Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

21-03-2022 om 06:46

Ja / Nee - 21 maart

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Een dieet volgen
66 stemmen
30%
70%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

21-03-2022 om 06:47

Ik heb in mijn leven nog nooit een dieet gevolgd. Ik neem wel één of meer balansdagen als ik heel erg uit de band ben gesprongen, maar dat is het ook wel. 

Nooit gedaan. Ik hoop ook niet dat het ooit nodig is.

ja, en het is nu ook weer nodig, maar het lukt me op dit moment niet. Omdat ik last van knie heb, lukt het sporten ook niet. Gelukkig wordt het mooier weer en dat scheelt bij mij wel. 

Nee, heb wel mijn leefstijl inclusief voeding twee keer in mijn leven omgegooid, maar dat dus blijvend.

Nee, ik zit al jaren op ongeveer hetzelfde gewicht.

Niet echt een speciaal dieet, maar na de winter wil ik altijd wel een paar kilo kwijt dus dan let ik op de calorieën met een app..

Dieet als in definitie, scherp letten op wat ik eet zodat ik op gewicht blijf of wat minder eten dan ik nodig heb zodat ik wat gewicht kwijt raak, hooguit 2 kg. Maar de laatste tijd meek ik dat ik daarvoor minder gemotiveerd ben, ik hoop niet dat ik ni teveel aankom. Waar zit die beruchte knop ook alweer?

Ja maar meestal ging het maar om een paar vakantie of kerst kilo's en die waren er zo af. Na de overgang wel een keer wat langer en meer kilo's er af gewerkt.

Ja, ik heb een levenslang glutenvrij dieet te volgen. Zonder uitzonderingen, fouten worden zwaar afgestraft. Aan smokkelen dénk ik niet eens.

Het duurde ongeveer een jaar totdat mijn Pavlov-reactie uitschakelde bij het zien van lekker eten dat ik niet mocht hebben. Nu kijk ik naar al dat eten alsof ik door een museum wandel.

Ik merk dat ik weinig medelijden heb met anderen op dieet als ze “na een half jaar wel weer eens een Mars willen eten”. Dan denk ik: “mens, dat mag ik nooit meer eten”.

1 x een dik half jaar na de zwangerschap van dochter.Was 30 kilo aangekomen en dat paste echt niet bij mijn normaal slanke lijf.  Er was al 10 af,maar t klopte nog steeds niet,mijn lijf.Stopte met volledige borstvoeding en ging gewoon minimaal eten en veel wandelen. Ben in 5 weken tijd toen 15 kilo afgevallen. 
Verder nooit gelijnd.

ik heb in m’n leven tig diëten gevolgd. Op een gegeven moment ben ik bij een diëtist beland en die heeft me een normaal eetpatroon aangeleerd. Als ik weer eens een periode van teveel eten achter de rug heb en m’n broeken stakker zitten, dan pak ik het schema er weer bij. 

Auwereel schreef op 21-03-2022 om 07:52:

Dieet als in definitie, scherp letten op wat ik eet zodat ik op gewicht blijf of wat minder eten dan ik nodig heb zodat ik wat gewicht kwijt raak, hooguit 2 kg. Maar de laatste tijd meek ik dat ik daarvoor minder gemotiveerd ben, ik hoop niet dat ik ni teveel aankom. Waar zit die beruchte knop ook alweer?

Ja precies dat, wanneer noem je iets een dieet. Ik noem het gewoon een beetje opletten op wat ik eet, met af en toe wat zondigen. Sommige zullen mijn eetgewoonten een dieet noemen, ik niet.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

21-03-2022 om 08:40

Neen, ik werd als kind door mijn moeder op dieet gezet, daarna een compleet verstoorde relatie gekregen met mijn lichaam waarna het weer lang duurde voor ik mezelf accepteerde. 
Nu als volwassene heb ik een complete hekel aan die industrie die een gezonde levensstijl promoot. 

Nee, nog nooit. 

Ik heb ja gestemd, behalve dat ik af en toe wat moet opletten om kerstkilo's of coronakilo's er af te krijgen heb ik in mijn studietijd meegedaan aan en voedingsonderzoek waarvoor ik 6 weken op dieet moest. Zes weken lang alleen de geprepareerde zuivel die door de onderzoekers verstrekt werd en geen normale zuivel eten ook geen kaas.  Sommige groenten mochten niet, en niets waarvan de samenstelling onbekend was. Alles wat ik zelf maakte moest genoteerd worden in een voedingsdagboek. Dat je dan voor de 4e met per dag moet opschrijven dat een handje drop hebt gepakt was wel een remmende factor op het snoepen en snaaien.
Die 6 weken waren zwaar voor een student. Geen nachtelijk shoarma happen na het stappen en zo.
Achteraf wel waardevol dat we met zoveel mensen hebben bijgedragen aan de wetenschap.  De kennis over de invloed van voeding op de bloeddruk is daardoor vergroot. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.