Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Hoe vaak verander jij je interieur?

Bijvoorbeeld meubels op een andere plek, nieuwe kleur op de muur of nieuwe decoratie. 
Of wisselen jullie wel eens van slaapkamer? 


De woonkamer verander ik minimaal 2 keer per jaar. In de zomer tuingericht, in de winter gericht op de open haard. Tussendoor verandert er ook nog regelmatig iets, ik ben een rusteloos mens wat dat betreft. Nieuwe kleur op de muur, andere vazen, accessoires, kussentjes en dergelijke. 
In de eetkamer kan niet zoveel,  dus dat beperkt zich tot hoogstens een nieuwe kleur op de muur en andere lampen. 
De slaapkamers zijn wat ze zijn,  daar doe ik niks aan. 

Vroeger was ik hier een beetje onrustig in. Tegenwoordig ben ik sneller tevreden. De kleur op mijn huiskamermuren zit er al 11 jaar op inmiddels en ik vind het nog steeds mooi.
Ik zie ook steeds meer op tegen de rompslomp van het veranderen. De kasten zijn nu (na sparen en kopen) naar onze zin en de zitmeubels nog geen twee jaar oud en ook naar wens.
De t.v. heeft in het verleden al alle hoeken van de kamer gezien en staat nu op de beste plek en dat blijft zo.
Decoratie heb ik weinig, wat mooie sierkussens, waxinelichthouders en veel planten. Planten koop ik nog wel regelmatig bij.
Slaapkamer wisselen doen we niet want die hebben allemaal een functie (ouderslaapkamer, logeerkamer kleinkinderen, computerkamer).
We vervangen wat versleten is, meer niet eigenlijk. Soms nog eens een mooie nieuwe plaid o.i.d., dat wel.

Nooit. Ik heb een hekel aan dat geschuif. En in ons huidige huis kan het ook niet anders staan ivm tuindeuren, een zijraam waar ik geen bank of tv voor ga zetten en de doorgang naar de keuken. Onze bank kan op geen enkele andere plek en ook ons tv-meubel staat alleen mooi op deze plek. Ik heb daarnaast een hekel aan klussen, dus ik heb geen zin om de muren te schilderen of opnieuw te behangen. Alles is nu mooi op elkaar afgestemd qua kleuren, dat hou ik graag zo.
Wisselen van slaapkamer zie ik het nut ook niet van in. Dochter heeft de grootste kamer, wij de middelste. Waarom zou ik dat willen veranderen? Dochter doet veel meer in haar kamer en heeft echt de ruimte nodig

Woonkamermuur (1 van de 4) heeft regelmatig andere kleur gekregen. Meubels: bank regelmatig wegens slijtage, eetkamer stoelen  na 13 jaar. Meubels qua kast en tafels heeft man gemaakt dus onverwoestbaar   
Slaapkamers wisselen we dan weer niet. 

Niet zo vaak. 
Uberhaupt nog niet sinds we in ons huidige huis wonen (5 jaar). Ik vind de woonkamer nog steeds mooi en de indeling is zo het handigst, dus zou niet weten waarom ik daar iets aan zou veranderen.

Ik koop wel eens nieuwe meubels maar de indeling verander ik niet. De muren zijn wit want ik hou niet van gekleurde muren.

Alleen als ik verhuis. En dat heb ik sinds ik met mijn man samenwoon (al bijna 30 jaar) nog maar 3 keer gedaan. 

de opstelling van de meubels verander ik nooit. Wel vorig jaar een nieuwe eettafel gekocht want dat was nodig. De overige zaken zijn nog prima. Ik heb bijvoorbeeld in de loop der jaren mooie designstukken verzameld, die doe ik waarschijnlijk nooit meer weg behalve als ze kapot gaan. 
wat ik wel doe is eens in de paar jaar een nieuwe kleur op één muur. Ik koop er dan ook wat accessoires bij die er bij passen. Denk aan kussen, plaid, kaarsen, schilderij. Liefst wel budgetproof, dat vind ik een sport. 

(half)dode planten worden vervangen en soms komt er een nieuwe plant bij. Verder recent wat planten verplaatst om ruimte te maken voor de box (baby op komst). Ook hebben we de werkkamer verwisseld met de kleinere logeerkamer, zodat de grotere kamer beschikbaar kwam als combi babykamer/ logeerkamer. Dus de enige grote verwisselingen zijn functioneel, en niet perse omdat we ergens op zijn uitgekeken of het anders willen.
Alle muren in huis zijn wit, en dat vind ik eigenlijk wel zo fijn. Meubels, accessoires en dingen die aan de muur hebben geven kleur. 

Vroeger deed ik wel vaak  meubels anders zetten .
Nu niet meer , ze staan nu op de beste plek  .
De muren zijn hier gebroken wit , dat verander ik nooit .
Wel af en toe een nieuwe plant .
Lekker rustig

Als de meubels goed staan, blijft het daar ook staan.
Wel verschuift er eens een stoel van 1 naar de andere kant.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

16-05-2023 om 12:07

Liefst nooit. Ik hou zelf niet van verandering, want autist. En mijn kat houdt niet van verandering, want kat.

Mijn vriend is al anderhalf jaar bezig te hinten dat hij een andere kleur op een muur wil. Nog een jaartje te gaan, misschien dat ik er dan ook wel aan wil. Hij heeft namelijk wel gelijk, de muur is best donker nu. Na de komende winter moeten we er maar aan geloven. Misschien.

We dachten dat we niet zo vaak iets veranderde, maar zaten laatst foto's te kijken en kwamen tot de conclusie dat niet alleen ons leven de laatste jaren erg veranderd is, maar ook ons huis. Veel praktische veranderingen. Plaats maken voor een box en daarna voor een speelhoek, waardoor we een aantal keer de indeling totaal hebben gewijzigd. Ook is onze inrichting wat volwassener geworden. Het is iets minder een bij elkaar geraapt zooitje aan het worden. Bijvoorbeeld drie verschillende kasten zijn veranderd naar een kastenwand met bijbehorend tv-meubel en wandplanken. Er staan nog dingen op het lijstje die we ook nog willen veranderen, maar haast hebben we niet. 

ik kies voor eens in de tien jaar.
Niet dat alles dan veranderd is, maar toch wel een ander kleurtje op de muur, andere salontafel en andere lamp boven de eettafel. Ook heb ik  een sidetable en vloerkleed toegevoegd. Kleinere accessoires zijn vaker veranderd.
De indeling blijft uit praktische overwegingen wel hetzelfde.

De grotere meubels gaan nu 12 jaar mee. En ben er nog steeds blij mee.

Veranderen van slaapkamer gaat niet gebeuren, dat is gewoon goed zo. 

Bijna nooit. Ik hecht er weinig waarde aan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.