Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Hart onder de riem quarantaine

Hoop dat jullie willen meedenken. Vrienden van ons zitten dit jaar al voor de 6e keer in quarantaine... Met twee meiden van 8 en 13 jaar. En ja drie van de vier zijn gewoon gevaccineerd. Het is domme pech. Dan weer de klassen thuis om en om, dichtbij een klasgenoot geweest, zelf corona en nu zitten ze dus wederom in quarantaine en heeft het gezin voor de 3e keer zelf corona, steeds is een ander gezinslid aan de beurt. En hoewel ze zich met alles streng aan de regels houden, zitten ze er wel een beetje doorheen. We willen ze graag een hart onder de riem sturen maar wat? En wat is leuk voor meiden in die leeftijd? 

Lief dat je iets voor ze wilt doen. 
Een kaart voor de vrienden met iets lekkers erbij en voor de kinderen een spel, iets te knutselen, zoiets?

Beetje afhankelijk van wat ze zelf leuk vinden. Maar een paar ideeën:
Spullen om koekjes mee te maken. (Vormpjes, deegrollen, benodigheden voor het beslag etc.
Knutselspullen
Een leuk spel
Een doos met wetenschappelijke proefjes.
Wat ontzettend balen voor dat gezin. En het feit dat je iets liefs doet, zal ze al goed doen denk ik.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-01-2022 om 09:28

Misschien kun je een "kraammand" maken, maar dan met een cadeautje per kind voor iedere quarantainedag. Balen dat de winkels dicht zijn, want nu moet je die cadeautjes dan vinden in de super en bij de drogist. Maar voor meiden van die leeftijd kom je daarmee vast nog een heel eind. 

P.S. Wij houden niet van knutselen en ook niet van puzzelen, maar van pure verveling ga je zelfs knutselen, puzzels maken en grote legosets bouwen, waarderen, als je je dagenlang stierlijk verveeld en nergens heen kan. 

wat lief. Netflix hebben ze ongetwijfeld al helemaal uitgekeken, anders zou je ze dat een maand cadeau kunnen geven.
Ons zou je wel blij maken met een puzzel,  Lego set, of een stapel Suske en Wiskes. Vrienden van dochter zouden dan weer blij worden van een maf spel zoals biggen.
Is een mand met gezond & lekker een idee? Zodat ze een dag niet hoeven te koken maar alleen de lasagne in de oven,  de soep op warmen en/of de Fruitsalade op te eten?  Lekkere broodjes van de togo lo chroom in de buurt, zodat ze even wat anders te eten hebben?

Samen online spel spelen. 

Tijdschriften voor de meiden. Voor jongste de Tina bijvoorbeeld en voor de oudste meiden of Linda Meiden oid. En dan een leuk spelletje erbij met iets lekker?

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-01-2022 om 18:05

Biebel schreef op 06-01-2022 om 12:23:

wat lief. Netflix hebben ze ongetwijfeld al helemaal uitgekeken, anders zou je ze dat een maand cadeau kunnen geven.
Ons zou je wel blij maken met een puzzel, Lego set, of een stapel Suske en Wiskes. Vrienden van dochter zouden dan weer blij worden van een maf spel zoals biggen.
Is een mand met gezond & lekker een idee? Zodat ze een dag niet hoeven te koken maar alleen de lasagne in de oven, de soep op warmen en/of de Fruitsalade op te eten? Lekkere broodjes van de togo lo chroom in de buurt, zodat ze even wat anders te eten hebben?

Of juist iedere dag een uitgebreid recept en alle ingrediënten daarvoor, zodat ze het met de meiden samen kunnen bereiden. 

Okki21

Okki21

06-01-2022 om 18:32 Topicstarter

wat een leuke ideeën al zeg, thanks!

Wat lief! Afgelopen zomer heb ik een aantal weken in isolatie gezeten en toen kwam ook iemand een pakketje langsbrengen, een kaartje, chocolaatjes en thee en een tijdschrift. Dat deed me echt heel erg goed! Je bent zo afgesloten van de buitenwereld dat zoiets echt ongelooflijk fijn is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.