Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/nee 16-09: heb jij een bucketlist?

Bedoeling van dit doorgeef topic:

Geef in een bericht aan of je voor ja of nee kiest en vertel waarom je daarvoor kiest. En geef je keuze aan in de peiling.

Ben je de eerste in dit topic die reageert, Of De Eerste Na De Topic Opener, dan bedenk je een nieuwe stelling/woord, bijvoorbeeld : Botox ja of nee?

Deze stelling plaats je de volgende dag, het liefst in de ochtend, in een nieuw topic. Degene die daar weer als eerste reageert opent de dag erop weer een nieuw ja/nee topic. Enzovoort.

Je plaatst het topic in huiskamer. Je zet in de titel: Ja/nee met de datum en de stelling/het woord. Vervolgens maak je een peiling aan waar je bij de peilingvraag de stelling/het woord zet. En bij de peilingopties de opties ja en nee. En het max aantal antwoorden 1. Kopieer tot slot deze hele tekst en plaats deze in je bericht, zodat voor iedereen die nieuw instapt duidelijk is wat de bedoeling is.

Peiling

Heb jij een bucketlist?
55 stemmen
20%
80%

Vroeger wel, al deed ik niet perse heel actief moeite om ze vervolgens ook af te vinken.
Tegenwoordig niet meer niet. Ik zou niet meer weten wat ik er op moet zetten, omdat ik niet weet wat haalbaar is. Als ik denk aan wat ik nog zou willen, word ik er vooral verdrietig van daardoor.

Niet dat ik niet droom van dingen overigens, maar ik durf die dingen niet uit het laadje droom te halen.

Zo, nu durf ik antwoord te geven want ik ben de eerste niet meer 😄. Nee, ik heb geen bucketlist. De dingen die ik wil doe ik gewoon. Ik heb geen afvinklijst van dingen die ik in de toekomst wil gaan doen. Maar ik merk dat ik niet zo gek veel wil, ik ben gewoon een beetje een saai mens. Dik tevreden met mijn eigen saaie zelfje en zonder grootse wensen die op een lijst moeten omdat ik ze niet vrijwel direct kan inwilligen.

RaggedGull77

RaggedGull77

16-09-2023 om 18:40

Ik heb geen geschreven bucketlist waarop ik dingen afvink zodra ik ze gedaan heb, en dat heb ik ook nooit gehad. Maar ik heb wel in mijn hoofd een lijstje van dingen die ik graag nog een keer zou willen doen.

Niet echt in steen gebeiteld, maar bij sommige dingen die ik doe denk ik wel dat kan ik afvinken van mn bucketlist 

Ik heb wel een aantal dingen die ik (nog) graag zou willen doen, hetgeen wat op de lijst in mijn gedachte staat wisselt ook nog wel eens er gaan heel soms dingen af en er komen vaker dingen bij.

Niet alles op die denkbeeldige lijst heeft groot belang of hoeft meeslepend te zijn.
Voor mij kan een paar dagen Vlieland, of een verblijf op de Postbank tijdens de bloei van de heide daar ook al tellen voor z’n Bucketlist hoewel ik dit lijstje meestal niet zo noem.

Het verbaasd mij dat er tot nu toe zoveel mensen geen lijst hebben. Of ik moet er een compleet verkeerd/ander beeld bij hebben.

Het hebben van een tuin/ planten van bloemen hoort bijvoorbeeld ook op de lijst. Daar ben ik nu mee bezig.
Net als bijvoorbeeld ooit een sauna of hottub in de tuin hebben. of een houtkachel in huis hebben. Emigreren hoewel die laatste absoluut niet concreet is.

Nee. Wel een lijstje in m’n hoofd met ‘goh, het zou leuk zijn als ik nog eens…’, maar ook dat is dusdanig flexibel dat ik het niet echt een bucketlist noem.

Nee , hooguit een lange verre reis maken en /of overwinteren als we oud zijn. 

Nee, behalve dan dat ik graag wat meer musea e.d. zou willen bezoeken. Dat komt er op één of andere manier maar niet van.

RaggedGull77

RaggedGull77

16-09-2023 om 19:55

MidasWolf schreef op 16-09-2023 om 19:07:

Voor mij kan een paar dagen Vlieland, of een verblijf op de Postbank tijdens de bloei van de heide daar ook al tellen voor z’n Bucketlist hoewel ik dit lijstje meestal niet z’n noem.

Voor een verblijf op de Postbank ben je ruimschoots te laat, want de Postbank is in 2009 geïntegreerd in de ING. Maar ik neem aan dat je de Posbank bedoelt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Posbank

Ik heb heel lang geleden in Arnhem gewoond, dus ik ken de omgeving daar wel en het is daar inderdaad een heel mooi gebied. Je kunt er ook heerlijk hardlopen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Posbankmoord

KipFritesAppelmoes schreef op 16-09-2023 om 19:55:

[..]

Voor een verblijf op de Postbank ben je ruimschoots te laat, want de Postbank is in 2009 geïntegreerd in de ING. Maar ik neem aan dat je de Posbank bedoelt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Posbank

Ik heb heel lang geleden in Arnhem gewoond, dus ik ken de omgeving daar wel en het is daar inderdaad een heel mooi gebied. Je kunt er ook heerlijk hardlopen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Posbankmoord

Ja ik bedoel het gebied inderdaad. Ik dacht altijd dat het de postbank heette.  


heidevelden-jolanda-van-velzen.jpeg


Eem bucketlistje van dingen die ik nog wil doen (lange fietstocht maken op mijn eigen e-bike, moet de e-bike alleen nog wel aanschaffen) en landen/plaatsen die ik nog wil bezoeken (Noorwegen kon ik dit jaar afvinken, ik wil nog een keer met de trein naar Barcelona).
En die bucketlist is geen heilig moeten, als ik bij de hemelpoort aankom zonder dat ik in Barcelona ben geweest, zal ik bij Petrus niet zeuren of ik terug mag.

Edit: stond ook op de lijst, kijken bij mijn zoon op zijn werk waar hij dit jaar mee is begonnen, en die wens is vervuld vandaag! 😃

Niet echt. Ik wilde al lang eens naar Zuid-Afrika en dat is dit jaar gebeurd. Verder kan ik nu eigenlijk niets verzinnen.

Nee, ik neem het leven zoals het komt. Wel globale plannen maar geen concrete dingen die ik echt nog gedaan wil hebben voordat ik er niet meer ben.

Nee ik heb geen bucketlist. Ik had een vriendin die hier vroeger heel fanatiek mee bezig was, ze heeft er nu ongetwijfeld nog eentje maar ik snapte nooit de lol ervan. Als ik iets wilde doen of een plek wilde zien dan deed ik dat. Ik heb wel wat dingen die ik graag eens zou willen zien die wat moeilijker te realiseren zijn. Maar als ik de kans heb zou ik hem gewoon pakken. Zo zou ik wel eens zeevonk willen zien, het noorderlicht of een wolf. Met alledrie nog weinig geluk gehad.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.