Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

13-12-2021 om 07:15

Ja / Nee - 13 december

Indachtig de ja of nee bij Mattie en Marieke: na weinig bedenktijd jouw ja of nee invullen.

Peiling

Uitbundige kerstviering binnen en buiten
71 stemmen
14%
86%

Nee, zeker dit jaar niet.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

13-12-2021 om 07:18

Ik vind kerstversiering in de vorm van een kerstboom gezellig, maar heb zelf helemaal niks met een knipperend rendier in de voortuin of een zingende kerstman naast de voordeur. Onze buren hebben een projector die bewegende, gekleurde sterren projecteert op hun huis. Zulke dingen zijn zo niet mijn smaak.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

13-12-2021 om 07:19

Promethium schreef op 13-12-2021 om 07:18:

Nee, zeker dit jaar niet.

Bedoel je wegens corona of door persoonlijke omstandigheden?

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

13-12-2021 om 07:20

Ik vind het eerlijk gezegd vreselijk. Uit mijn slaapkamerraam kijk ik uit op overburen die allerlei kleurrijke flikkerende dingen in hun tuin hebben staan. En dat gaat de héle nacht door. Gordijnen helpen niet.

Wat subtiele lampjes en (binnen) kaarsen - dat is wel gezellig. 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

13-12-2021 om 07:23

We zijn wel eensgezind zo op de vroege ochtend

Nee, hier zowel binnen als buiten geen enkele kerstversiering.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

13-12-2021 om 07:28

Coreopsis schreef op 13-12-2021 om 07:20:

Ik vind het eerlijk gezegd vreselijk. Uit mijn slaapkamerraam kijk ik uit op overburen die allerlei kleurrijke flikkerende dingen in hun tuin hebben staan. En dat gaat de héle nacht door. Gordijnen helpen niet.

Wat subtiele lampjes en (binnen) kaarsen - dat is wel gezellig.

Zo herkenbaar. Die projectie komt weliswaar niet op onze gevel, maar de veranderende lichtkleur en de schittering van de beweging van de projector komt ook hier de slaapkamer binnen. Ik hoop dus dat ze hem dit jaar niet neerzetten.

Wel een kerstboom binnen en een boom met lichtjes buiten maar niet over de top en zeker niet de hele dag aan. 
In de avond de boom buiten aan en die gaat weer uit als we naar bed gaan. 
Voor de late avond en nacht moet het niet tot overlast leiden voor buren. 
Ik hoop ook heel erg dat al dat licht hier in de buurt uit mag in de nacht. Bij de naaste buren in ieder geval niet😭

binnen een grote kerstboom en een kerstdorp. Dat laatste is man z’n hobby. Buiten zo goed als niks. Geen zin in en momenteel ook geen geld voor. Anders zou ik wel zo’n strakke lichtsnoer onder de dakgoot willen. 
Ik zie hier en daar flikkerende gekleurde lichtjes in de buurt. Vreselijk. Je zal er maar tegenover wonen….. 

Nope. Kerstversiering vind ik leuk, maar ik houd het beperkt. Heb alleen lichtjes in de boom hangen. Verder een klein kerstdorpje en wat andere kerstartikelen verspreid in de kamer staan, maar daar blijft het verder ook bij.
Toen ik nog thuis woonde was er verderop in de straat een huis helemaal in de kerstverlichting. Inclusief tuin. Wij keken er gelukkig niet recht tegenaan maar ik denk dat de mensen die er tegenover woonden/wonen er niet bepaald blij van werden.

Ik ben dol op lichtjes . Wel alleen de gewone, niet de knipperende en gekleurde. Dat vind ik zo gezellig staan! Wij hebben gisteren de kerstboom opgetuigd. En ik ben nog op zoek naar waar onze kerstster is en denk dat ik nog een extra snoer lichtjes ophang. Buiten zou ik ook graag lichtjes hangen, maar ik weet niet zo goed waar. 

dit jaar niet te veel (alleen boom binnen en alle bewegende pluche beesten staan er onder). Volgend jaar misschien weer iets meer

Nee, mijn brein kan er niks mee, zowel binnen als buiten niet. Heb dus al jaren geen kerstboom, en mijn huisgenoten klagen niet. Maar nu had ik een dooie plant en ik zat er toevallig over te denken om in die pot een kleine kerstboom te zetten. Ik begin weekhartig te worden op mijn oude dag, word ik ineens toch nog gevoelig voor the christmas spirit! Of niet, want het kan over een uurtje zomaar weer over zijn...

Als ik het voor het zeggen had, kwakte ik hier en daar wat lichtjes in de vensterbank en een groot kerststuk (met alleen takken uit eigen tuin) op tafel en klaar. 

Maar de rest van het gezin wil all the way, vooral de kinderen zijn er gek op. 
Dus hebben we twee bomen, kerstdorp, kerststal, grote sneeuwpop, buiten verlichting op allerlei plekken....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.