Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

20-02-2022 om 08:00

Ja / Nee - 20 februari

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke. 

Je kunt de vraag opvatten in actieve zin ("Ik haalde de krant toen ik de Nobelprijs voor de vrede won") of in passieve zin ("Ik zat de hele nacht in een vastgelopen achtbaan in Hellendoorn").

Peiling

Heb jij wel eens de krant gehaald met iets?
58 stemmen
55%
45%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

20-02-2022 om 08:01

Naar mijn weten heb ik nooit de krant gehaald, zelfs niet het lokale sufferdje.

Ik heb wel in de krant gestaan, op de foto ook nog. Een landelijke krant. Maar dat was eerder nieuws over het bedrijf waar ik werkte en ik stond toevallig in het beeld vd fotograaf. Op tv net zo.

Haha, mijn ouders wel. Waar we net kwamen wonen, 40 jaar geleden, werd ook mijn broertje geboren. Toen had de straat bedacht om de straat te versieren en zo’n ooievaar op de carport te zetten. Dat was toen nog helemaal niet gebruikelijk en een lokale journalist is toen helemaal bij ons langs gekomen voor een interview (ik kan me nog herinneren dat hij zei: vast een trotse vader die dolblij is met de geboorte van zijn eerste. Maar het was mr 3, beetje teleurstelling voor hem, haha) Dat interview werd vervolgens gelezen door een redactie van een EO programma die mijn ouders in hun talkshow wilde hebben, als soort pro-familie/lekker kinderen baren stel ofzo. Dat hebben ze afgeslagen en ik snapte als net 6- jarige maar niet waarom, want op de tv is toch súperleuk!  

Ja, een artikel over loopbaan, met foto.

Nee. Wel op de lokale televisie geweest, twee keer zelfs, met werk en met vrijwilligerswerk.

Ik kom uit een regio waar het regionale krantje sowieso lijstjes plaatst met wie zijn zwemdiploma heeft gehaald en wie zijn middelbare school diploma heeft gehaald. Heb ik allebei ooit gedaan, dus daar stond ik zeker bij  

Daarnaast veel vanuit mijn werk, dat hoorde erbij. Was meestal niet zo spannend. En als het wel spannend werd nam de baas het wel over.

En toen ik voor een paar jaar naar Afrika vertrok in de lokale krantjes. Heb ook nog een tijdje vanuit daar columns geschreven voor een lokale krant. Dat was wel heel leuk! 

Wollstonecraft schreef op 20-02-2022 om 08:10:

Ja, een artikel over loopbaan, met foto.


Zelfde hier. Interview over werk met foto’s.

2x zelfs  .. (Lang verhaal)

ik heb de geboorteaankondigingen gehaald en de wedstrijduitslagen van het plaatselijke sufferdje - maar dus niet echt “zelf” dus, meer vulling van bestaande columns 

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

20-02-2022 om 08:23

AliceM1982 schreef op 20-02-2022 om 08:21:

2x zelfs .. (Lang verhaal)

Nou word ik wel heel benieuwd!

Ja, bij het lokale suffertje, vraaggesprek met foto omdat ik actief was voor de Fietsersbond.
Wat ik ook leuk vond, was dat een citatie mijn brief aan een columnist van een landelijke krant de kop van z'n volgende column werd.

Ja. Twee kranten. Een sufferdje. En de Volkskrant. Over hetzelfde onderwerp. Werkgerelateerd. Omdat maar letterlijk een handvol Nederlandse mensen hetzelfde doen/deden was het interessant. 

Tot corona begon ieder jaar 1 tot meerdere keren in verband met mijn vrijwilligerswerk. Soms met naam, soms op de foto. In 2020 tot en met 2021 in totaal maar 1 keer. 
Ik doe mee aan meerdere projecten om mobiliteit van jonge kinderen (op de fiets) en ouderen (scootmobiel en fiets) en mensen met een migratieachtergrond (fiets) te stimuleren. Sinds januari mogen we weer van de gemeente maar er zijn geen cursisten die het al aandurven dus we liggen nog steeds stil.
Dus geen groepsfoto van alle geslagen in de krant en geen overzichtsfoto van alle activiteiten op het startterrein van het verkeersexamen in de krant. 

Nope. Ik ben niet interessant genoeg

ScarceKudu74

ScarceKudu74

20-02-2022 om 09:19

Ja. 
1x een landelijke krant vanwege een staking, met interview. En 1x in het lokale krantje, vanwege een optreden wat ik gaf op de cultuurdag in de stad. Er waren door het hele centrum optredens en exposities van allerlei dans- en muziekgroepen, en schilders en dergelijke. Echt leuk was dat. 

(En een keer op de foto bij een festival, als fan, in het lokale krantje. Dat is alleen maar omdat ik daar toevallig net stond toen de fotograaf langs kwam. Heeft verder niks met mij te maken). 

Ja , met een paar collega's op de foto en een artikel over de winkel waar ik werk .
In het lokale sufferdje

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.