AggressiveReindeer87

24-04-2022 om 08:25

Ik ben een makkelijke eter, alleen rauwe oesters en erwtensoep vind ik niet lekker.

ScarceKudu74

ScarceKudu74

24-04-2022 om 08:34

Nee, ik ben geen makkelijke eter. Veel lust ik niet, maar ik probeer wel altijd nieuwe producten of gerechten. 

Ik ben al zo'n 40 jaar vegetariër, dus nee, ik eet niet alles.

Ik lust veel, maar mijn grens ligt bij reptielen (heb in Afrika slangenvlees of krokodillenvlees dan ook vriendelijk afgeslagen), en insecten zal ik ook niet eten. Zag ooit op TV gefrituurde vogelspinnen op een stokje, als een lolly zeg maar, het idee alleen al dat ik die spin in mijn mond zou moeten doen, nee, dank je. Hetzelfde voor sprinkhanen en krekels en torren. Nog niet misschien. Ben ooit zakelijk in China geweest en daar kregen we op een gegeven moment ook een ondefinieerbaar vleesgerecht op tafel, ik heb het maar bij witte rijst en groente gehouden.

Ja hoor; als ik honger heb. Veronderstel ik heb in dagen niks gegeten en het enige wat ik heb is een portie zoete knolraap; dan zou het toch erg dom zijn om dat mezelf tegen te gaan maken?

Ik ben in betrekkelijke welgesteldheid grootgebracht en ik lustte heel veel niet van "diners". Omdat ik een alternatief kon bemachtigen: koek, snoep en dergelijke kon ik het gewoon weigeren en in plaats daarvan een pak kaakjes eten. Ik vond alleen maar erwtensoep, macaroni en bruine bonen lekkerder dan koekjes.

Later deed ik de koekjes en snoepjes grotendeels in de ban en dan ga je vanzelf avondeten, groenten en aardappelen, eten. Want anders krijg je erge honger.

Ik ben wel een alleseter maar vind niet alles lekker. Een paar dingen die hierboven worden genoemd vind ik wel lekker zoals mosselen en krokodil (dat was net als kip). Zelf houd ik niet van andijvie en zoute haring, dat zou ik nooit uit mezelf kopen. 

Nee, ik eet sowieso geen vis en schaaldieren en  orgaanvlees. Verder vind ik paprika heel vies dus dat koop ik zelf nooit net als koolrabi.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.