Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee 18-9 Bedenk jij je weekmenu met behulp van de weekaanbiedingen?

Ja/Nee 18-9 Bedenk jij je weekmenu mbv de                          weekaanbiedingen?

Bedoeling van dit doorgeef topic:

Geef in een bericht aan of je voor ja of nee kiest en vertel waarom je daarvoor kiest. En geef je keuze aan in de peiling.

Ben je de eerste in dit topic die reageert, Of De Eerste Na De Topic Opener, dan bedenk je een nieuwe stelling/woord, bijvoorbeeld : Botox ja of nee?

Deze stelling plaats je de volgende dag, het liefst in de ochtend, in
een nieuw topic. Degene die daar weer als eerste reageert opent de dag
erop weer een nieuw ja/nee topic. Enzovoort.

Je plaatst het topic in huiskamer. Je zet in de titel: Ja/nee met de
datum en de stelling/het woord. Vervolgens maak je een peiling aan waar
je bij de peilingvraag de stelling/het woord zet. En bij de
peilingopties de opties ja en nee. En het max aantal antwoorden 1.
Kopieer tot slot deze hele tekst  plaats deze in je bericht, zodat
voor iedereen die nieuw instapt duidelijk is wat de bedoeling is.


Peiling

Eten mbv weekaanbiedingen
84 stemmen
42%
58%

Tuinfluiter

Tuinfluiter

18-09-2023 om 17:00 Topicstarter

Ik doe twee keer per week boodschappen en kijk van te voren altijd wat er in de aanbieding is. Een paar dagen per week staan er aanbiedingen op het menu, vooral groentes. Het is voor mij ook een mannier om te bedenken wat ik eet.

oeps, verkeerd topic

Ik maak in m’n notities een rijtje met alle dagen vd week. Als ik een leuk recept tegenkom zet ik dat bij een dag en ik loop eens langs m’n voorraadkast en vul daarmee dagen in het weekmenu. Overige dagen vul ik in met de aanbiedingen, zijn er meestal 1 of 2 

Ja maar niet elke dag.
Ik loop op zaterdag de folder app door. Vaak zie ik dan groenten waarvan ik denk, okee dat eten we. Hoef ik niet verder na te denken over t menu   Deze week best veel dus dan eten we vaker van de aanbieding.
maar gemiddeld 3 keer per week eten we dan iets wat in de aanbieding is.

Als ik drie preiën voor 1 euro heb gekocht of iets dergelijks dan wordt er wel dagen, soms weken achtereen prei gegeten overal doorheen. In de soep, gesnipperd door de nasi enz.

Nee, ik maak geen weekmenu. Ik eet waar ik zin in heb of het nu in de aanbieding is of niet.

Ik leef op kant en klaar maaltijden en vaak laat ik me daarbij leiden door de aanbiedingen. Dan kan ik ook af en toe de wat duurdere maaltijden eten. Is wel fijn voor de afwisseling

Nee.  Ik ga 1x per week naar de markt en bekijk daar wat ik voor een schappelijke prijs kan kopen.  Dan bedenk ik ter plekke wat ik daar de eerstkomende 4 dagen van ga maken. De laatste 3 dagen van de week zaterdag zondag en maandag kijken we, afhankelijk van de weekendverplichtingen wat erbij past.  Zaterdag in verband met sport soms wat lichts of als we vanwege de wedstrijden allemaal apart moeten eten maak ik iets dat makkelijk op te warmen is. 

Nee. Ik heb drie dagen per week Hello Fresh en voor de overige dagen bedenk ik soms pas in de supermarkt wat we gaan eten. We eten wel seizoensgroenten maar dat is omdat die dan toevallig in de winkel liggen. Aanbiedingen koop ik als ze echt verschil maken, omdat ik bijv geen tientje wil betalen voor een fles wasmiddel.

Ik houd wel rekening met aanbiedingen, maar ik maak nooit een weekmenu.

Nee zelden met weekaanbiedingen. Ik ben geen makkelijke avondeter, dus ik ben allang blij als ik weer een week gevuld krijg. Voorheen wel altijd een weekmenu, tegenwoordig splits ik 'm vaak in tweeën. Ik kom meestal toch halverwege nog een keer in de supermarkt

Daglichtlamp schreef op 18-09-2023 om 18:39:

Ik houd wel rekening met aanbiedingen, maar ik maak nooit een weekmenu.

Dit

Ja. Ik kijk altijd wat er in de aanbieding is en bedenk dan voor een paar dagen wat we eten. Doe ca 2x per week boodschappen, woon praktisch naast de supermarkt

Nee, ik plan nog niet eens een dagmenu, dat ontstaat meestal tijdens het eten klaarmaken, in wisselwerking met kast, ijskast en vriezertje. En wat daarin te vinden is, zou te maken kunnen hebben met eventuele aanbiedingen, omdat die letterlijk voor de hand lagen in de supermarkt.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

18-09-2023 om 19:29

Ik plan ook helemaal niks. Maar als ik in de supermarkt zie dat een bepaalde groente in de aanbieding is, dan laat ik me daartoe verleiden.
Soms koop ik ook extra als ik zie dat één van mijn favoriete gerechten (of ingredienten) in de aanbieding is. En daarmee krijgt het menu van de komende weken een zekere wending

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.