Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

12-04-2022 om 06:33

Ja / Nee - 12 april

Indachtig Ja of Nee bij Mattie en Marieke 

Peiling

Ben jij een goede stiekemerd (i.e. mol, verrader, weerwolf, bedrieger) in een spel
36 stemmen
39%
61%

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

12-04-2022 om 06:36

Nee, ik kan heel slecht toneelspelen. En ik kijk altijd met bewondering naar mensen die dat wel kunnen, zeker in een spel.

Jazeker kan ik dat. Weerwolven van Wakkerdam hebben we wel gespeeld, ben ik goed in. Ik heb een aangeboren talent voor gekonkel in spelletjes  in het echte leven heb ik daar juist een hekel aan!

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

12-04-2022 om 06:53

De goudeerlijkste, en verreweg de stilste, van mijn kinderen kan ook zo belachelijk goed een weerwolf of mol of spion zijn in bedriegspellen. Ik trap er elke keer weer in, net als anderen.

Deze spellen nog nooit gedaan, maar ik kan wel heel goed mensen voor de gek houden. Tijd samen met een collega gehad, als die de boel wat voor de gek hield, dan kon ik de kamer later nog binnen lopen en ging feilloos met haar mee. Omgekeerd ook  

Geen idee eigenlijk. Nog nooit geprobeerd.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

12-04-2022 om 07:30

Dolfje schreef op 12-04-2022 om 07:25:

Geen idee eigenlijk. Nog nooit geprobeerd.

Een leuke variant is bijvoorbeeld deze:

De-Mol.png

Die kan ook in klein gezelschap. En hier is de druk voor de stiekemerd niet zo groot. 

Ik denk van wel. Heb 'n keer moorddiner gedaan en ik trok 't kaartje van moordenaar en kon koelbloedig liegen over mijn alibi. 
Buiten dat heb ik in mijn leven voor mijn autismediagnose vaak gedaan alsof, dus 't is me op 't lijf geschreven. 

Ik doe geen spelletjes zoals wie is de mol of de verraders en kijk ook niet naar zulk soort programma's. Wel ging het me vroeger op school altijd goed af om smoesjes uit mijn mouw te schudden of net te doen alsof ik ziek was geworden en mijn vriendin die in een andere klas zat deed dat ook en dan gingen we samen de stad in. 

Nee, ik kan leugentjes niet volhouden en praat per ongeluk mijn mond voorbij. Iemand informatie ontfutselen kan ik wel goed dus laat mij de stiekemerd maar ontmaskeren.

watertoren schreef op 12-04-2022 om 07:54:

 Wel ging het me vroeger op school altijd goed af om smoesjes uit mijn mouw te schudden of net te doen alsof ik ziek was geworden en mijn vriendin die in een andere klas zat deed dat ook en dan gingen we samen de stad in.

Dat kon ik vroeger ook goed, moest heel vaak naar de orthodontist  op vrijdagmiddag 

Dolfje schreef op 12-04-2022 om 08:31:

[..]

Dat kon ik vroeger ook goed, moest heel vaak naar de orthodontist op vrijdagmiddag

Ik deed wat water in mijn ogen zodat mijn mascara wat uit liep en dan zei ik dat ik net overgegeven had. Voordat ik de stad in ging natuurlijk mezelf eerst weer opnieuw opmaken in de wc.

Ik vul 'ja' in maar ik heb de spellen nooit zelf gespeeld. Vind de opzet wel geweldig. Ik ben ook gek op de Mol en zou het fantastisch vinden om het spel te kunnen spelen. Ik geloof dat ik bijv makkelijk een draai zou kunnen geven aan gepraat in mijn slaap, als iemand me daarop zou wijzen.
In een rollenspel ben ik ook een keer gecomplimenteerd door de actrice die ingehuurd was. Vond ik ook heel leuk om te doen.
Maar het doel heiligt dan het middel zeg maar.
In het dagelijks leven heb ik de schurft aan liegen en heb ik snel door wannneer iemand oprecht is (of zoals partner zegt: een bovengemiddeld ontwikkelde antenne). 

Nee, ik ben een open boek in dat soort opzichten. En mijn moraal verzet zich teveel ertegen om anderen te foppen. Ik heb vooral mezelf ermee maar het is sterker dan ik.

Ook een dergelijke rol in een toneelspel zou ik niet kunnen spelen. Er is geen latent of verborgen verlangen om iets dergelijks te doen.

nee, ik kan helemaal niet liegen en bedriegen. Iedereen zou me meteen doorhebben. 

In een spel weet ik niet maar zojuist in een winkel kwam ik heel geloofwaardig zielig over. Dochter zit met corona thuis en volgt de colleges online. Ze had een heel speciaal merk kleurpotlood nodig om in een logboek te gebruiken wat ze normaal in de universiteitswinkel koopt, omdat het daar per stuk verkocht wordt. Dat logboek en die kleurpotloden zijn vastgestelde merken en kleuren. Hier in de regio kan je alleen hele sets van dat merk potloden kopen en dan heb je ook allemaal kleuren die je niet nodig hebt. Kleurpotloden voor haar tekenhobby heeft ze nog voldoende.
De winkelier heeft de leverancier gebeld en mijn verhaal verteld dat de universiteitswinkel de potloden los verkocht en dat hij nu 1 potlood uit een set ging halen voor mij maar dat hij dan bij de volgende levering 1 potlood in kleur X wilde ontvangen om de set weer compleet te maken. En dat moest kunnen, want in Amsterdam doen ze het ook!
Ik blij, dochter blij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.