Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

19-01-2022 om 06:53

Ja / Nee - 19 januari

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Op je energieverbruik letten
65 stemmen
85%
15%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

19-01-2022 om 06:55

Per dit jaar is ons energietarief 50% hoger dan vorig jaar en toen ging het ook al om serieus veel geld per maand. Dus ja, we letten altijd wel op, want verspilling is zonde voor het milieu en steeds meer ook voor de portemonnee.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

19-01-2022 om 07:38

Ik houd elke maand de meterstanden bij, gewoon om alles wat op te volgen. 

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

19-01-2022 om 07:43

Ja. Schrijf iedere zondag de gasmeterstand op zodat ik weet of ik een beetje op het niveau van het jaar ervoor blijf.

Zeker. Gaat ook heel goed. De verwarming staat nog wat lager, dat ging eigenlijk vanzelf. En ik douche echt korter nu ik daar goed op let.

Nee, ik let daar niet op. Ik zet de verwarming ook niet lager en kort douchen daar doe ik ook niet aan. 

Vroeger totaal niet. 
Mijn vader hamerde er altijd op als ik een nieuwe woning kocht, 1 vd eerste dingen die hij vroeg: hoe hoog is de energie rekening?!?
En dan antwoorde ik: jahaaa! Ik was alleen maar bezig met de inrichting en watvoor thema tuinfeest ik zou gaan geven. 

Maar zodra de eerste energie rekeningen binnen kwamen en ik deze zelf moest betalen... 
Ja vanaf toen zeer bewust bezig met mijn energie verbruik. 
Ik wijs mijn kinderen er nu ook op en dan hoor ik: jahaaaaa! 

Nee, ik douche graag lang en warm en in huis moet 't ook behaaglijk zijn dus 21 graden. Ik baal natuurlijk evengoed van die hoge energieprijzen want die rekening zal ten koste van andere leukere uitgaven gaan. Maar mezelf structureel in de kou zetten is niet goed voor mijn mentale situatie, dus daar peins ik niet over. 

Ik kijk wel naar de hoeveelheid licht die brand, of computers die aanstaan. Maar koud mag het niet zijn.

ScarceKudu74

ScarceKudu74

19-01-2022 om 09:51

Ja. Ik let er wel op, maar het is hopeloos. Mijn huis is zo slecht geïsoleerd dat ik 500% meer verbruik dan vergelijkbare huishoudens (volgens de app)     Het huis op 18 graden krijgen is al een uitdaging als het uit de verkeerde hoek waait. Wordt aan gewerkt.... 

Qua elektra moet ik nog de vriezer en koelkast vervangen,  die zijn 20+ jaar oud, maar dat komt dit jaar vanzelf als we een nieuwe keuken gaan plaatsen. Verder verbruik ik niet zoveel. 

PriceyRook54

PriceyRook54

19-01-2022 om 09:58

Heel eerlijk, nee ik let er niet op. Kijk, ik zal geen verwarming of lichten aanhebben als we niet thuis zijn, maar ik ga niet in de kou zitten thuis of mijn douche timen.

Ik doe wel lichten aan als ik niet thuis ben zowel boven als beneden zodat het lijkt of ik wel thuis ben vanwege inbrekers.

Ik heb rond m'n hele huis buitenverlichting ivm veiligheid en binnen branden ook een paar lampjes om die reden. 

Ja, ik let daar zeker op, maar dat deed ik altijd al.
Wel laat ik inderdaad wat licht branden tegen inbrekers, net als Watertoren. Verwarming staat laag, laat de kraan nooit zomaar stromen en doe altijd lichten achter me uit en geen TV of opladers stand by.

Ja. Ik hou het in de gaten in de app zodat ik weet of mijn vebruik strookt met mijn voorschot en ik probeer er ook op te letten dat ik 's avonds of als ik lang weg ga op tijd de thermostaat naar 17 graden zet. Ik heb overal ledjes en ik verlicht alleen de woonkamer en de hal, de slaapkamer en werkkamer blijven donker als ik er niet ben. Ik heb nog wel kerstverlichting op mijn balkon, dat is mij te gezellig om al weg te halen dus dat blijft gewoon. Als ik 's avonds weg ga laat ik de lichten branden, als ik overdag weg ben en pas 's avonds laat terug kom brandt er niks want 's middags al licht aan zetten vind ik toch weer zonde. Ik stook de hal niet, niet dat dat hoeft want daar lopen de warmtebuizen onder de grond naar alle andere ruimtes dus die vloer is altijd lekker warm en ik draai de verwarming in mijn werkkamer naar vriesstand als ik er niet werk. Vorige maand deed ik dat niet en toen had ik 3 GJ verbuikt, nu zit ik pas op 1.3GJ dus ik ben trots! Alles onder tot 2 GJ vind ik sowieso helemaal prima dus dan ga ik niet moeilijk doen verder (en als ik er wel boven kom so be it, ik kan het lijden).

Oh, ik had al enthousiast ja geklikt, maar ik zorg alleen maar dat de verwarming ‘s avonds uit gaat (naar 15 graden) en dat er geen lampen aan zijn in kamers waar niemand is. Dat telt niet echt, begrijp ik uit de andere reacties.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.