Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

LostJellyfish83

LostJellyfish83

18-07-2022 om 11:18

Hitte!

adobestock-hitte-temperatuur.jpg

Waar zouden we zijn zonder een klaag- en moppertopic over de komende hitte? Of vind je het juist fijn en word je blij van  40°? Alles mag hier gedeeld worden. 

Dus: hoe warm is het bij jullie en hoe houd je je hoofd koel....😎🥵


Het is nu nog prima uit te houden hier. Ben wel blij dat het maar 2 hete dagen zijn en dat we airco op onze slaapkamer hebben, anders was het niet te harden.

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

18-07-2022 om 11:25

ik word al niet blij van 28+
Gelukkig wordt het waar ik woon geen 40, zeggen ze nu teminste.
Ben al sinds gisteren bezig met zoveel mogelijk koelte het huis in te halen en de warmte buiten te houden. Godzijdank hoef ik morgenmiddag niet te werken.

Het is hier wat bewolkt, dus (nog) geen hitte. Ik heb gisteren een kinderbadje neergezet en gevuld zodat ik daarin kan afkoelen als het nodig is. Mijn grotere opzetzwembad heb ik dit jaar niet opgezet omdat er te weinig warme dagen voorspeld waren, maar dat vind ik nu wel jammer

Hier valt het ook nog erg mee. Als de zon echt gaat schijnen vanmiddag zal het wel even afzien worden maar het duurt maar even. Als het 15 graden zou zijn zouden we ook klagen over de Hollandse zomers!

Morgen  ga ik werken en daar is een airco die altijd overactief is. Sjaal en vestje mee!

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

18-07-2022 om 11:30

De nacht van dinsdag op woensdag wordt leuk!
Ik denk dat ik dan maar een matras op de vloer gooi in de woonkamer.

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

18-07-2022 om 11:31

Joszy schreef op 18-07-2022 om 11:29:

Hier valt het ook nog erg mee. Als de zon echt gaat schijnen vanmiddag zal het wel even afzien worden maar het duurt maar even. Als het 15 graden zou zijn zouden we ook klagen over de Hollandse zomers!

Nee hoor, dan klaag ik niet. Wel fijn dat het maar even duurt.

Je hebt van die honden koelmatjes die je ook bij action kunt kopen. Misschien ook lekker als je geen ventilator of airco hebt/wil?

Ik geniet. Mijn appartement zit onder het platte dak en ik heb heel veel ramen op het zuiden dus het is nu al 27,5 °C, maar ik vind het lekker.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

18-07-2022 om 11:44

Hier is het nu 29° en ik moet nog naar de supermarkt. Dat ga ik zo eerst maar eens doen. Ik vind het hier achterin de tuin ook nog wel te doen in de schaduw. 

Vergeet niet om bakjes water neer te zetten voor de vogels en andere dieren!

Het is hier (Drenthe) 27 graden buiten
In huis 21,5
En ik heb koude voeten.
Dus nee, nog geen last van de warmte 

PriceyRook54

PriceyRook54

18-07-2022 om 11:51

Ik vind het heerlijk. Hier (Dublin) wordt het "maar" 31 graden trouwens, dus da's op zich te overzien. Heb alle gordijnen dicht en tot nu toe nog best prima te doen.

Ik zit thuis met Covid (maar gelukkig niet ziek) en daardoor werk ik deze week thuis, prima timing eigenlijk, jammer dat de laptop niet te doen is in de volle zon, anders nam ik hem mee naar buiten 

Binnen is het nu nog 19 graden, maar vanaf een uur of 14.00 staat de zon op de ramen. 
Op de slaapkamers heb de ramen beplakt met aluminiumfolie. Het gaat al jaren goed, maar ik weet dat er een kans is op glasbreuk. Op de slaapkamer waar vanmiddag de zon op staat heb ik nog extra moltons opgehangen, rolgordijnen en gewone gordijnen de hele dag dicht.
Straks nog even boodschappen doen op de fiets, de rest van de dag blijf ik binnen. 

Ik ben heel blij dat wij een airco in de woonkamer hebben. De komende dagen kom ik de woonkamer niet uit als het niet hoeft en gezien ik echt heel slecht tegen hitte kan en er zeer benauwd van wordt slaap ik ook beneden. We hebben wat wit geverfd hout voor de ramen boven hangen zodat het hopelijk een beetje uit te houden blijft boven. Normaal is het zeker 2 a 3 graden warmer dan buiten op de slaapkamers.
Geen idee wat vriendlief doet, denk dat hij gewoon boven slaapt maar hij kan iets beter tegen de warmte.
De katten krijgen wat extra blikvoer vandaag en morgen (en wellicht woensdag) zodat ze genoeg vocht binnen krijgen en kunnen nog steeds vrij naar buiten als ze dat willen. We hebben genoeg schaduw in de tuin waar ze kunnen liggen als ze willen.
Ik moet alleen zo nog even naar de winkel toe om eten te scoren voor mezelf want ik heb of eten voor morgen of voor vandaag... En morgen wil ik eigenlijk helemaal niet naar buiten toe.

PriceyRook54

PriceyRook54

18-07-2022 om 12:02

Metallover schreef op 18-07-2022 om 11:46:

Vergeet niet om bakjes water neer te zetten voor de vogels en andere dieren!

Bedankt voor de herinnering, ik had het vogelbadje al gevuld, maar ik heb nog een extra bakje op het schuurdak gezet voor de mussen letterlijk van het dak vallen

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.