Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Hoe vaak was je je auto

Hoe vaak was je je auto? Die van ons ziet zelden een wasstraat. Er wordt bij teveel hinderlijk vuil een ruit gezeemd, de achteruitrijcamera moet z’n werk blijven doen & de lichten helder schijnen - maar voor de rest staat hij veelal stoffig bij. ‘ Hij gaat er niks beter van rijden’ merkt mn man (die er meestal mee rijdt) op als ik vind dat ons vervoermiddel best een sopje kan gebruiken. Eigenlijk gebeurt het alleen als er iets feestelijks of plechtigs gebeurt, denk aan bruiloft/uitvaart. 

Peiling

Hoe vaak was je je auto?

Maximaal 3 antwoorden.

115 stemmen
3%
0%
14%
3%
11%
11%
3%
7%
12%
1%
0%
22%
12%

Meestal 2 of 3x per jaar gaat hij door de wasstraat.  Kort na terugkeer van kampeervakantie gaan we naar zo'n wasstraat waar je ook van die stofzuigers hebt warme je het interieur kunt reinigen,  dan is al het verzamelde gras en zand er weer uit en kan hij weer een poosje mee.  Als weer een winter hebben gehad waarin er veel zout gestrooid is gaat hij ook een keer door de wasstraat en dan soms nog een keer. De ramen een keer vaker thuis met een emmer en een sopje. 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

14-03-2023 om 09:49

1x per jaar of zo? Soms pak ik een natte doek als er vogelpoep op zit, maar volledig wassen gebeurt zelden. Daar ben ik te lui voor. Voor de deur wassen wil ik niet vanwege milieueffecten, naar de wasstraat vind ik zoveel gedoe. Slaat nergens op, ik weet het.

ik probeer het elke 3 mnd te doen. En als de vogels m onder gescheten hebben want bomen boven alle parkeerplaatsen, haal ik er een natte doek tussendoor overheen want dat vind ik zonde van de lak.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

14-03-2023 om 10:11

Nooit. Geen zin in. 

Weinig, hij is hier en daar groen uitgeslagen en dat is niet de kleur van de auto.

Ik ga niet zo vaak door de wasstraat. Denk 3x per jaar. Ben altijd wel trots op mijn wagentje als hij van binnen en buiten weer schoon is. 
Ik zou het vaker moeten doen, want kinderen, modderschoenen, eten en auto is niet de beste combi. 

Ik was hem regelmatig, ik denk elke twee maanden ongeveer. Tussendoor nog wel eens als hij erg vies is zoals met veel pekel op de weg of vogelpoep.

Mijn auto is ook groen uitgeslagen maar dat is niet omdat ik hem zelden was. Iemand vond het een tijd geleden grappig om een pak bloem vermengd met iets anders over mijn auto te gooien. Dat heb ik er nooit meer helemaal goed afgekregen en in de randjes waar het nog zit is hij groen uitgeslagen.

Ik kon niet goed uit de voeten met de poll, ondanks het bovengemiddeld aantal opties. Nu dus maar gekozen voor weinig, maar dat is natuurlijk zeer subjectief. Ik vind één à twee keer per jaar ook niet veel, en het is ook niet omdat we het niet nodig vinden (wie is ‘we’? Het is mijn auto en wie zich stoort aan de stoffigheid, mag gerust door de wasstraat rijden).
Goed, meestal dus één keer per jaar, na de vakantie, of wanneer ik per ongeluk onder een boom heb gestaan.

Heel verschillend. We wonen aan een weg met veel boerderijen en die trekkers maken er een t*ringzooitje van. Meerdere keren per jaar wekenlang de straat vol modder, je auto is dan na één ritje alweer vies. Daarom was ik hem in de periodes vrijwel niet. Sowieso met veel regen heeft het weinig nut hem te wassen. Als het droog is en die boeren het een beetje netjes houden, was ik mijn auto vaker, het is een opvallend ding dat er veel cooler uitziet als hij schoon is 

Wisselend, maar vaker dan me lief is. Mijn auto staat vlakbij een boom en wordt volledig ondergesch*ten door de vogels op het moment. Niet te doen. Vogelenpoep laat ik er niet te lang op zitten waardoor ik 'm nu wel zo'n beetje elke week was.
Nu is de buitenkraan nog afgesloten, dus gaat 'ie door de wasstraat. Straks doe ik het weer achter het huis met de hand.

Een keer of 4 per jaar denk ik, nooit in de wassstraat maar in de wasbox. Vind ik een leuk klusje.

Veel te weinig….

Wanneer er flink is gestrooid spoel ik m met een emmer water daarna even af/ Anders als het nodig is en hij heel vies is. Dat ligt eraan hoeveel modder er hier inde polder ligt
Maar altijd met emmertje water,nooit door de wasstraat. Man doet dat wel ongeveer 1 x per 3 maanden. Die rijdt voor zijn werk.

Als het nodig is én ik ruimte in mijn hoofd heb om dat op te merken. 

Duufje schreef op 14-03-2023 om 10:41:

Wisselend, maar vaker dan me lief is. Mijn auto staat vlakbij een boom en wordt volledig ondergesch*ten door de vogels op het moment. Niet te doen. Vogelenpoep laat ik er niet te lang op zitten waardoor ik 'm nu wel zo'n beetje elke week was.
Nu is de buitenkraan nog afgesloten, dus gaat 'ie door de wasstraat. Straks doe ik het weer achter het huis met de hand.

Kan je 'm niet ergens anders neerzetten? 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.