Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

‘ ik was erbij’

Naar aanleiding van de enorm massale belangstelling voor het afscheid nemen van The Queen... Behalve dat velen haar dood vast zullen beleven als het verlies van een soort grootmoeder en sowieso een uniek instituut in de maatschappij daar, zal ook het ‘ ik was erbij’- gevoel goed doen. 

Heb jij weleens ‘ iets groots’ meegemaakt waarbij je je bewust was hoe speciaal het voelde ‘erbij te zijn’ ( en dan niet vanaf de bank bij tv/pc) ? 


Ik heb ooit eens een hele bekende schaatser kampioen zien worden

weet niet of je dit bedoeld 😀

De laatste Elfstedentocht. (Als publiek, maar toch). Vooral achteraf is dat wel een ik was erbij moment

Als tiener kwam Piet Paulusma het weerbericht opnemen in ons mini dorp. Gezien er nooit ook maar iets gebeurde in dat dode dorp was dit toen als tiener voor mij een groot "ik was erbij" moment.

Waar ik helaas ook bij was is de vuurwerkramp. Heb er slechts een klein litteken aan over gehouden maar poeh dat was heftig. Hoe groot en heftig het was kwam pas later binnen. 

Toen je nog een cassettebandje met een potlood erin moest draaien "ik was erbij".

De oude faculteit Bouwkunde vsn de TU Delft zien afbranden. Was eerst echt eng omdat we niet wisten of er nog mensen in het gebouw waren, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Het is alweer 14 jaar geleden.
Later kon je nog kilometers verderop verbrande snippers van readers tegenkomen.
https://www.engineersonline.nl/brand-bij-faculteit-bouwkunde-op-tu-delft-campus/

Ik was bij de vuurwerkramp, ik stond op het punt te verhuizen naar de andere kant van t land, maar was nog net niet vertrokken. Ook nog eerste hulp verleend aan mensen naast de Grolsch fabriek.

Bij het laatste concert van The Prodigy voordat die zanger zich heeft opgehangen.

Verder zal ik er nog eens over nadenken. Er is vast meer

Ik zat in het vliegtuig naar Indonesië en het Pakistaanse hockeyteam wat net brons op de Spelen van Barcelona had gewonnen zat aan boord en vlakbij ons. We mochten toen met de Olympische medaille om ons nek op de foto. Ze waren super trots en enthousiast. 

Bij de kroning van koningin Beatrix stond ik op de Dam. 

Toen Jerney Kaagman in haar blauwe leren pak singles signeerde in de V&D in Zeist.

WickedCurlew89

WickedCurlew89

15-09-2022 om 21:21

Toen Mandela in Nederland was, eind jaren ‘90. Het was puur toeval dat ik vlakbij was, heb hem zelfs aangeraakt (waarom dat zo makkelijk kon: geen idee)


Vond ik wel bijzonder. 

Ik was bij de opnames van een tv programma over chiropractie met Gerrie Knetemann wat op onze manege werd opgenomen. Hele dag bezig voor in totaal 10 minuten op tv. 

WickedCurlew89

WickedCurlew89

15-09-2022 om 21:25

Oja: het feestje in ‘88 toen het Nederlands voetbal elftal Europees kampioen werd. Geweldig: toen was er nog niet veel oranje troep te koop en liepen er dus mensen met een bos wortels op hun hoofd. 
Wat hebben we gelachen. 

Laatste 3 elfstedentochten aanwezig, waarbij de laatste 1 groot feest van 3 dagen was. 

Er komt even niets in mij op 😅. Misschien als ik wat ervaringen van anderen lees. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

15-09-2022 om 22:04

Ik zat in de laatste "normale" trein over het luchtspoor in Rotterdam, vlak voor de opening van de Willemstunnel. Na "normale treinen" ging er nog een diesel-locomotief en een stoomtrein met "VIPs" overheen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.