Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Hoe ziet jouw kerstversiering/kerstboom er uit?

ik weet dat het nog wat vroeg is, maar tussen alle politieke discussies heb ik wel behoefte aan iets luchtigs en vrolijks en van kerstversiering word ik altijd vrolijk

Al heb ik overigens nog geen idee of het bij mij dit jaar gaat lukken, maar dat kan de pret om die van anderen niet drukken ūüėä

kerstkamer-kleur-5.jpg


(Niet mijn huis, wel mijn kleuren al ga ik altijd voor ornamenten)


Op 5 december krijg je mijn foto! Ik houd erg van groene ballen, houten figuurtjes en heel veel bosdieren in de boom. Onderin gaan de plastic ballen die de katten eruit tikken om mee te spelen.

Afgelopen jaren had ik een nepboom, volledig gevuld met kerstknuffels, ballen in alle kleuren en alles wat ik de afgelopen vergaard heb.

Via ali wilde ik een heleboel pokemonballen kopen, maar die zijn helaas niet aangekomen. Dus vandaar waarschijnlijk mijn oude idee.

Nu nog in de doos... Het wordt een echte boom, met rode ballen en gouden andere dingen. Geen slingers, dat vinden de kinderen lelijk hahaha. En een hele mooie kerstster voor voor het raam met licht erin. 

Het is nu nog leeg want we hebben eerst de Sint en hij is zeer populair dit jaar (2 kids 4 en 6 jaar). Daarna komt er een grote kunstboom. Verder geen versiering. Ik vind het echt mooi bij anderen maar ik heb geen zin om het allemaal te moeten neerzetten/weghalen/bewaren. 

Hier komt ie de 23e. Een echte, met ook echte kaarzen. Vol met figuren in verschillende kleuren. En onderaan plastikballen, vanwege de honden en de katten, Hij brand iedere avond. Tot 6 Januari,en dan vliegt hij uit.

Hier wordt hij komende woensdag opgezet.
Net als vorig jaar met roze versiering. En dan een guirlande rondom de hele woonkamer met de meest hysterische ballen die er te vinden zijn. Dat is ook echt de sport om die te vinden als de kerstshows beginnen.
En dan ook nog een klein kerstdorpje.

Wie kiezen dit jaar weer voor de 'kleine' kunstboom. Weet nog niet wanneer we hem gaan neerzetten. Misschien volgende week zondag, als wij sinterklaas hebben gevierd. 
Onze boom heeft altijd veel lichtjes. Denk dat we dit jaar voor de blauwe en zilverkleurige ballen gaan maar paars is ook nog een optie. Ballen zijn merendeel van plastic want 2 katten en een peuter. Daarnaast mag kind elk jaar iets uitkiezen voor in de boom. Dit jaar is de keuze gevallen op een paddenstoel (natuurlijk rood met witte stippen ). 

In de voortuin staat sinds deze week al wel een lichtjesboom. De rest van de versiering komt als we de boom ook gaan versieren. Hebben altijd wel wat lampjes voor de ramen, een kerstster en wat ander pruttel. 

157091-1-510355-002_miljo_a.jpg?format=jpg&width=1024&height=1365&quality=75&mode=crop&bgcolor=faf6f2

Ik heb een papieren kerstboom die ik uitvouw op eerste kerstdag en invouw eind tweede kerstdag. Meer doe ik niet aan kerstversiering. 

Ik ga de komende dagen mijn kerstservies naar beneden halen en gebruiken. De komende weken wordt het huis versierd met bloemen en groen, kaarsen, ornamentje en een quilt in kerstsfeer.
Half december zet ik een echte boom neer met zilverkleurige versiering. De oudste ballen, vogeltjes, dennenappels en figuuttjes zijn dit jaat 40 jaar oud.
Heb er heel veel zin in.

Ik heb een zwarte kunstboom staan, vol met vogeltjes en witte ballen. En heel veel lampjes. 
En overal beneden komen nog schalen met kaarsen, kandelaars en ornamenten met lampjes. Zo gezellig. Dat ga ik het weekend doen en die mogen grotendeels de hele winter blijven. 

De boom zit nog in vijf dozen. Hij was vorig jaar verbleekt dus heb ik hem oppervlakkig bijgekleurd met een kwast verf maar het ontkleuringsproces gaat door dus ik ben benieuwd of ik de kwast weer moet pakken. Daar ben je zo een dag mee kwijt.

ToetieToover schreef op 24-11-2023 om 15:39:

157091-1-510355-002_miljo_a.jpg?format=jpg&width=1024&height=1365&quality=75&mode=crop&bgcolor=faf6f2

Ik heb een papieren kerstboom die ik uitvouw op eerste kerstdag en invouw eind tweede kerstdag. Meer doe ik niet aan kerstversiering.

Pas op...overdaad schaadt 

Wij gaan morgen een boom uitzoeken.
Criteria; echt en kamerhoog.
Er komen dan weer meer dan 2000 ledlampjes in en gouden en witte ballen en versierselen.
Opzetten doen we direct na Sinterklaas.

Hier al jaren geen boom of versiering. Zie de meerwaarde er niet van in.  Zowel met kerst als met oud/nieuw home alone en dit jaar tot nu toe helaas beide feestdagen vrij (voor het eerst  in 24 jaar) 

Mukske schreef op 24-11-2023 om 16:38:

Wij gaan morgen een boom uitzoeken.
Criteria; echt en kamerhoog.
Er komen dan weer meer dan 2000 ledlampjes in en gouden en witte ballen en versierselen.
Opzetten doen we direct na Sinterklaas.

Klinkt heel gezellig 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.