Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Hoeveel huisdieren heb je (gehad)?

Hoeveel en wat voor huisdieren heb je (gehad)?

Als kleuter een cavia die ik eng vond. Toen ik een kind was had mijn vader 2 katten, 1 daarvan zat altijd in zo'n grote krabpaal, was echt een mormel.
Als puber had ik een konijn. Echt een knuffelkont. 
Met mijn ex 2 katten.
Mijn zus had een klein slangetje, maar die was ontsnapt en nooit meer teruggevonden. 

Zo'n 12 jaar geleden namen mijn vriend en ik 2 katten, broer en zus uit hetzelfde nestje. Zus is dood en ligt in de tuin begraven. Broer leeft nog maar vind ik eigenlijk niet zo'n leuk beest. 

Hierna komen er geen huisdieren meer. In iedergeval geen katten of honden. Een baardagaam ofzo vind ik wel leuk, maar geen plek voor een terrarium. 


Als kind:
2 hamsters die een hele berg babies maakten
1 vogel
3 konijnen

Als volwassene:
3 konijnen (waarvan 2 nog in leven)
4 vogels

Pfoe… als kinderen hebben wij thuis 3 konijnen, een hond, twee hamsters en een goudvis gehad. Maar alleen de hond was een lang leven gegund.
Twee konijnen ontsnapt, ander konijn overleden.. hamsters hebben het ook niet heel lang volgehouden en ons pap sloeg een keer per-ongeluk met een hamer de viskom kapot (vraag me niet hoe, maar het was echt een ongeluk), en dat overleefde de goudvis niet…

Het hondje heeft zo’n 14 jaar geleefd. 

Als kind zijnde 

2 katten 
1 hond

Als volwassene zijnde 

1 kat 

Voorlopig even geen huisdieren voor mij, vind het fijn dat ik nu zonder geregel van huis kan en geen rekening hoef te houden met een huisdier. Misschien dat ik daar straks weer anders over denk.

als volwassene: 7 katten. In groepjes van 2 en 3. Er is er nog eentje over. ( De 3 abessijnen waren roekeloos en  hadden geen goede genen en waren na 4 jaar alle drie overleden.)


Oh En voor de kinderen wandelende takken . Heel veel. .en triopsen.. die waren ook erg grappig 

Zelf als kind: een paar cavia s. Witte muizen. En 1 keer een hondje. Een Yorkshire terriër ( soort blaffende cavia 😂😂)

Oh jeetje. 
Ik tel alles wat geen naam heeft/had even niet mee (vissen, slakken, garnalen, schelpdieren, wandelende takken, slangen). 
2 konijnen
2 hamsters
5 katten
16 gerbils
10 kippen
2 honden

We hebben nu twee katten en een sluierstaart. Broertje van de vis is gisteren overleden.
Ik ben opgegroeid met huisdieren dus als ik alles van 50 jaar moet opnemen, vergeet ik er vast een heel stel. Maar ik ga het proberen
Als kind, ouderlijk huis: twee katten, een hond, twee parkieten, een agapornis, een duif, goudvissen, guppies, vijf woestijnratten, drie goudhamsters, een Siberische hamster, vijf konijnen, schildpadden, muizen.
Als volwassene: acht katten, twee konijnen, een hamster, twee vissen.

in het ouderlijk huis: 
Duiven, konijn, vissen, wandelende takken, hamsters en kat
toen ik op mezelf ging:
Hamsters en goudvis en nu sinds 2 jaar een kat. 
Als poes doodgaat, denk ik niet weer een te nemen, want wel beperkt idd. Maar mss denk ik er dan wel weer anders over

Ojee. Even denken. Als kind bij mijn ouders thuis: parkiet, konijn, goudvissen (15 jaar geworden), tropisch aquarium, guppykwekerij, cichlidenbak, waterschildpadden (roodwang, voor ze verboden waren) die zijn trouwens 30 jaar oud geworden.
Toen de parkiet was overleden, mocht ik eindelijk mijn eerste kat. En een hond kwam snel daar achteraan maar die bleef bij mijn ouders want die was niet van mij. Die stond nog lang te ‘jodelen’ als hij mijn auto hoorde aankomen. En dan was ik nog best ver weg!

Op mezelf wonend heb ik een berg satijnmuizen, de waterschildpadden dus want die bleven maar groeien en leven , konijntjes (altijd 2 tegelijk) en vele katten gehad, meestal in tweetallen maar ook wel eens 5 tegelijk. Sinds mijn twee oude persjes zijn overleden, heb ik nog ‘maar’ 2 katten. Daar laat ik het even bij. 

Wij hebben altijd een kat in huis gehad, en een papegaai. Maar als ik alles op moet noemen:

Wat we hebben gehad:
Vijf katten
Drie woestijnratjes
Eén hamster
Eén konijn

Huidig:
Vijf katten
Eén papegaai

Als kind een hond.

Als volwassene 4 honden, 4 gerbils, 4 ratten, 2 grasparkieten, 2 dwerghamsters (niet tegelijkertijd), 2 katten.

Totaal dus 19. 

Vond ze allemaal leuk, behalve de grasparkieten, daar hebben we een nieuw huisje voor gezorgd. Werd knettergek van hun geluid wat nooit stopte.

Ik weet het niet precies. Wat vissen, stuk of 3 hamsters, 3 konijnen. Dat was toen ik jong was. Toen ik volwassen was nog 5 cavia’s gehad. Die vind ik echt zo leuk! Maar ik ben blij dat we momenteel geen huisdieren meer hebben. Altijd iets moeten regelen als je weg bent voor langer dan een dag. Ik vind het teveel gedoe. Dus nu al een jaar of 10 geen huisdieren meer

Als kind heel veel honden: mijn ouders fokten dalmatiers.konijnen, katten, woestijnratten, muizen, en cavias.

Sinds ik samen ben, en een gezin heb( 25 jaar) 3 katten, 1 bernardiner, 3 labradors, 2 konijnen, 3 paarden......en ja, de katten zijn nooit geplant,hebben we met flesjes groot gebracht.

Stuk of 20: 

Vroeger thuis: kat, parkieten, maar daar was ik vreselijk allergisch voor dus die gingen weg.  2x hond, 2 hamsters en 2 cavia's.  

Zelf:  hond, 8 katten (niet allemaal tegelijk!), 2 konijnen
En wat vissen in de vijver, maar die zijn opgegeten door de reiger. 

Momenteel hebben we nog 2 katten. Daar blijft het bij.

vroeger bij mijn ouders 3 konijnen en 1 hond.

In mijn eerste huwelijk een konijn en een hond.

Met mijn huidige man heb ik nu 3 katten, 1 hond, 6 kippen en 45 postduiven. 
na elke dier zeggen we dat dit de laatste is maar er komt altijd weer iets bij🙈

In mijn jeugd 1 kat, sinds ik op mezelf woon 9 katten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.